מדיני

BDS וארגוני טרור פלסטיניים מעורבים בתביעה נגד ישראל בהאג

מכון המחקר NGO Monitor חושף את הארגונים העומדים מאחורי התביעה נגד ישראל בהאג ואת המדינות שמממנות אותם

צילום: REUTERS

לקראת הדיון בממשלה על אופן התגובה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, מכון המחקר NGO Monitor מפרסם את רשימת הארגונים שהובילו את התביעה נגד ישראל בהאג ואת מקורות המימון שלהם.

מהמחקרים נובע, כי החלטתו של התובע הראשי של בית הדין בהאג לחקור את ישראל בקשר שלה לפשעי המלחמה, לא הגיעה מחלל ריק.

לטענת המכון, "מהלך זה הוא תוצר של לובי עקבי וכבד שנעשה אל מול ה- ICC במשך למעלה מעשור על ידי ארגונים לא-ממשלתיים." ארגונים אלה כוללים את ( Human Rights Watch HRW), אמנסטי אינטרנשיונל, ומספר ארגונים הקשורים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין, הממומנים על ידי ממשלות אירופה".

הפעילות הישירה של ארגונים אנטי ישראלים מול בית הדין

בחלק מהמקרים, המימון האירופי לארגונים הפלסטיניים יועד במפורש לפעילותם מול בית הדין בהאג. 

ב-2018 המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), העוסק בהובלת קמפיינים אנטי-ישראליים של לוחמה משפטית, קיבל ממשלת שוויץ מענק של 280,000 פרנק שוויצרי. בחוזה המימון עם ממשלת שוויץ, במסגרתו נדרש PCHR "לנהל תקשורת עם משרד התובע הכללי של ה- ICC ומנגנוני ליטיגציה בין-לאומיים אחרים. " (המסמך אצל NGO Monitor)

דוגמה נוספת לפעילות הישירה של ארגונים אנטי-ישראלים מול האג, היא הענקת "מימון חירום", לארגונים האלו על ידי מנהלת זכויות אדם ומשפט הומניטרי בינלאומי במהלך מבצע צוק איתן. בחוזה הודגש, כי "מימון חירום" נועד לתיעוד "הפרות בהיקף נרחב. של– רובם נגד אזרחים פלסטינים ואובייקטים אזרחיים."

הארגון אנטי-ישראלי נוסף, אדאמיר, המוביל קמפיינים לתמיכה בפלסטינים שהורשעו בעבירות ביטחוניות, קיבל 120,000 פרנק שוויצרי מממשלת שוויץ בשנת 2018. על פי החוזה עם ממשלת שוויץ, אדאמיר צפוי "לעקוב אחר ההגשה ל- ICC ולכתוב דו"ח חדש" (ההדגשה הוספה).

במאי 2020, מכון המחקר NGO Monitor, יחד עם ארגונים נוספים הגישו לבית הדין בהאג כידידי בית המשפט מסמך המפרט מדוע אין לבית הדין סמכות להמשיך בחקירה נגד ישראל. מצורפים מספר מחקרים על השחקנים והארגונים שמאחורי המהלך, הקשר לארגוני טרור ותנועת ה-BDS ומקורות המימון של הארגונים שהובילו את התביעה.

ממכון המחקר NGO Monitor נמסר:

"השאלה האם לשתף פעולה עם בית הדין היא חשובה, אך כל החלטה לא תשנה את העובדה שבית הדין כבר לקח צד בקמפיין הדה-לגיטימציה נגד ישראל. יש לזכור שאת התביעה מובילים ארבעה ארגונים במימון אירופי, חלקם קיבלו מענקים משוויץ והולנד במיוחד לפעילות נגד ישראל בהאג. בהינתן ששיתוף פעולה לא יניב דבר, ממשלת ישראל צריכה להתמקד בפעילות אל מול הממשלות שאפשרו את הניצול הציני הזה של בית הדין בכסות של החוק הבינלאומי וזכויות אדם"

 

 

תגובות