כלכלה וצרכנות

מאיזה גיל כדאי להשתמש במגדל למידה?

האם אי פעם ראיתם את האושר והגאווה בעיניו של ילד כאשר הוא משיג משהו בכוחות עצמו בפעם הראשונה?  אבני דרך כאלה הן מרכזיות לא רק בהתפתחות הרגשית של ילדים, אלא גם בעיצוב תפיסת הלמידה והמסוגלות העצמית שלהם. בתחום טיפוח העצמאות אצל ילדים, מגדל למידה בולט כמגדלור של חדשנות.

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 21/03/24
  • 10:21
  • עודכן 21/03/24
צילום: FREEPIK

יחד עם גישת מונטסורי, כלי פשוט אך גאוני זה מחולל מהפכה בלמידה ובאינטראקציה עבור פעוטות. היא מציעה להם פלטפורמה בטוחה לחקור את סביבתם, לעסוק בפעילויות לצד מבוגרים וללמוד תוך כדי עשייה. פוסט זה מתעמק בלב מהו מגדל למידה, בוחן את שורשיו בפילוסופיה של מונטסורי, וחושף את היתרונות הרבים שהוא טומן בחובו להתפתחות הילדות.

העבודה עם מגדל למידה מומלצת החל מגיל 3 ומעלה. הסיבה לכך היא שבסביבות גיל זה הילדים כבר מסוגלים לבצע כל מיני משימות בבית ויכולים להתנסות פעולות מורכבות יותר. בגיל 3 ומעלה יהיה לכם קל יותר לשלב את הילדים בפעילויות שונות, וגם הילדים יהנו מההשתתפות, ובמיוחד במטבח, כאשר יהיה להם כבר קל יותר להגיע לשיש. כמו כן עד גיל זה הילדים כבר יהיו מתורגלים בפעולות שונות ויוכלו באמת לעזור ולתרום מעצמם.

מהו מגדל למידה?

בתהליך התפתחותו של ילד צעיר, טיפוח עצמאות והבטחת בטיחות הם בעלי חשיבות עליונה. כאן נכנס לתמונה הרעיון של מגדל למידה, הידוע גם בשם שרפרף למידה מונטסורי. בעיקרו של דבר, מגדל למידה הוא רהיט מעוצב ויציב המאפשר לילדים להגיע בבטחה למשטחי עבודה ולשולחנות, ומקרב אותם לאקשן – בין אם זה במטבח, בחדר האמבטיה או בכל סביבת עבודה.

העיצוב של מגדל למידה הוא גאוני אך פשוט. הוא מורכב מפלטפורמה יציבה עם מעקות בטיחות מקיפים המספקים הן ביטחון והן חופש תנועה. עיצוב זה לא רק מעודד חוקרים צעירים לטפס ולעסוק בסביבתם בבטחה, אלא גם מקדם תחושה של אוטונומיה. באמצעות עצמאות מובנית זו, ילדים יכולים להשתתף בפעילויות יומיומיות שבעבר היו מחוץ להישג ידם, מילולית ומטאפורית. בין אם מדובר בעזרה בערבוב מרכיבים לעוגה או פשוט בשטיפת ידיים ללא עזרה, מגדל למידה יכול להשפיע באופן משמעותי על ההתפתחות הקוגניטיבית והפיזית של הילד.

חקר הגישה המונטסורית

הפילוסופיה החינוכית של מונטסורי, שנוסדה על ידי ד"ר מריה מונטסורי בתחילת המאה ה -20, היא גישה ממוקדת ילד ללמידה המדגישה אוטונומיה והתנסות מעשית. בבסיסו, חינוך מונטסורי מטפח עצמאות, כבוד ואהבה ללמידה באמצעות סביבה המותאמת לצרכים ההתפתחותיים של הילד. מגדל הלמידה, כמיישר קו באופן מושלם עם עקרונות אלה, ומשמש כלי להשתתפות פעילה ולחקירה עצמית.

אחד מרעיונות היסוד של גישת מונטסורי הוא האמונה ביכולתו המולדת של הילד ליזום את הלמידה שלו בסביבה תומכת ומוכנה. על ידי שילוב מגדל למידה בבית, הורים יכולים ליצור הזדמנויות לפעילויות בהנחיית ילדים שהן מרכזיות בחינוך מונטסורי. פילוסופיה זו מעודדת פעילויות התומכות בפיתוח מיומנויות מוטוריות, צמיחה קוגניטיבית ואינטראקציות חברתיות, אשר כולן מתקלות על ידי שימוש במגדל למידה. ילדים מקבלים את הכוח לעסוק בסביבתם בתנאים שלהם, בין אם זה לעזור במטבח או לעסוק באופן עצמאי בפרויקט יצירתי.

רוצים לדעת עוד על מגדלי למידה על פי הגישה המונטסורית? לחצו כאן לקטלוג מגדלי הלמידה של בית מעץ

 

ועוד באותו עניין

תגובות