תרבחו ותסעדו

תני לאור שלך שושנה לעטוף את כולי

צילום: יח"צ

שושנה - רחוב ניר 5, כפר סבא

באתי יחד עם נאוה רעייתי לביקור חוזר בשושנה החלבית בכפר סבא. כבר בביקורנו הקודם עמדנו על טיבה, אבל קיבלנו ידיעה שהמסעדה שידרגה את התפריט ובעיניי זוהי סיבה טובה לדיווח עדכני.

המסעדה ממוקמת במרכז כפר סבא, בקומת הקרקע של בניין עסקים מסחרי הקרוי בית דנאי. בעליה הם שלושה: חן אריה, אמיר שמיאן ובן קליין. חן הוא השף.

קובנה מצויינת ששווה להקריב לטובתה את אימת הקלוריות העודפות

התפריט מציע כעשרים מנות שמתוכן הזמנו וחלקנו בתשע. חוות דעתנו המשותפת: מנות מעולות, טעימות ומוגשות בעיצוב נאה.

פותחים בקובנה (28 ₪). זוהי המנה היחידה שמגיעה מבחוץ, מאופה תימני העונה לשם עמוס. קובנה הוא מאפה מסורתי, שכל תימני אסלי פותח בו את ארוחת השבת. נאוה ואני 'מתים' על קובנה שנאפיית עם חמאה, וכאן אכן נפגשנו עם קובנה מצויינת ששווה להקריב לטובתה את אימת הקלוריות העודפות. בצידה מקבלים רסק עגבניות, שמנת חמוצה וסחוג.

עברנו לסלט קפרזה (55 ₪): מגוון עגבניות שרי, מעליהן שביבי גבינת מוצרלה עם עלים ירוקים של נענע, רוקט ובזיליקום. מעל הגבינה טפנד זיתים תוצרת בית והסלט מתובל בבלסמי. מרענן מאוד.

עברנו לחציל פחמים (51 ₪): מנה חמה. רצועות חציל קלוף שנאפות בתנור ועוברות עישון על פחמים. החציל בא עם טחינה ומייפל ומעליו רוטב סלסה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות, עלי זעתר, צנוניות וצנוברים. נהנינו.

חלקנו בסלט הקיסר (52 ₪) עם גבינת פרמזן מעורבת בקרוטונים והרוטב תוצרת בית. טעים.

עברנו למנות הדגים. הדגים טריים מידי יום. חלקנו בשלוש מנות דגים. סביצ'ה חלפיניו בס (62 ₪), טרטר דג לבן (61 ₪) ופילה דניס עם ניוקי תפוחי אדמה (74 ₪). שני הדגים הראשונים היו נאים. הבס נכבש עם פלפל חלפיניו, אננס ובצל שאלוט קרנצ'י. הדג הלבן היה דניס, הוגש על גספצ'יו, עשוי מעגבניות צהובות עם נענע, רוקט ושעועית. שתי המנות היו מעולות.

שושנה שידרגה את התפריט, עם מנות מעולות, טעימות ומוגשות בעיצוב נאה

שלושה קינוחים תוצרת בית

פילה הדניס נאפה בתנור ולידו ניוקי תפוחי אדמה בתוספת חמאת מרווה ושום קונפי. הניוקי היו מצויינים והדג נאפה כיאות, אפוי, קלוף ועסיסי. הצטערנו שבמנה יש רק כרבע דג (120 גרם) ובקושי חלקנו בו.

סיימנו במנות מהמטבח האיטלקי. טורטליני עיזים (63 ₪) וקנלוני ריקוטה (63 ₪). הטורטליני מגיעים מבחוץ והיו טעימים מאוד. ממולאים בגבינת עיזים ולידם קרם עגבניות עם בזיליקום ושעועית ירוקה.

הקנלוני ריקוטה כשמו כן הוא: גלילי בצק ממולאים בגבינת ריקוטה ומוגשים ברוטב עם זיתי קלמטה. מנה מומלצת.

עברנו לקינוחים. מוצעים שלושה ושלושתם תוצרת בית. קרם ברולה (38 ₪), קראק פאי (41 ₪) ואצבעות חתול (38 ₪). קרם הברולה מוגש חצי קפוא. שכבת הקרמל העליונה שרופה ומתחתיה מרקם של גלידה ותותים. הקראק פאי מוגש חם. עשוי משבולת שועל ופיסטוקים ומעליו שמנת חמוצה. שלוש אצבעות החתול הן אצבעות שוקולד לבן על רפרפת קרם אנגלז.

כל הקינוחים מעולים וחבל"ז.

תפריט האלכוהול רחב מאוד. לרוב היינות מוצעים גם כוסות במחירים סבירים מאוד.

מוצעים קוקטיילים תוצרת עצמית. אני הזמנתי וממליץ על ג'סמין (48 ₪) על בסיס קמפרי, ג'ין וסירופ פסיפלורה.

שיטת הזמנת המנות 'דיגיטלית'. על כל שולחן יש ברקוד. סורקים עם הסלולרי ומקבלים את התפריט עם תמונות, בוחרים, מזינים כרטיס אשראי ומגישים לכם את הזמנתכם. כשמסיימים פטורים מהמְתנה לחשבון.

אנו ממליצים להזמין מקומות מראש.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 17:00 עד 23:30

יום ה': עד חצות

יום ששי: סגור

מוצ"ש: סגור

כשרות: רבנות כפר סבא

טל: 053-4504490

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: בשפע.

תגובות