פוליטי

פעילים מרכזיים ב'עבודה' דורשים לפסול את מראענה

בכירים במפלגה דורשים לפסול את איבתיסאם מראענה בשל תמיכתה בטרור. ח"כ לשעבר איתן ברושי פנה למפלגות ימין כדי לגייס אותם לתמוך בפסילה

מפלגת העבודה
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

השר לשעבר אברהם כץ-עוז, ראשי ערים לשעבר ופעילים בכירים במפלגת העבודה חתמו על העתירה לפסילת מראענה. העתירה הוגשה אמש (שלישי) למרכז וועדת הבחירות על ידי עוזיה סגל, חבר מפלגת העבודה, פעיל חברתי ונכה צה"ל, שנפצע באורח אנוש במלחמת ההתשה במובלעת הסורית.

בעתירה נכתב כי: "הגברת אבתיסאם מראענה, מספר 7 ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה-24, התבטאה בשנים האחרונות במספר הזדמנויות, בצורה פומבית, כנגד קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הסיתה לגזענות ואף הסיתה לאלימות ותמכה בארגוני טרור ופעילי טרור, הפועלים נגד מדינת ישראל". 

בראיון ל-103 FM קרא סגל לפרישת מראענה ואמר: "אני חושב שהיא תומכת בטרור ושהיא נגד מדינת ישראל למרות שגרה בה. כל זמן שהיא מחזיקה בדעות האלה היא לא יכולה להתמודד לכנסת, בטח שלא מטעם מפלגת העבודה".

עוד דווח כי ח״כ לשעבר איתן ברושי פונה למפלגות כדי לגייס אותם לתמוך בפסילה. עד כה המפלגות שתומכות בפסילה הן: הליכוד, ישראל ביתנו, ימינה והציונות הדתית.

התבטאויות אנטי ציוניות וזלזול בניצולי שואה

כזכור, אבתיסאם מראענה, שנבחרה במקום השביעי ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה-24 אחת המנהלות בארגון "בצלם", תסריטאית, ויוצרת סרטים שנויים במחלוקת, התמודדה ברשימה של מר"צ במקום 12.  אך לפני הבחירות של 2009 בעקבות תמיכתה של "מר"צ" במבצע עופרת יצוקה כנגד החמאס - הודיעה מראענה על פרישתה לפני הבחירות של 2009.

באחד הציוצים שלה בטוויטר מראענה אמרה, כי אינה מתכוונת לעצור בצפירה של יום הזיכרון.

על התבטאות הזאת הגיבה ל-103 FM יו"ר מפלגת העבודה, מירב מיכאלי: "לי באופן אישי קשה לקרוא את זה...זה לא מייצג את מפלגת העבודה... יכולות להיות התבטאויות לא מוצלחות, אבל זה לא פוסל בהכרח את מראענה."

אך ציוצים הקודמים של מראענה לא יוצרים רושם של התבטאויות מקריות או-"לא מוצלחות". לפני כמה ימים, צייצה מראענה בטוויטר שלה ברכת טו' בשבת, שבה כתבה: "ט"ו בשבט הגיע - חג לנכבות" .

בפוסטים אחרים שלה, המועמדת החדשה מגדירה את צה"ל כ-"צבא כיבוש שרצח ילד".

אבתיסאם מראענה התבטאה גם מספר פעמים בנושא השואה, כאשר באחד הפוסטים שלה תהתה: "איך השואה השפיעה על חיי המין של ניצולות שואה?"

בראיון למגזין המושבות ב-2008 מראענה אמרה: ''הייתי משמידה את זכרון יעקב, בלי להרוג, שתחזרו לארה"ב או לפולניה".

בשנת 2009 במסגרת מאבק היוצרים, מראענה התחפשה כשליחת פיצה עם עוד שתי נשים מהמחאה ופרצה לאולפן של ערוץ 10. שלוש נשים התפרצו לשידור חי של התוכנית עם גיא זוהר עם שלט המאבק וצעקו סיסמאות מהמחאה, מה שהוביל לפתיחת תיק הפלילי נגד מובילת המאבק.

מראענה מכהנת גם כחברת המועצה של מפל הפיס לתרבות, אותה מועצה שבשנת 2019 החליטה להעניק פרס של 150,000 ש"ח ליוצרי הסרט על פרקליטת המחבלים עו"ד לאה צמל. בעקבות ההפגנה של פורום למשפחות השכולות ותנועת אם תרצו נגד הענקת הפרס, מראענה העלתה פוסט בו היא כינתה את המדינה חשוכה וגזענית עכשיו ואיימה להתפטר במחאה על החלטת מפעל הפיס לבטל את הפרס לסרט על פרקליטת המחבלים הפלסטיניים לאה צמל.

עד כה יו"ר מפלגת העבודה, מרב מיכאלי, לא ממהרת לקחת צד בפילוג שהתפתח בתוך מפלגתה ואף לא התייחסה להגשת העתירה.

תגובות