לייף סטייל

עם 30 אלף תיירים באפריל האחרון - התיירות הישראלית מראה סימני התאוששות

בשנים האחרונות השקיע משרד התיירות בפיתוח תשתיות ושדרוג מקומות הבילוי באזור ים המלח. שרת התיירות: "ענף התיירות הנכנסת תורם לקופת המדינה כ-7 מיליארד דולר בשנה"

חאן עין גדי

משרד התיירות השקיע רבות בשדרוג ומיתוג התיירות לים המלח, גם לטובת הציבור הדתי. הנתונים מראים עלייה משמעותית בכניסת תיירים לישראל לעומת השנה שעברה, כלומר ענף התיירות - שהיה מראשונים להיפגע ומהאחרונים לחזור - מראה סימני שיקום.

ים המלח עבר מקצה שיפורים

בשנים האחרונות פיתח משרד התיירות את אזור בין עין בוקק וחמי זוהר הסמוכים לים המלח, והקים תשתיות תיירותיות ברמה בינלאומית. בין היתר, הוקמה טיילת חדשה ומשודרגת, שופצו חופי רחצה אשר הכניסה אליהם היא בחינם לציבור הרחב, הוקם חוף נפרד לאוכלוסייה הדתית, הארוחות במלונות כשרות, הוקמו סככות הצללה, ברזיות, מקלחות, מתקני ספורט ושעשועים לרווחת הציבור. כמו כן, נערכו מכרזים ונבחרו יזמים להקמת עוד אלפי חדרי לינה נוספים ומלונות חדשים שיגדילו את ההיצע, ויביאו להוזלת מחירים.

השדרוגים בוצעו באמצעות חברת הבת של המשרד, החברה להגנות ים המלח (חל"י), שביצעה עבודות הסטה וניקוז לנחל בוקק ובנתה שפך מרהיב לים. מלונות ים המלח נהנים מהתפוסות הגבוהות ביותר בישראל (עם ממוצע של קרוב ל-70% בשנה). ים המלח מהווה אטרקציה הן לתיירות פנים, והן לתיירות נכנסת.

משרד התיירות ממשיך ופועל כדי למצות את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי של האזור. בין היתר, הקימה חל"י הגנות חוליות המונעות ממי ים המלח מלהציף את המלונות, וזאת במקביל לעבודות קציר מלח שצפויות להתבצע על ידי מפעלי ים המלח (מי"ה).

פסל אשת לוט
פסל אשת לוט

משרד התיירות רואה בהגדלת התיירות לים המלח כחלק מחזון "המוצר הדרומי", שממתג את הנגב והערבה כיעד לתיירות מדברית עם מזג אוויר נוח כל השנה - הן לישראלים, והן לאירופאים שמחפשים תיירות אקטיבית. מומלץ להתארח בחאן עין גדי ובעין גדי בו גן טרופי פתוח 24 שעות עם 900 סוגי צמחים עצים וקקטוסים נדירים.

350 אופנוענים השתתפו ב"סובב ישראל"

תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה, ארחה בסוף השבוע 350 אופנוענים ב"סובב ישראל" - רכיבה לאורכה של המדינה, 1400 ק"מ - במטרה לחזק את התיירות בישראל, לאחר משבר הקורונה.

האופנוענים צפו בסרטון על החיים וההתיישבות בערבה ושמעו מתושבי המקום על חקלאות ההיי טק המתקדמת, דווקא בתנאי המדבר. יוזם מסע האופנועים אילן פיטוסי, מנהל קבוצת צ'יף ריידרס, אשר הגה את הרעיון להעלות לתודעה את ענף התיירות בארץ שספג מכה אנושה בשנה האחרונה בעקבות נגיף הקורונה.

האופנוענים בראש הנקרה
האופנוענים בראש הנקרה
צילום: ליאת הלוי כהן

במסע השתתפו גם רוכבים ממועדונים: 'רוכבים חוויה', 'המכשפות', 'גולדווינג אספנות', 'ממוטוטורס' ו'קבוצת הנועזים'. המסע יצא מראש הנקרה, דרך ברכת רם, חופי הכינרת, כביש 90 לים המלח, מנחת המטוסים למרגלות מצדה, הערבה התיכונה והסתיים בעיר אילת. האופנוענים רכבו למסוף טאבה - לנקודה הדרומית ביותר של ארץ ישראל ומשם עלו על כביש 12 לנאות סמדר, משאבי שדה ומערבה לנקודותיה המערביות ביותר של הארץ ומשם חזרה למרכז הארץ.

באפריל האחרון ביקרו בישראל מעל 30 אלף תיירים

שרת התיירות, אורית פרקש הכהן: "ענף התיירות הנכנסת תורם לקופת המדינה כ-7 מיליארד דולר בשנה. מאות אלפי תיירים הנכנסים בחודש, מספקים פרנסה למאות אלפי עובדים שמרכיבים את האקו-סיסטם הרחב של התיירות. אני שמחה על תחילת ההתאוששות אך זה לא מספיק לענף התיירות.

"בהמשך למאמצים שלי, בשבועות הקרובים יחל השלב הראשון להכנסת קבוצות תיירים לישראל ונראה עלייה הדרגתית ואחראית בכמות התיירים שמגיעים לארץ ונמשיך לפעול להרחבת המתווה. אני מחויבת לפרנסתם של מאות אלפי עובדי ענף התיירות, שסובלים מזה שנה מהיעדר פרנסה ותיירות נכנסת".

אורית פרקש הכהן
אורית פרקש הכהן
צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

בחודש אפריל 2021 נרשמו 30.2 אלף כניסות תיירים (לעומת 0.5 אלף באפריל 2020 ו-404.9 אלף באפריל 2019). מדובר בירידה של 92.5%.

בתקופה ינואר עד אפריל 2021 נרשמו 46.8 אלף כניסות תיירים לישראל במצטבר ביחס ל-733.5 אלף בתקופה המקבילה בשנת 2020. מדובר בירידה של 93.6%.

תגיות:

תגובות