בארץ

פיילוט חדש יהפוך את המטבחים בישיבות לבריאים

בעקבות נתונים שהראו כי בחלק גדול מהישיבות מוגשות ארוחות הכוללות תזונה שאינה בריאה, משרד הבריאות החל בפרויקט שיעניק לטבחים כלים לשיפור המערך התזונתי

טבחי הישיבות

בימים האחרונים הושלם פיילוט חדש באגף התזונה ב'שירותי בריאות הציבור' במשרד הבריאות במסגרתו נבחנו הרגלי התזונה של התלמידים בעשרות ישיבות.

במסגרת הפיילוט, 13 טבחים של מוסדות חינוך וישיבות סיימו אתמול סדנא של משרד הבריאות להובלת אוכל בריא יותר. את הסדנא התחילו 30 משתתפים אך רק כמחצית מהם סיימו אותה. בין הטבחים המסיימים היה גם חגי עקיבא שטראוס, המבשל של ישיבת נחלת יוסף בשבי שומרון מבית איגוד ישיבות ההסדר.

הפרויקט החל בעקבות נתונים שהוצגו לאגף התזונה במשרד הבריאות, מהם עלה כי בחלק גדול מהישיבות מוגשות ארוחות הכוללות תזונה לא בריאה ושאיננה עומדת בקריטריונים של משרד הבריאות. בשל כך הוחלט לקיים את הסדנא כפיילוט בשיתוף עם השף ישראל דודק במסגרתה העניקו לשפים כלים לשיפור המערך התזונתי בישיבות.

הסדנא כללה סדרת מפגשים שבמהלכם דנו השפים וצוות האגף בחשיבות התפריט הבריא, העלויות הכלכליות הכרוכות בהעמדת תפריט מזין ואיכותי בישיבות, הסדנא מספקת חשיפה לעולם קולינרי חדשני המורכב מתפריטים ומוצרים המומלצים לבריאות.

במפגש הסיכום הציגו הטבחים המסיימים את השינויים המרשימים שנעשו בישיבות שהשתתפו בפיילוט. השינויים כללו הוספת קטניות לקציצות ולסלטים, הוספת פירות וירקות טריים בארוחות, הפחתה משמעותית של השתייה המתוקה, והפחתה מרשימה של השמן המוסף, הפסקת טיגון מזון, הסרה מהמדף של מוצרים מוכנים ואולטרה מעובדים כולל בשר מעובד. כמו כן, במפגש הציגו השפים מנות שהכינו על פי ההנחיות שנלמדו בסדנא ושיפורים שהכניסו בארוחות המוגשות על ידם.

חגי עקיבא שטראוס מספר: "אחד האתגרים הקשים של מבשל במוסד זה להתמודד עם תקציב מסוים ואיתו להסתדר, לכן הדבר המשמעותי עבורי היה ללמוד כיצד אפשר לא רק לשנות את צריכת המזון מבלי להוסיף כסף, אלא אפילו הצלחנו להוביל להוזלה במחירים. אפילו במשרד הבריאות אמרו לנו בסיום הקורס שהם לא האמינו עד כמה הסדנא הזאת תצליח".

תגובות