יום שלישי לשריפה: הבוקר (שלישי) התקיימה הערכת מצב במועצה האזורית מטה יהודה, בסיומה הוחלט כי חלק מהתושבים שפונו לא מורשים לשוב לבתיהם עקב זיהום אויר ומוקדי אש פעילים. החשמל במקומות אלו נפגע ואין צפי לחזרתו. חלק מהכבישים עדיין חסומים לתנועה והכוחות ממשיכים במאמצים לכבות את האש.
החל משעות הבוקר המוקדמות עשרות כבאיות, מאות עובדי קק"ל מכל הארץ ועשרות פקחי רשות הטבע והגנים, פזורים ביערות על מנת לסייע לכוחות הכיבוי בניסיון להשתלט על השריפה. בשלב זה נותרו שרידים אחרונים של האש ונעשים ניסיונות למנוע התחדשות של האש.
אמש הצטרף ללוחמי האש מערך הכיבוי התעופתי המיוחד של נמל התעופה בן גוריון יחד עם כבאית תעופתית המכילה כמות גדולה של מים ומאפשרת הגעה למקומות שקשה להגיע אליהם.

בעקבות השריפה המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות מתריעים על זיהום אוויר גבוה מאוד ביישובים קיבוץ צובה, גבעת יערים, בית החולים "איתנים" והאזור. על פי מדידה של המשרד להגנת הסביבה, נמצאו באוויר ריכוזים גבוהים מאוד של חלקיקים נשימים העולם על ערכי ההתראה.
בשל כך, משרדי הבריאות והגנת הסביבה ממליצים לחולי לב ריאות, קשישים, ילדים ונשים בהריון להימנע משהייה בחוץ שלא לצורך. כמו כן, לשאר האוכלוסייה מומלץ לצמצם פעילות גופנית בחוץ, לסגור חלונות ולהפעיל מזגן.
בתוך כך, בהערכת המצב שהתקיימה במועצת יהודה הוחלט כי תושבי קיבוץ צובה וגבעת יערים עדיין לא מורשים לשוב לבתיהם. באזור כביש 38 יש כרגע ריח עשן כתוצאה משינוי בכיוון הרוח ואין שריפה נוספת באזור.
חסימת כבישים
כמו כן, מספר כבישים באזורים אלו עדיין חסומים לתנועה: כביש 395 חסום לשני הכיוונים מצומת אשתאול עד צומת הסטף; כביש 386 סגור לתנועה עקב פוטנציאל התקרבות האש לכביש בין כיכר נס הרים לכיכר עין כרם.
הכבישים שנפתחו לתנועה: תושבי כסלון ורמת רזיאל רשאים לעבור לבתיהם בהצגת תעודה מזהה במחסום; כביש 3955 בין כיכר שואבה לבית מאיר פתוח לתנועה.
נזקי חשמל
במועצת יהודה מדווחים כי באזור צובה וגבעת יערים נגרמו נזקים למערכות החשמל. צוותי חברת החשמל פועלים בשטח על מנת לתקן את הנזקים אך אין צפי בשלב זה לחזרתו.

סיוע בינלאומי
בנוגע לאפשרות של קבלת סיוע בינלאומי אמר הבוקר טפסר ניסים טויטו, מפקד כיבוי אש מחוז ירושלים, ברדיו 103FM: "סיוע בינלאומי עלה על הפרק בשיח שבין השר לביטחון פנים לנציב הכבאות, וזה יותנה בהמשך הערכת המצב שלנו. בשלב זה לא צריך סיוע בינלאומי".
על פי דיווח בגלצ, המדינות ירדן, יוון וקפריסין נעתרו לבקשת ישראל לסיוע אווירי לשריפה; טורקיה הציעה סיוע ביוזמתה ובקשת סיוע נשלחה לצרפת, איטליה וקרואטיה.
בנוגע לתחקיר האירוע אמר טויטו: "החקירה טרם הושלמה ונצטרך להתאזר בסבלנות. החקירה משולבת ומתואמת גם עם המשטרה, מעבדת מז"פ וכיוצא בזה. חד משמעית מדובר בידי אדם ואנחנו גם הבוקר דבקים בעמדה הזו". עוד הוסיף ואמר: "האיום של השתנות מזג האוויר זה כבר לא איום עתידי. אני אומר לציבור - אנחנו בעידן של מגה שריפות והאיום הולך וגובר. אנחנו רואים מה קורה אצלנו ובמדינות השכנות ולזה צריך להיערך".