לייף סטייל

הרבה יותר מעוד פרי: למה כדאי לכם לאכול אבטיח?

הוא מטהר רעלים, תורם לירידה במשקל ומכיל חומרי הזנה חיוניים. לרגל יום האבטיח הבינלאומי: כל הסיבות לאכול את האדום המתוק הזה

אילוסטרציה
צילום: Pexels

היום (שלישי) מציינים ברחבי העולם את יום האבטיח הבינלאומי, וזו סיבה נהדרת לעשות כבוד למרענן הרשמי של הקיץ ולפרי הכי ישראלי שיש.

עם 92% מים, הפרי הכי אדום והכי מתוק מכיל שורה ארוכה של יתרונות: סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וחומצות אמינו:

1 אבטיח מכיל נוגד חמצון בשם ליקופן, שמצוי גם בפירות בעלי גוון אדום כמו: עגבנייה, אשכולית אדומה ופירות יער. הליקופן מנטרל ומרחיק רעלים, ובכך מאט את הזדקנות תאי העור ומפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

2 אבטיח מכיל את המינרל אשלגן המסייע להורדת לחץ דם ועוזר בתהליך ההתכווצות של השרירים ובשמירה על נוזלים. עם זאת, עודף אשלגן בדם עלול להיות מסוכן, ולכן אנשים הסובלים מעודף אשלגן, כדאי שימנעו מאכילת אבטיח.

3 אכילת אבטיח משפרת את תפקודי הכבד הודות לגלוטתיון, נוגד חמצון שעוזר לסילוק רעלים מהגוף. בנוסף, הוא מסייע לעצירות (מבלי לגרום לשלשול) ומנקה דלקות במערכת הכליות.

4 אבטיח עשיר גם בוויטמינים C, A ו-B ומכיל גם כמויות יפות של מגנזיום וסידן.

5 אבטיח מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים העוזרים לשמור על מעיים נקיים ותחושת שובע לאורך זמן, ובכך תורם לירידה במשקל.

6 קליפת האבטיח עשירה מאוד בחומצת האמינו ציטרולין, שחיונית לבריאות השרירים ומפחיתה תחושות חרדה. הציטרולין נמצא בחלק הלבן של האבטיח.

7 מכיוון שאבטיח מכיל כמות סוכר גבוהה, מומלץ לחולי סוכרת וטרום סוכרת לצרוך ממנו במתינות ותמיד בצמוד לאוכל עם שומן (אגוזים, שקדים או גבינה מלוחה) כדי להאט ולעכב את ספיגת הסוכר בדם.

בתיאבון!

תגובות