כלכלה וצרכנות

שתלים קצרים או רגילים?

השתלה של שתלים בשן הישראלית נחשב להליך מאוד פופולרי, אותו עוברים מאות אלפי ישראלים מידי שנה ולא סתם ישראל נחשבת למעצמה בכל הקשור להשתלות שיניים וסוגי שתלים או טיפולים אורתודנטיים.

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 13/06/22
  • 23:13
  • עודכן 13/06/22
צילום: FREEPIK

לכן בשנים האחרונות מטופלים מכל שכבות האוכלוסייה, יכולים להנות ממגוון הולך וגדל של סוגי טיפולים החל משתלים רגילים, הרמת סינוס ובעשור האחרון גם שתלים קצרים. שתלים אלו מהווים פתרון מעולה עבור הסובלים ממחסור בעצם שן וזקוקים להשתלת עצם, אך השאלה הנשאלת במיוחד כאשר מגיעים חידושים בעולם הרפואה, היא מה עדיף יותר? שתלים קצרים או שתלים רגילים?

הבחירה בשתלים קצרים

הבחירה בשתלים קצרים הינה בחירה בעוד מספר של יתרונות לא ממש רעים אם אפשר לציין, הראשון מבניהם היא יכולת של שיקום בשן אחת ומבלי צורך בחיבור אל שתלים נוספים. מלבד זאת שתלים אלו מצליחים בעזרת צורתם, עליה נרחיב בהמשך, לגרום לעצם השן ''לזחול'' ולהצליח להתחבר אליה ובכך לשמור על יציבות גבוהה. ועיצובם של השתלים הקצרים נע בין שני דגמים די שכיחים בישראל, הראשון הוא כמובן שתלי הפרימדיון והדגם השני נקרא ''בייקון''.

לשני דגמים אלו ישנם כמובן תתי דגמים והתאמות שונות לסוג הטיפול ולמבנה הלסת, אך כל אחד שומר על ייחודיות השתל בעיצוב אחר. שתלי פרימדיון מאופיינים בצורת פירמידה ומעניקים מבנה בעל יכולת מעולה לפיזור הלחץ ואחיזה מצוינת של השתל, ואילו שתלי בייקון מעוצבים בצורת שתל אך קצרים הרבה יותר ומתחברים בצורת החלמה קרה. שתלים אלו במרבית המקרים ניתנים לשימוש מיד לאחר העקירה, כאשר אחוז ההצלחה המיידי גבוהה מאוד.

שתלים רגלים

השתלים הרגילים דורשים מהמטופל בראשונה הוא כמות עצם די גבוהה, אך למרבית המטופלים אשר סובלים בין היתר מדלקות בחניכיים, פגיעות קשות בשורש השן ואיבוד העצם בגין עקירה אינם עומדים בכמות הנדרשת להשתלה רגילה. בנוסף השתלה של שתלים קצרים דורשת זמן ''צינון'' בין השתלה לבין עקירת השן שעלולה בין היתר לגרום לאיבוד מעצם השן. השתלים הרגילים מעוצבים בצורה של בורג ואורכם מ10 מ''מ ומעלה, כאשר רובם עשויים מטיטניום.

תגובות