פוליטי

בית המשפט העליון ביטל את פסילתה של מראענה

בג"ץ הפך את החלטת ועדת הבחירות ואפשר את התמודדותה של אבתיסאם מראענה ברשימת 'העבודה' לכנסת

צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בג"ץ הפך הערב (ראשון) ברוב דעות את החלטת ועדת הבחירות המרכזית וקבע כי אבתיסאם מראענה רשאית להתמודד בבחירות לכנסת מטעם מפלגת העבודה. 

"בית המשפט העליון אמר את דברו. המועמדת איבתיסאם מרעאנה מנוחין הביעה חרטה על הדברים שכתבה לפני למעלה מעשור. אנחנו רואים את הפרשה מאחורינו ונערכים לבניית עתיד חדש למדינת ישראל; עתיד של חיבור ושיתוף חלקי החברה הישראלית לטובת כל אזרחית ואזרח", נמסר ממפלגת העבודה.

יו"ר מפלגת' 'עוצמה יהודית', איתמר בן גביר, שעתר לועדת הבחירות לפסילתה אמר: "שוב בית המשפט העליון מוכיח שהוא לא מסוגל לפסול תומכת טרור. ההחלטה המבישה והמנוגדת לחוק להכשיר את מי שקוראת להשמיד את זכרון יעקב, לועגת לניצולי שואה ובזה לחיילי צה"ל - מעלה מסקנה אחת בלבד: בבחירות הקרובות יש לעם ישראל הזדמנות לבחור ממשלת ימין חזקה עם ציונות דתית גדולה, שתגוון את הרכב בית המשפט העליון ותבצע את התיקונים הנדרשים במערכת המשפט".

בן גביר הוסיף כי "כל בר דעת מבין שהנימוקים לפיהם מראענה "התנצלה" על דבריה שווים כקליפת השום ועל עשירית מדבריה של מראענה נפסלו ד"ר בן ארי, ברוך מרזל ובנצי גופשטיין, ולהם לא הועילה כל התנצלות. כעת יש הזדמנות נדירה להביא להקמת ממשלה שתערוך רפורמה אמיתית בעולם המשפט".


"המחוקק שקבע כי בית המשפט העליון יהיה אמון על אישור החלטה לפסול מועמד מלהתמודד בבחירות בכנסת, הוא גם זה שקבע 3 עילות פסילה בסעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת. בעוד שהמחוקק יצר 3 עילות שוות, ללא הבחנה ביניהן, הרי שבית המשפט בוחר פעם אחר פעם להעצים את עילת הגזענות, ולצמצם את עילות הטרור והחתירה תחת זהותה של מדינת ישראל", נמסר מהתנועה למשילות ולדמוקרטיה. 

"התוצאה הינה תומכי טרור מובהקים, כגון עזמי בשארה, באסל גאטס וחנין זועבי בכנסת.
התוצאה הידועה מראש רק מזכירה לנו שוב שבית המשפט פוסק בעניינים ערכיים, תוך שהוא משליט את ערכיהם של שופטיו על ערכי המחוקק, גם כאשר המחוקק הבהיר את כוונתו במפורש בחוק ובדברי ההסבר שצורפו אליו. יש להוציא מידי השופטים את הסמכות להוות החותם הסופי לעניין פסילת מועמדים ורשימות לכנסת עד ליום בו בחירת השופטים לבית המשפט העליון תיעשה, כמקובל בעולם, באופן שייצר ייצוג הולם של המגוון הערכי של תושבי מדינת ישראל".

בן גביר ומרעאנה בבג"ץ
בן גביר ומרעאנה בבג"ץ
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

התנצלות בעירבון מוגבל

כזכור, הבקשה לפסילתה הוגשה ע"י עו"ד בן גביר ופעילים במפלגת העבודה, אלא שהאחרונים משכו לבסוף את בקשתם לאחר שגילו שבכוונת וועדת הבחירות לצרף יחד את שתי העתירות.

במהלך הדיון שהתקיים ברביעי הציג בן גביר בפני השופטים ראיות לטענתו כי מראענה תומכת בטרור ושוללת את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, כאשר המרכזית שבהן היא התבטאותה בראיון לפיה בתסריט אפוקליפטי הייתה משמידה את זכרון יעקב בן גביר. הוא נסמך על פי פסיקת השופט מינץ, כי מדובר בהתבטאות שמהווה מאסה קריטית ומספיקה לעילת פסילה.

השופטים הקשו ומתחו ביקורת קשה על כך שמראענה לא הגישה לבית המשפט תצהיר מתאים, ועל כך שלא מצאה לנכון לחזור בה מהתבטאויותיה לאורך כל ההליך. בצעד חריג מאוד, נעתרו השופטים לבקשתה לעלות ולהבהיר דבריה בפניהם בקולה.

רק לאחר מכן, מסרה מראענה לראשונה ועל סף דמעות כי היא מתנצלת על הדברים שנאמרו. עו"ד בן גביר הזכיר לשופטים את הפסיקה לפיה חזרה של מועמד מדברים שאמר, כאשר מונחת חרב על צווארו כשביהמ"ש דן באישור מועמדותו - יש לקחת אותה בערבון מוגבל.

תמכה במשותפת, ביזתה ניצולי שואה

מראענה עורהה סערה ברשת לאחר שפרסמה פוסט בו התרברבה כי המשיכה לנסוע בזמן הצפירה. בציוץ אחר תהתה על הרגלי המין של ניצולי השואה.

בשתי מערכות הבחירות האחרונות מראענה תמכה ברשימה המשותפת ולא ברשימת העבודה, שמטעמה היא מתמודדת.

מראענה פרסמה בחשבון הפייסבוק שלה תמונות מהקלפי ובהן היא מראה את הפתק שבחרה לשלשל למעטפה: הרשימה המשותפת.

בבחירות שנערכו בחודש מרץ אשתקד כתבה כי היא חולה אך "המשותפת הוציאה אותה מהבית" אל הקלפי. בבחירות בספטמבר כתבה שהיא נותנת את קולה לרשימה המשותפת וש"מחר עשוי להיות יום חדש".

 

 

 

תגובות