מדע וטכנולוגיה

בשורות טובות: החיסון של פייזר מציג 91% יעילות לאחר 6 חודשים

המחקר המעודכן של פייזר מראה כי אחרי חצי שנה יעילות החיסון יורדת ב-4 אחוזים בלבד. עוד התגלה כי החיסון יעיל נגד המוטציה הדרום-אפריקאית

צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

בהצהרה שפורסמה בסוף השבוע, פייזר ושותפה הגרמנית, BioNTech, דיווחו על יעילות של 91.3% כנגד כל תסמיני הקורונה גם שישה חודשים אחרי קבלת החיסון השני. כלומר, גם אחרי חצי שנה רמת ההגנה יורדת רק ב-4 אחוז, כאשר אחוז יעילות החיסון בחושדים הראשונים הינה 95%.

בנוסף, ממצאי המחקר מעידים על הצלחת החיסון נגד המוטציה הדרום אפריקאית, המכונה גם "הווראינט המדאיג". את הכינוי שלו קיבל הזן בעקבות יכולתו להתחמק באופן חלקי מהנוגדנים שנוצרים אחרי החיסון.

לשכת בריאות הציבור של אנגליה הודיעה ביום רביעי כי עד עכשיו אותרו 469 מקרים מאושרים או אפשריים של הגרסה הדרום אפריקאית בבריטניה.

דני אלטמן, פרופסור לאימונולוגיה באימפריאל קולג' בלונדון, אמר כי "תוצאות המחקרים הוכיחו, כי החיסון של פייזר מעניק הגנה כל כך יעילה שאפילו אנשים עם החלשת החסינות בגוף, ​​עדיין יכולים להישאר בטוחים".

אלברט בורלה, מנכ"ל פייזר אמר כי בעקבות ממצאי המחקר, חברת פייזר תפנה למנהל המזון והתרופות האמריקאי עם הבקשה לאשר באופן מלא וסופי של החיסון. כזכור, התקף מאושר כרגע באישור שימוש חירום.

פייזר יעיל גם לקשישים

החוקרים הבריטיים דיווחו על יעילות של 98% גם בקרב הקשישים. התוצאות התקבלו לאחר מחקר בו נאספו 100 בדיקות דם של אנשים בני 80 עד 96 שקיבלו שתי מנות של החיסון שניתנו בהפרש של שלושה שבועות. התוצאות מראות כי ב-98% מהמקרים למחוסנים שנבדקו נוצרו נוגדנים חזקים.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שהחיסון של פייזר יעיל גם בקרב אנשים מבוגרים ומאוד פגיעים, אשר הנוטים לייצר תגובות חלשות לחיסונים.

פול מוס, פרופסור להמטולוגיה באוניברסיטת ברמינגהם, שהוביל את המחקר עם ד"ר הלן פארי, אמר כי צוות החוקרים היה מופתע ושמח מאוד לראות את התוצאות, שהוכיחו כי החיסון של פייזר יכול לספק "הגנה הקלינית המעולה".

יצוין כי המחקר הגדול בעולם על יעילות החיסון של פייזר, אשר נערך בישראל, מצא כי החיסון יעיל מפני תופעות הלוואי ב-94% בכל קבוצות הגיל.

 

תגובות