מדע וטכנולוגיה

מחקר ישראלי: נוגדנים לקורונה מועברים לתינוק דרך חלב האם

חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב ובית החולים איכילוב מצאו כי נשים הרות שהתחסנו נגד קורונה, מעבירות את הנוגדנים לרך הנולד בהנקה ועשויות להעניק לו הגנה מפני המחלה

צילום: RitaE from Pixabay

בשורות טובות: הדילמה בקרב נשים הרות סביב השאלה אם כדאי ורצוי להתחסן כנגד נגיף הקורונה, מקבלת כעת חיזוק חיובי. להמלצות הגורפות לנשים להתחסן בתקופת ההריון, מצטרפים כעת חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב ובית החולים איכילוב עם נתון מעניין נוסף מזווית מעט שונה.

 

על פי ממצאי המחקר, שבדק 10 נשים מניקות ולא עבר עדיין ביקורת עמיתים, בקרב נשים הרות שהתחסנו נגד קורונה זוהו נוגדנים בחלב האם. בראיון שהעניק לגלי צה"ל, הסביר ד"ר יריב ווין מעורכי המחקר: "ראינו שעלייה של הנוגדנים בזרם הדם [של האם] נמצאת בהלימה לעלייה בחלב האם. בסופו של דבר הם יגיעו לתינוק, ויש סבירות שיקנו הגנה".

 

העלייה המשמעותית בדם ובחלב מתרחשת 14 יום לאחר המנה הראשונה, וממשיכה לעלות 7 ימים לאחר המנה השנייה. במילים אחרות, נשים הרות שחוסנו נגד קורונה יצרו נוגדנים שעברו לתינוק בעת ההנקה.

 

נזכיר כי ארגוני בריאות בכל העולם חוזרים ומדגישים את סגולותיו הייחודיות של חלב האם, בין היתר בשל העובדה שבחלב אם מועברים נוגדנים העוזרים בחיסון גופו של התינוק מפני חיידקים, וירוסים ופטריות.

בתוך כך, נחזור ונציין כי מחקרים שונים מהארץ ומהעולם שבדקו תחלואה בקורונה בקרב נשים הרות הצביעו על סיכון מוגבר לעומת נשים אחרות באותה קבוצת גיל: פי שניים סיכון למחלה קשה וסיכון גבוה ב-60% למוות בקרב נשים הרות שחלו בקורונה ולא התחסנו.

תגיות:

תגובות