תרבות

פרופסור לבנשטיין

שר החינוך הודיע הבוקר כי פרופסור לבנשטיין היא כלת פרס ישראל בתחום העבודה הסוציאלית לשנת תשפ"א. וועדת הפרס: "זיהתה את התמודדות אוכלוסיית הגיל השלישי ובכלל עם העליה בתוחלת החיים"

צילום: באדיבות משפחת לבנשטיין

שר החינוך, יואב גלנט, הודיע הבוקר (שלישי) כי פרופסור אריאלה לבנשטיין היא כלת פרס ישראל בתחום חקר העבודה הסוציאלית, חקר הקרימינולוגיה לשנת תשפ"א.

הוועדה בראשותו של פרופ' דיויד וייסבורד, ובהשתתפותם של החברים: פרופ' ליאת איילון, ד"ר טלי גל ופרופ' מיכל קרומר-נבו, ציינה בנימוקיה כי פרופסור לבנשטיין תקבל את הפרס על תרומתה לחקר הזיקנה. הוועדה טענה כי "פרופ' לבנשטיין היא דמות ייחודית המשלבת ידע בעבודה סוציאלית, קרימינולוגיה וגרונטולוגיה. פרופ' לבנשטיין הייתה חלוצה בחקר הזיקנה לאחר שזיהתה כבר לפני עשרות שנים את אחד האתגרים של המאה ה-21 והוא התמודדות אוכלוסיית הגיל השלישי והאוכלוסייה הכללית בכלל עם העליה בתוחלת החיים".

עוד ציינה הוועדה כי הפרופסור הייתה חלוצה בעריכת מחקרים מדעיים בתחום הקשרים החברתיים של איכות חיי הזקנים ומשפחותיהם בחברה, ומחקרים בתחום התעללות והזנחת זקנים, יחסים בינדוריים במשפחה והדרת זקנים. לדברי הוועדה, "היא כתבה למעלה ממאתיים פרסומים אקדמיים אשר התפרסמו בבמות מובילות והעמידה דורות של תלמידים. הישגיה זכו להכרה בעולם ובישראל".

פרופסור לבנשטיין, אם ל-3 ילדים וסבתא ל-10 נכדים, קיבלה את פרס רוזלי וולף מהאגודה הבינלאומית למניעת הזנחה והתעללות בזקנים, זכתה בתואר עמית כבוד מטעם האגודה האמריקאית לגרונטולוגיה, ובפרס מפעל חיים מטעם האגודה הישראלית לגרונטולוגיה. היא הקימה ועמדה בראש המרכז לחקר הזיקנה באוניברסיטת חיפה, וכן הקימה תכניות לימודים אשר תרמו לפיתוח בסיס ידע מדעי לעבודה עם זקנים בקרב אנשי מקצוע, ביניהם רופאים ועובדים סוציאליים.

היא מכהנת כיו"ר וועדה אקדמית המייעצת "לקרן לרווחת נפגעי השואה" כ-13 שנים, פרסמה ארבעה ספרים, כ-200 מאמרים בכתבי עת מובילים, השתתפה בעשרות כנסים בינלאומיים ואף הרצתה בחלקם הגדול.

במהלך השבועות הקרובים הוועדת תפרסם את שמות הזוכים הנוספים לשנת תשפ"א בתחומים הבאים: ספרות ושירה עברית ליוצרים ומתרגמים, חקר מדעי החיים, אומנות הקולנוע, חקר הספרות העברית ומפעל חיים.

תגובות