מדע וטכנולוגיה

סטודנטים באוניברסיטאות מובילות בארה"ב נושמים אוויר נקי מקורונה הודות לטכנולוגיה ישראלית פורצת דרך

עיריית קיימברידג' במסצ'וסטס רכשה לאחרונה 1000 מערכות ישראליות לטיהור אוויר, כולל מנגיף הקורונה. המערכות הותקנו בכיתות לימוד ובספריות של אוניברסיטאות הרווארד, MIT ומוסדות לימוד נוספים

מערכת לטיהור אוויר של חברת Aura Air על קיר כיתת לימוד בהרווארד
צילום: באדיבות חברת Aura Air

המערכות הן פיתוח של הסטרטאפ הישראלי Aura Air והן מבצעות זיהוי של חומרים מסוכנים, סינון, טיהור ותחלופה מלאה של האויר מספר פעמים בשעה בחללים סגורים. במחקר שנערך בבית החולים שיבא נקבע כי המערכת בעלת יכולת השמדה של חיידקים ונגיפים שונים כולל נגיף הקורונה בשיעור של 99.97%.

הטכנולוגיה של אורה אייר פועלת במספר שלבים: ניתוח איכות האויר בתוך החדר כולל טמפרטורה, לחות, פחמן דו חמצני, גזים אורגניים ועוד, השוואת הממצאים לאויר מחוץ לחדר באמצעות בינה מלאכותית וטיהור, חיטוי וסינון אוטומטי של החלל הפנימי דרך ארבעה פילטרים וטכנולוגיות ייחודית. המערכת נותנת המלצות לאוורור החדר במקרה הצורך ומתריעה בכל מקרה של עשן סיגריות, נוכחות גזים רעילים שיכולים להעיד על תחילתה של שריפה או זיהום ממקור אחר וזאת באמצעות אפליקציה יחודית.

הפרויקטנעשה באמצעות Red Barn Advisory האמריקאית שמקדמת קיום שגרת חיים רגילה גם בתקופת הקורונה.

אביעד שניידרמן, מייסד ומנכ"ל אורה אייר, אמר שהחברה גאה במוצרי טיהור האוויר המאפשרים לסטודנטים ולאנשי הסגל לקיים את הלימודים גם בתקופה הזו ולצמצם את הסכנה לפגיעה בבריאותם. המערכות יעילות והכרחיות גם בתקופה שלאחר הקורונה שכן הן מסייעות להפחתת הסיכונים להדבקה בחיידקים ונגיפים אחרים. בתוך כך, טיפול נכון באוויר בחללים סגורים הוכחה כתורמת בצורה משמעותית לעלייה בריכוז, מוטיבציה ויכולות קוגניטיביות.

תגובות