פוליטי

הכנסת דחתה בקריאה טרומית את החוק להפרטת גל"צ

ברוב של 51 דחתה מליאת הכנסת את החוק שיוציא את תחנת הרדיו מצה"ל לגוף פרטי. יוזם החוק, ח"כ קרעי: "כל עוד מדינת ישראל היא דמוקרטית אין כל הצדקה לכך שתהיה לה תחנה צבאית"

אילוסטרציה
צילום: משה שי, פלאש 90

בהצבעה שנערכה היום (רביעי) במליאת הכנסת, נדחתה הצעת החוק להפרטת תחנת הרדיו גלי צה"ל ברוב של 51 מול 45 תומכים.

הצעת החוק של ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) וישראל אייכלר (יהדות התורה) מציעה להפריט את תחנת הרדיו במכרז שתקיים הרשות השנייה, ולהעביר את זכות השימוש בתדר לזוכה במכרז דרך רישיון להפעלת תחנת רדיו ארצית. כמו כן, בעל הרישיון יהיה זכאי לשדר פרסומות, הודעות שרות ותשדירי חסות. ההצעה קובעת כי לא יוקצה לתחנה מימון ציבורי.

בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "בינואר 2017 הגיש מנכ"ל משרד הביטחון דוח לשר הביטחון, אשר ממליץ על הוצאת תחנת הרדיו גלי צה"ל מידי צה"ל והעברתה כיחידת סמך למשרד הביטחון. הוועדה שהכינה את הדוח (להלן – הוועדה) בחנה את העברתה של גלי צה"ל לידי תאגיד השידור הציבורי שהחל לפעול בשנת 2017, אך פסלה את הרעיון. בחודש פברואר 2017 החליט שר הביטחון כי לא יקבל את המלצות הוועדה וכי גלי צה"ל תישאר במתכונתה הנוכחית.

"יוזם הצעת החוק סבור כי אין צורך בתחנת רדיו צבאית כביכול, שממומנת על ידי הציבור, פועלת כיחידה צבאית ומשרתים בה חיילים. כמו כן, העברתה למשרד הביטחון לפי המלצת הוועדה, משמעותה בפועל היא השארת המצב הקיים על כנו, כולל שירותם של חיילים בגלי צה"ל. בנוסף, ההצעה להעביר את תחנת הרדיו גלי צה"ל לתאגיד השידור הציבורי תיצור כפילות של תחנות רדיו ציבוריות ארציות – גלי צה"ל ורשת ב'. כמו כן, יוזם הצעת החוק סבור כי על אף שגלי צה"ל תורמת תרומה חיובית והכרחית לשיח הציבורי בישראל, מקומה אינו בצה"ל ואין בה שום עניין צבאי מלבד שמה".

ח"כ קרעי, יוזם החוק אמר כי "כל עוד מדינת ישראל היא דמוקרטית אין כל הצדקה לכך שתהיה לה תחנה צבאית. שר הביטחון גנץ החליט לקדם חלופה שישית במקום חמש חלופות שעמדו על הפרק, ובמקום לסגור את התחנה החליט לנקות את צה"ל מכל סממן לאומי, למען הבייס השמאלני שלו. לא מעט מחברי הקואליציה הזאת תמכו בהפרטה של גלי צה"ל וחלקם גם הגישו את הצעת החוק שלי מילה במילה".

סגן שר הביטחון, אלון שוסטר, השיב לדבריו: "ההצעה אינה ריאלית ואינה ישימה. שר הביטחון אמר שיש אנומליה בהפעלת תחנת שידור ציבורית שעוסקת בנושאים פוליטיים על ידי צה"ל. עוד קבע שאסור להגיע למצב שחיילים עוסקים בתכנים פוליטיים בתחנת שידור ציבורית".

שוסטר הוסיף כי "לאחרונה, מונתה מפקדת חדשה לגלי צה"ל ואני מקווה שהיא תיישם את העיקרון עליו אנחנו מדברים. צבא העם מורכב מחיילים שצריכים להגן עלינו ולא ראוי שיעסקו בנושאים כל כך שנויים במחלוקת כמו נושאים פוליטיים. הוקמה ועדה בין משרדית בראשות מנכל משרד הביטחון ותפקידה להמליץ על דרכים ליישום המהלך. בשלב זה מתמקדת הוועדה בקידום צעדים להוצאת התחנה ממערכת הביטחון. לעמדתנו, יש לאפשר לגופי הממשלה, באמצעות הוועדה הבין משרדית להשלים את העבודה שלה. התחנה מוסיפה נופך ועומק ראוי למגוון התרבותי של מדינת ישראל".

בתוך כך, מליאת הכנסת דחתה גם את החוק להרחבת הייצוג ההולם של בני האוכלוסייה החרדית ברוב של 52 מול 51; ודחתה את החוק להקמת רשות לאומית למאבק בעוני ברוב של 53 מול 52 תומכים.

יוזם החוק להקמת הרשות למאבק בעוני, ח"כ משה ארבל אמר בתגובה: "הצעת החוק להקמת הרשות למאבק בעוני נפלה על חודו של קול אחרי מאמץ אדיר של ממשלת הריפוי. היום הזה ייזכר כחרפה של הממשלה הכביכול סוציאלית שלא מוכנה ליישם המלצות של ועדת אללוף שהיא עצמה הקימה. השבעים מרעננה ותל אביב צפון גברו על המצפון של שר הרווחה מדימונה".

תגיות:

תגובות