מדיני

בעקבות ביטול המסעות לפולין: "מסע בעקבות השואה אפשר גם בארץ"

לאור דרישות ממשלת פולין בית ספר שדה כפר עציון מוציא קריאה: "לא נכנעים לדרישות אנטישמיות בהווה בשביל ללמוד על אנטישמיות העבר, נשארים למסע בעקבות השואה בארץ כולה ובפרט בגוש עציון".

בית הקברות היהודי העתיק בוורשה
צילום: חגי הוברמן

עמיחי נעם סמנכ"ל בית ספר שדה כפר עציון בקריאה למשרד החינוך, מנהלי בתי הספר וראשי המשלחות לפולין "השואה הביאה חורבן לעם ישראל, וניצוליה שהגיעו ארצה פעלו כאן למרות השבר הנורא שעברו. דווקא הסיור בארץ על רקע ההבנה הזו יכולה לטעת בלב תלמידי ישראל את המשמעות העמוקה של הנס של מדינת ישראל. הקשיים בהוצאת המשלחות לפולין הולידו הזדמנות להפגיש את בני הנוער עם סיפור השואה מתוך הסיפור של התקומה" נעם הסביר עוד "בקרב בכפר עציון נפלו לא פחות מ17 לוחמים ולוחמות שהוגדרו נצר אחרון, ראוי להפגיש את בני הנוער גם עם המושג 'נצר אחרון' ובעיקר עם הסיפורים של מי שנפלו ומי שלחמו ובנו בית גם במחיר הכבד ביותר, היכרות איתם תהווה משואה חיה וקיימת" לדבריו "בישראל לא חסר מקומות ונקודות שבהם ניתן לקיים מסע תחת הכותרת משואה לתקומה, ממוזיאון יד ושם, דרך קיבוץ לוחמי הגטאות, מחנה עתלית ועד לכפר עציון, ירושלים הנצורה והרשימה עוד ארוכה".

לתפיסתו של עמיחי נעם "מדובר בהזדמנות כמעט חד פעמית להבין טוב יותר מה אנחנו מבקשים לשדר לבני הנוער שלנו. יש לנו מסע כאן בארץ חזק ביותר והנוער הישראלי יכול לצעוד במסע שמתרחש כאן ולהרוויח הרבה יותר."

"בואו לשמוע על שורדי השואה שנלחמו בגוש עציון, על הקרב שבו נפלו הכי הרבה ניצולי נצר אחרון, לצעוד בעקבות האנשים שיצאו מפולין הארורה והשאירו בה את בני משפחתם שנרצחו. לשמוע על מי שבנו כאן חיים חדשים. להבין את המכלול שמתחיל שם וממשיך כאן." הוסיף נעם.

תגובות