מדיני

פגישת בנט-פוטין: "הקשר בין רוסיה לישראל - נדבך משמעותי במדיניות החוץ"

ראש הממשלה נפתלי בנט נועד בשעה זו בסוצ'י עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במסגרת ביקור מדיני שיעסוק בין היתר בבלימת הגרעין האיראני

פגישת בנט ופטין
צילום: קובי גדעון, לע"מ

ראש הממשלה, נפתלי בנט, יצא היום (שישי) לביקורו המדיני הראשון ברוסיה ברקע 30 שנה לכינון היחסים בין המדינות. בשעה זו הוא נועד בסוצ'י עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אותו כינה "ידיד אמת של העם היהודי". 

שר הבינוי והשיכון, זאב אלקין, שהשתתף בעבודה ההכנה לביקור נוכח גם הוא בפגישה. מדובר בביקור בזק והשניים צפויים לשוב עוד היום חזרה לישראל.

הפגישה עוסקת בין היתר בחיזוק היחסים בתחום הכלכלי, בתחום הטכנולוגי, המדעי והתרבותי ובמאמצים לבלימת הגרעין האיראני ובמצבה של סוריה.

"היחסים עם רוסיה, שבימים אלה אנחנו מציינים 30 שנים לכינונם, הם יחסים מיוחדים מאוד, גם בגלל העבר וגם בגלל ההווה והעתיד", אמר בנט בפתח הפגישה. "אנחנו זוכרים היטב את העבר, את ההתגייסות המופלאה של האומה הרוסית ושל הצבא האדום להבסת הנאצים במלחמת העולם השנייה. אלה היו הימים המכריעים ביותר של העולם כולו וגם של העם היהודי. האחריות שלנו היא להנחיל את הכרת התודה לדורות הבאים דרך שיח, דרך תיעוד היסטורי וגם בהנצחה פיזית".

"באופן אישי, כתלמיד של ההיסטוריה, אי אפשר שלא להעריך את הגבורה של אותן שנים קשות של האומה הרוסית כולה. בימים אלה אנחנו משלימים הקמת מוזיאון חדש בישראל להנצחת הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה בכלל הצבאות, אבל התרומה המיוחדת והמשמעותית הייתה בצבא האדום, שם חצי מיליון יהודים נלחמו ו-200,000 יהודים נפלו במלחמה בתוך הצבא האדום נגד הנאצים.
המוזיאון ייקרא על שם הנשיא חיים הרצוג, אביו של הנשיא המכהן של ישראל, ואשמח לשוחח איתך על זה", הוסיף.

"יש לנו בישראל מיליון שגרירים, מיליון ישראלים דוברי רוסית שמהווים תרומה עצומה לתרבות הישראלית, למנטליות שהם מביאים איתן, מנטליות של עבודה קשה, של עוצמה, של חוזק. זו תרומה מאוד גדולה למדינת ישראל", אמר ראש הממשלה. "נדבר גם על המצב בסוריה, על המאמצים לבלימת תכנית הגרעין הצבאית האיראנית".

קודם לנסיעתו אמר בנט: "הקשר בין רוסיה לישראל הוא נדבך משמעותי במדיניות החוץ של מדינת ישראל, גם בגלל המעמד המיוחד של רוסיה באזור והמעמד הבינלאומי שלה, וגם בגלל מיליון דוברי הרוסית בישראל, המהווים גשר בין שתי המדינות. באופן כללי, מדיניות החוץ והמעמד הבינלאומי של ישראל בהתחזקות משמעותית, יש אנרגיות גדולות, והכיוון טוב מאוד".

תגובות