מדע וטכנולוגיה

כבוד: אינטל מינתה 10 ישראלים לתפקידי סגן נשיא

תחת מנכ"ל חדש, ענקית הטכנולוגיה חוזרת להוביל את תחום השבבים עם השקעה של כ-200 מיליארד דולר בהקמת מפעלים ומינוי 10 ישראלים לניהול המהלך

משרדי אינטל בישראל
צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

ענקית הטכנולוגיה העולמית אינטל, בהובלת המנכ"ל החדש פט גלסינגר, הודיעה על שורה של שינויים מבניים ומהלכים שנועדו לחזור ולחזק את מעמדה בתחום השבבים.   

כחלק מתכנית פעולה רחבה, החברה צפויה להשקיע כ-200 מיליארד דולר בהקמת מפעלי שבבים חדשים בארה"ב, אירופה ואסיה ולהרחיב את קבוצות העבודה שלה.

לשם כך נדרשים מנהלים בכירים ונראה כי חלק ניכר מהם מגיע מישראל.

במוקד המינויים החדשים נמצאים קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, ודניאל בן עטר, מנכ"ל משותף של מפעלי הייצור של אינטל, שקודמו לדרגה הבכירה Corporate Vice President כבר בתחילת השנה.

בנוסף מונתה שלומית וייס מונתה לסגנית נשיא בכירה (Senior VP) עם הצטרפותה מחדש לאינטל, ולראשונה אי פעם, שתי נשים ישראליות מאיישות תפקידים כה בכירים בתאגיד הרב-לאומי האמריקאי.

בנוסף להם, אורן כהן מונה לדרגת סגן נשיא (VP) בקבוצת הייצור של אינטל העולמית, איתי יוגב מונה לסגן נשיא (VP) בקבוצת ה-IT של אינטל, נעם אבני מונה לסגן נשיא (VP) בקבוצת תכנון ופיתוח שבבים, עמיר יצחקי מונה לסגן נשיא (VP) בקבוצת תכנון ופיתוח שבבים, תומר ששון מונה לסגן נשיא (VP) בקבוצת המחשוב האישי, ד"ר אדר קליר מונה ל-Intel Fellow (המקבילה הטכנולוגית לסגן נשיא) בקבוצת הייצור, יולי מנדלבלט מונה ל-Intel Fellow בקבוצת תכנון ופיתוח שבבים, ואיתמר לוין מונה ל-Intel Fellow בקבוצת תכנון ופיתוח שבבים.

המינויים החדשים מצטרפים לארבעה מינויים נוספים של ישראלים לדרגות VP שאינטל ביצעה במהלך שנת 2021: ערן סודק, נדב אורבך, צחי וייספלד ורידא מסארוה.

כעת, עם 34 סגני נשיא ישראלים, מדובר ככל הנראה בריכוז הגבוה ביותר של בכירים ישראלים בחברת טכנולוגיה בין-לאומית.

בתוך כך, נזכיר כי תנאי הסף לתפקידים בכירים אלה הוא תרומה טכנלוגית וניהולית משמעותית לארגון, שכן סגני נשיאים אחראים על מאות ואף אלפי עובדים בחברה.

תגובות