מדע וטכנולוגיה

גאווה ישראלית: לראשונה בעולם - סטייק עסיסי בטכנולוגיית הדפסה ייחודית

חברת 'אלף פארמס' והטכניון הצליחו להדפיס נתח של בשר אנטריקוט מתורבת שגודל במעבדה באמצעות טכנולוגיה פורצת דרך. מנכ"ל החברה: אנחנו פועלים לקראת עולם שוויוני יותר, בטוח יותר ובר קיימא"

סטייק עסיסי שהודפס במעבדה.
צילום: באדיבות חברת אלף פארמס והטכניון

פריצת דרך עולמית בתחום תחליפי הבשר: הסטארט אפ הישראלי "Aleph Farms" בשיתוף הטכניון הציגו השבוע  את ה"סטייק המתורבת הראשון", אותו הצליחו לגדל ללא שחיטה, ללא סבל ובאמצעות טכנולוגיה חדשנית המבוססת על ביו-הדפסה תלת-ממדית, שיטה שבה מגדלים תאים טבעיים שמקורם בבעלי חיים בתוך מצע ייחודי וללא הנדסה גנטית.

לטענת החברה מדובר בבמוצר שזהה לנתח אטנריקוט בגודל מלא הן מבחינת המראה, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הריח. האנטריקוט שהוצג מכיל רקמות שריר ושומן בדומה לסטייק שמקורו בשחיטה, וכולל מערכת המדמה כלי דם ברקמה המאפשרת ייצור של כל סוג סטייק, בכל גודל אפשרי.

חברת Aleph Farms הנה מובילה עולמית בתחום תחליפי הבשר והראשונה שהצליחה לגדל נתחי בשר מתאי בקר. הטכנולוגיה הייחודית, אשר פותחה בשותפות עם פרופ' שולמית לבנגרג מהטכניון, מבוססת על תהליך חידוש ובנייה של רקמת השריר, בידוד התאים האחראיים לתהליך זה, וגידולם בתנאי מעבדה. האינטראקציות בין התאים יוצרים רקמה ומאפשרים לא רק ספיגה של חומרי תזונה אלא גם את הצורה והמבנה המוכר של סטייק שמקורו בשחיטה – במצבו הטבעי ובהכנתו לאכילה.

המשימה אותה הגדירה החברה לעצמה היא לספק לאנשים המגיעים מתרבויות שונות מנעד רחב של חוויות קולינריות הקשורות לאכילת בשר.

"זו התפתחות דרמטית עבור החברה המשקפת מימוש אומנותי של ניסיונו המדעי של הצוות שלנו", אמר מייסד שותף בחברה והמנכ"ל דידיה טוביה. "אנו יודעים שכיום יש צרכנים שיעדיפו נתחים עבים ושומניים יותר. פריצת הדרך הנוכחית מייצגת את מחויבותנו להעדפותיהם הייחודיות של הצרכנים ולטעמם, ובכוונתנו להמשיך לגוון את ההיצע שלנו.

טוביה הוסיף ואמר כי "התפתחויות אלו מציינות בעיניי זינוק גדול בהגשמת החזון שלנו – להיות גורם מוביל בשינוי מערך המזון הגלובלי לקראת עולם שוויוני יותר, בטוח יותר ובר קיימא".

 

תגיות:

תגובות