בעולם

בלה חדיד פרסמה תמונה של 'שחקני כדורגל פלסטינים' אך לא בדקה את העובדות

הדוגמנית האמריקנית ממוצא פלסטיני מתפארת ב"שחקני הלאום הפלסטיני" שכבר בשנת 1939 קיימו משחק כדורגל נגד אוסטרליה, אלא שהיא מתעלמת מכך שהקבוצה ניגנה את "התקווה"

בלה חדיד
צילום: צילום מסך מתוך אינסטגרם

דוגמנית אמריקנית, שונאת ישראל ידועה, שאביה פלסטיני פירסמה באינסטגרם צילום של שחקני כדורגל שלדבריה ייצגו כבר בשנת 1939 (!) את הלאום הפלסטיני, או אפילו את "מדינת פלסטין", כאשר יצאו לשחק באוסטרליה נגד נבחרת אוסטרליה.

לצילום צירפה הדוגמנית בלה חדיד את המלים "כה קר", דהיינו "כל כך נעים" וציור (אימוג'י) של לב, על מנת להביע את אהבתה והזדהותה עם מה שחשבה כאחיה ה"פלסטינים".

השכלתה ה"רחבה", של הדוגמנית, שסיימה אמנם בית ספר תיכון אמריקני, לא סייעה לה להבין שבאותה תקופה הייתה ארץ ישראל, או "פלסטיין" באנגלית, תחת שלטון המנדט הבריטי. במילה פלסטיין, לא הייתה כוונה להתייחס למה שנקרא היום "פלסטינים".

הנבחרת ה'פלסטינית' עם חולצות מכבי, מתוך הבלוג של בלה חדיד
הנבחרת ה'פלסטינית' עם חולצות מכבי, מתוך הבלוג של בלה חדיד
צילום: צילום מסך מתוך אינסטגרם

הפעיל הישראלי-ערבי יוסף חדד כותב שכל השחקנים היו יהודים שייצגו את "ארץ ישראל" (שמה העברי של הפלסטיין), כפי שכתוב גם בלוגו בעברית בסמל הקבוצה. יתירה מזו נציין שבצילום נוכל לראות על מדיו של לפחות אחד מהשחקנים את סמל "מכבי", שכן כל השחקנים השתייכו אז למכבי תל אביב.

בנוסף לכל זה, כפי שמדווחת כתבת "אלגמיינר" שירין גרמזיאן, במשחקים כאלה באותה תקופה נוגנו שלוש מנגינות לאומיות. במקרה הזה נוגנה מנגינת ההמנון של בריטניה, בכותרת "האל הצל את המלך", מנגינת ההמנון של אוסטרליה ומנגינת "התקווה".

כל הכבוד לדוגמנית שרק לפני כשבועיים השתתפה באורח פעיל בהפגנה באמריקה נגד ישראל במהלך ימי הקרבות במבצע "שומר החומות".

תגובות