תרבות

״רגע של הולדת״: ביצוע מיוחד ליצירתו של אלתרמן לציון 101 שנים להולדתו

לרגל יום הולדתו של המשורר נתן אלתרמן, חברו חנן יובל והחזן צבי גרינהיים התאחדו לביצוע השיר "ירח" אותו כתב אלתרמן וכעת הלחין יובל. הדואט מחבר בין העולם החסידי לישראלי ומחייה מחדש את יצירתו של המשורר המוערך

לרגל ציון יום הולדתו ה-101 של המשורר נתן אלתרמן שחל ב-14 באוגוסט, מוציאים החזן-זמר חסידי צבי גרינהיים יחד עם חנן יובל ביצוע לשירו של אלתרמן "ירח", תחת השם "רגע של הולדת", אותו הלחין יובל. החיבור בין השניים, המחבר בין עולם התרבות הארץ-ישראלי לזמר החסידי, נוצר לאחר שהשניים הופיעו באירוע בבית הכנסת הגדול בתל-אביב, שלאחריו נוצר החיבור המסקרן. המפיק של צבי, איציק פינקלשטיין, נפגש עם חנן יובל וביחד הם בחרו בשירו של אלתרמן כמי שיוכל לשקף את החיבור בצורה הטובה ביותר.

השיר מהווה סנונית ראשונה לפרויקט של צבי גרינהיים, הצפוי לשתף פעולה עם אמנים ויוצרים בתחום הזמר העברי.

חנן יובל: "בדצמבר 2019, רגע לפני הקורונה, הופעתי באירוע חנוכה בבית הכנסת הגדול בתל-אביב.

לפני הופיע החזן הצעיר צבי גרינהיים וקולו ושירתו הרשימו אותי. בסיום הופעתי, הזמנתי את צבי לשיר יחד שיר של קרליבך ונוצרה כימיה טובה.

לפני כמה חודשים עלה בידי המפיק איציק פינקלשטיין הרעיון להלחין שיר ישראלי חדש עבור צבי. הייתה לי סקיצה מוסיקלית לשיר “ירח של אלתרמן, אותו אני מחשיב כמשורר הלאומי, שיר העוסק ברגע של בריאה, ולשמחתי צבי אהב את מה ששמע. עבדנו על השיר ביחד עם המעבד המוזיקלי, ערן זילברבוך – והתוצאה לפניכם".

צבי גרינהיים: ״רגע מרגש מאוד עבורי שהיוצר והמלחין חנן יובל הלחין עבורי לחן לשיר 'רגע של הולדת' ממילותיו של המשורר נתן אלתרמן. חנן ואני באים מעולמות שונים, שהתחברו והתקרבו ביניהם כבר תוך כדי ביצוע שיר משותף. אני שמח על החיבור ומצפה בע״ה לחיבורים נוספים בהמשך״.

 

צבי גרינהיים הוא החזן הראשי בבית הכנסת הגדול בתל-אביב. מופיע ברחבי הארץ ובקהילות יהודיות בעולם, שר כחזן בקונצרטים ובהופעות בהיכלי תרבות (ובעברו אף הופיע בהצגה "ארוחת טעימות" בקאמרי) ובטקסים ממלכתיים בארץ ובעולם.  

חנן יובל הוא אחד מאבני היסוד של הזמר העברי והתרבות הישראלית, לאורך כמעט חמישה עשורים, הן כמלחין מובחר והן כמבצע ייחודי ומפיץ המוסיקה הישראלית, לבדו ובהרכבים מוצלחים. בלחניו הוא עוטף באהבה את המילים: מרחל ועד אהוד מנור, מיהודה עמיחי, זלדה ונתן זך ועד אלתרמן, מיונתן גפן ויורם טהרלב, ועוד, כשרבים מהשירים שביצע והלחין הפכו לנכסי צאן ברזל.חתן פרס אקו"ם למפעל חיים

תגובות