כלכלה וצרכנות

כל השלבים לקבלת ויזה לישראל

כל אזרח זר שרוצה להיכנס למדינת ישראל צריך לעמוד בחוק הכניסה לישראל. החוק לא חל על עולים חדשים, שכן מתוקף חוק השבות יש להם זכאות כניסה לארץ בשל זיקת דם יהודית.

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 06/12/21
  • 11:07
  • עודכן 06/12/21
צילום: FREEPIK

כל אזרח זר שרוצה להיכנס למדינת ישראל מחויב באשרת כניסה לישראל, הלא היא ויזה. ישנם כל מני סוגים של ויזות לישראל, אשר נבדלים זה מזה בהתאם למטרה שלשמה האזרח הזר מבקש להיכנס לארץ. ישנן מדינות שלא צריכות לקבל כלל ויזה לישראל והכניסה אליה עבורן החופשית, ואילו יש כאלה שמחויבות בוויזה כתנאי מחייב לכניסה. זקוקים לקבלת אשרת כניסה לישראל עבורכם או עבור קרובים שלכם שנמצאים במעמד של אזרח זר? להלן כל מה שצריך לדעת בנושא.

חוקים מחייבים לשם כניסה למדינת ישראל

כל אזרח זר שרוצה להיכנס למדינת ישראל צריך לעמוד בחוק הכניסה לישראל. החוק לא חל על עולים חדשים, שכן מתוקף חוק השבות יש להם זכאות כניסה לארץ בשל זיקת דם יהודית. כמו כן, אזרחים של מדינות שיש להן הסכם דו צדדי עם מדינת ישראל, כמו מדינות האיחוד האירופי, ארצות הברית ואוסטרליה, מקבלים ויזה מיד עם הגעתם ארצה.

ישנם שני מונחים שחשוב לחדד את ההבדלים ביניהם בהקשר זה – כניסה לישראל וישיבה בישראל. כניסה לישראל משמע חציית הגבול של המדינה, ואילו ישיבה בישראל מתייחסת לשהות ממשית בארץ. ההבדל ביניהם מתבטא בצורך בוויזה – מי שנכנס לישראל חייב לקבל ויזה, ואילו מי ששוהה בישראל לתקופה של מעל לשלושה חודשים, צריך להחזיק ברישיון ישיבה, גם כשמדובר באזרחים ממדינות בעלות פטור מהנפקת ויזה לישראל.

מי חייב בהנפקת ויזה לישראל?

כפי שכבר ציינו, כל אדם שמגיע לביקור בישראל, בין אם למטרת ביקור ובין אם כתייר, לתקופה שלא עולה על שלושה חודשים, יכול להיכנס לארץ עם אשרת כניסה, הלא היא ויזה. אזרחים של חלק מהמדינות מקבלים את הויזה שלהם מיד עם הגעתם לישראל, ואילו אזרחים ממדינות אחרות צריכים להיערך מראש לקבלת ויזה עוד במדינת המוצא שלהם. הנפקת הויזה נעשית על ידי פנייה לקונסוליה או לשגרירות שנמצאת במדינתם, וללא זה לא יהיה להם היתר כניסה לארץ.

ויזה לישראל עבור מבקרים ותיירים נקראת אשרה מסוג ב'2, והיא מאפשרת להם להיכנס למטרת נופש או ביקורים פרטיים. כמו כן, היא חלה גם על מבקרים שהגיעו ארצה בשל נסיבות ספציפיות:

  • בני זוג \ ילדים של מומחה זר שמועסק במדינת ישראל.
  • מבקר שמגיע לארץ למטרת עסקים לשם קיום ישיבות ודיונים.

אזרחי המדינות שלא חייבות בקבלת ויזה מוקדמת לשם הכניסה למדינת ישראל, יקבלו אותה בביקורת הגבולות עם כניסתם לארץ. הדבר נכון באופן גורף, שכן ישנן תקופות מיוחדות כמו תקופת התפשטות נגיף הקורונה, בה סגרו את השמיים ולא התאפשרה כניסה או יציאה ממדינות מסוימות לישראל.

מה צריך לעשות כדי לקבל ויזה לישראל?

ראשית, האזרח הזר שמגיע לארץ צריך להראות לפקידי ביקורת הגבולות שמצבו הכלכלי תקין, כך שלא ייווצר רושם שהגיע לארץ כדי להשתקע בה ולשקם את עתידו. ניתן לעשות זאת על ידי הצגת בעלות על דירה קנויה או שכורה, אסמכתא על כך שהוא עובד בעבודה מסודרת וכן הפירוט הכלכלי שלו. כמו כן, חשוב להראות כי יש לאזרח הזר מקום ללון בו וכסף לממן את השהות שלו בארץ. אם למרות כל זה ביקורת הגבולות סירבה להכניס אותו לארץ, ניתן לערער על החלטתה, אולם יש לעשות זאת במהירות משום שעלולים לקבל צו הרחקה שאוסר על כניסה לישראל לתקופה של עשר שנים. כמו כן, מומלץ ואף חייב לפנות לעורך דין מומחה בתחום, כמו עורך הדין דוד אנג'ל, אשר בקיא בכל הדינים והחוקים של כניסה למדינת ישראל. הוא יסייע בהכנת ערעור והגשתו לגורמים הרלוונטיים.

ועוד באותו עניין

תגובות