מדע וטכנולוגיה

מגזין טיים: חברה ישראלית ברשימת 100 ההמצאות הטובות לשנת 2021

חברת 'פרספטו' ממודיעין מפתחת טכנולוגיות לרחפנים אוטונומיים לניטור מפעלי תעשייה ותשתית על ידי שילוב בינה מלאכותית ורובוטיקה אוטונומית

שער מגזין טיים
צילום: צילום מסך

גאווה ישראלית: מערכת הבינה המלאכותית AIM של חברת פרספטו (Percepto) ממודיעין, מפתחת טכנולוגיות לרחפנים אוטונומיים, נבחרה על ידי מגזין TIME האמריקאי לרשימת 100 ההמצאות הטובות ביותר לשנת 2021.

גיבוש הרשימה נעשה בעזרת המלצות של עורכים וכתבי העיתון ברחבי העולם, והבחירה בין ההמצאות נעשתה על בסיס מספר קריטריונים מרכזיים ובהם מקוריות, יצירתיות, יעילות, שאפתנות והשפעה.

רחפני פרספטו פועלים כיום במאות אתרי תשתיות ותעשייה בארה"ב, אירופה, אוסטרליה, איחוד האמירויות ועוד. ייחודם של הרחפנים האוטונומיים ביכולת לנהל את עצמם לבד, לצאת לטיסות סיור ולחזור במועד לצורך הטענה.

המערכות הטכנולוגיות מאפשרות להם ללמוד את תוואי השטח, לזהות התרחשויות חריגות ולהתריע עליהן בעת הצורך. הטכנולוגיה הייחודית מאפשרת להם לעבוד גם בתנאי חשיכה, גשם, שלג, שרב כבד וערפל ועם אישור מיוחד - גם מעבר לטווח הראיה של המפעיל.

צילום: באדיבות חברת פרספטו

פרספטו עובדת בשיתוף פעולה עם חברות מובילות בעולם ובהן בוסטון דיינמיקס, Verizon, חברת החשמל של פלורידה FP&L, מפעלי ים המלח ומתקני אנרגיה בדובאי.

"זהו כבוד גדול עבורנו להיכלל ברשימה היוקרתית של ה-TIME, מותג מדיה עולמי כבר קרוב למאה שנים", אמר מנכ"ל פרספטו, דור אבוחצירה. "פרספטו יצרה אמצעי טכנולוגי חדש לניטור מפעלי תעשייה ותשתית על ידי שילוב בינה מלאכותית ורובוטיקה אוטונומית עם יכולת ניתוח נתונים חזותיים מתקדמת. הכניסה לרשימת מאה ההמצאות היא עדות להישג זה, ואנו מודים לעורכים ולצוות TIME על ההכרה הזו".

חברת Percepto נוסדה בשנת 2014 על ידי דור אבוחצירה, שגיא בלונדר, רביב רז ואריאל אביטן והיא כיום אחת מעשר חברות הרחפנים האוטונומיים הגדולות בעולם בתחום ניטור אתרים.

החברה גייסה מאז הקמתה 72.5 מיליון דולר ומעסיקה מעל 140 עובדים במשרדיה בישראל, במרכז חדשנות והדגמה בטקסס ובאוסטרליה. החברה נמצאת בשלבי צמיחה והגדלת מספר העובדים במרכז הפיתוח במודיעין במגוון רחב של מחלקות ותפקידים כולל תפקידי פיתוח, ענן, תוכנה, אלגוריתמיקה, אלקטרוניקה ובינה מלאכותית.

בתוך כך, פרספטו צפויה להכריז ביום רביעי הבא, 17 בנובמבר, על חידושים בתחום המוצר והבינה המלאכותית המותאמים לתעשיות האנרגיה הסולארית, מכרות, נפט, גז ועוד.

תגיות:

תגובות