על רקע התחקיר שפורסם הבוקר (שלישי) לפיו המשטרה השתמשה בתכנת הריגול "פגסוס" של חברת NSO כדי לעקוב אחרי אזרחים ישראליים, יו"ר הוועדה לביטחון פנים, ח"כ מירב בן ארי, הודיעה כי תקיים דיון בנושא: "פגיעה חמורה בדמוקרטיה".
בתחקיר שפורסם היום בעיתון כלכליסט נטען כי בכירים במשטרת ישראל הורו לאנשי צוות המבצעים המיוחדים של חברת "סיגינט" - חטיבת הסייבר המשטרתית - לבצע מעקבים באמצעות תכנת הריגול "פגסוס" של חברת NSO, אחרי אזרחים ישראלים שאינם חשודים או עבריינים ללא צו של שופט. בין היתר, נטען בתחקיר, בוצע מעקב אחרי אנשי ציבור בכירים וראשי מחאת הדגלים השחורים.
עוד נכתב בתחקיר כי הטכנולוגיה נרכשה על ידי המשטרה בשנת 2013 והפכה למבצעית בתקופת המפכ"ל רוני אלשיך בשנת 2015, שחדף וקידם את השימוש בה.

מהמשטרה נמסר בתגובה לפרסום: "בהמשך לפרסומים בהם לכאורה משטרת ישראל משתמשת בתוכנת ריגול כפי שפורסם הבוקר בכלכליסט ברצוננו להעמיד את הדברים על דיוקם: אין שחר לטענות העולות בכתבה שפורסמה היום. כל פעילות המשטרה בתחום זה הינה ע״פ דין, על בסיס צווי בימ"ש ונהלי עבודה מוקפדים. בתחום זה קיימות מערכות פיקוח ובקרה מוגברות בתוך הארגון ומחוץ לארגון.
צר לנו על הניסיון לגרום נזק לפעילות המשטרה ללא בסיס. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות לאכיפת החוק במדינת ישראל".
כאמור, יו"ר הוועדה לביטחון פנים, ח"כ הכנסת בן ארי, הודיעה: "התחקיר של העיתונאי תומר גנון חושף הבוקר אירוע חמור מאוד. לא ייתכן שמשטרת ישראל שאחראית לבטחונם של אזרחי המדינה תפגע בפרטיותם ובזכותם הדמוקרטית. פעמים רבות אני מגבה את משטרת ישראל, אך ישנם מקרים שדורשים ביקורת. אבחן את הנושא לעומק ובקרוב אקיים על כך דיון בוועדה בראשותי. לא אתן למקרים כאלו לקרות במשמרת שלי".
השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, צייץ בתגובה לתחקיר: "לאחר בירור, אין פרקטיקה של האזנות סתר, או חדירה למכשירים, בידי משטרת ישראל ללא אישור שופט. יחד עם זאת בכוונתי לוודא כי לא מתבצע שום עיגול פינות בנושא NSO וכי כל דבר נבדק ומאושר על ידי שופט ברחל ביתך הקטנה".