תרבחו ותסעדו

המטבח הכורדי של אמא מרים 

כל הרוצה לטעום מהמאכלים המסורתיים ימהר ויבוא למסעדה

אמא קרית ענבים, פארק כרמים

ארבעים שנים מקבלת מסעדת אמא את פני העולים לירושלים. כל הנוסע בשדרות בן-צבי רואה את בית האבן הממוקם בתחילת רחוב אגריפס העולה לשוק מחנה יהודה, כשמעליו אותיות 'אמא' זוהרות ומוארות.

האמא היא מרים בנימין החוגגת את שנתה ה-82, עד 120. עשרות שנים מכינים במסעדה אוכל ירושלמי מסורתי כמסורת המטבח הכורדי והעיראקי, בהנחיית מרים שעומדת בראש צוות מבשלות שעלו מכורדיסטאן. 

התפריט פותח בהקדמה בזו הלשון: "במסעדת אמא מכינים אוכל ירושלמי. אנחנו משמרים בקפדנות מסורות קולינאריות שכמעט ונעלמו. אצלנו מכינים קובה חאלב, תערובת של בשר וצנוברים במעטפת אורז פריך, יפרח - עלי גפן שגלגלנו ובישלנו עם לימון טרי ורכז רימונים, וקובה חמוסטה, מרק חמצמץ עם קובה ממולא בסיסקה, בשר בבישול ארוך, שעטפנו בסולת וג'ריש. מידי יום אנחנו מכינים מגוון סלטים שכולם נעשים בעבודת יד, לצד תבשילי קדרה המבטאים את היצירתיות והחדשנות של המטבח שלנו".

במרכז התפריט עומדים 'הגלגולים'

את המסעדה מנהל יורם, בנה של מרים, ולפני ארבעה חודשים החליטה המשפחה לפתוח סניף חדש של 'אמא' בפארק כרמים בקרית-ענבים. את הסניף הפקיד יורם בידי מעיין, בתו, ובאתי אצלם יחד עם נאוה רעייתי.

באחת: כל הרוצה לטעום מהמאכלים המסורתיים ימהר ויבוא למסעדה, ואנו מבטיחים לו הנאה קולינרית צרופה. במרכז התפריט עומדים 'הגלגולים', שעליהם גאוותה של מרים. מרים מעידה על עצמה שגלגלה מיליוני קובות. קובה חאלב וקובה חמוסטה הן דוגמאות למעדנים שספק אם תמצאו טעימות כמותן במקום אחר.

פתחנו שולחן.

מתחילים בסלטים. עשרה סלטים נהדרים שאין לוותר עליהם. זוג ישלם 69 ₪ וסלט בודד יעלה 25 ₪. שימו לב במיוחד לחומוס, תוצרת בית, מהטובים בארץ; לסלטי החציל, לטאבולה, למטבוחה ולסלט הגזר. ליד הסלטים מגישים פרנות, שהן פיתות בשרניות, שנאפות ב'בורקס אמא' בתלפיות, בידי מוטי, אחיו של יורם.

מכאן אנו עוברים לגלגולים, דהיינו קובות וממולאים. במחיר של 26 ₪ אפשר להזמין שתי קובות או שישה עלי גפן ממולאים או ממולא אחד: כרוב או פלפל.

אנו הזמנו קובה נבלוסייה: מעטפה פריכה של בורגול במילוי בשר וצנוברים; וקובה חאלב: מעטפת פריכה של אורז עגול במילוי בשר וצנוברים. מנות חובה. עוד מנת חובה היא הממולאים. אפשר להזמין ממולא בודד, ואנו נוהגים להזמין פלטת ממולאים שיש בה חמישה ממולאים (75 ₪). בפלטה כרוב ופלפל ממולאים באורז ובשר, סלק, בצל וקישוא במילויים טבעוניים.

הקובות המבושלות ומוגשות כמרקים

פרק נוסף בתפריט שלא הגענו אליו הוא הקובות המבושלות ומוגשות כמרקים. 

בפרק המנות העיקריות תמצאו בעיקר מנות בשרים, ולעיתים רחוקות גם דג היום נופל ברשת. נאוה הזמינה כבד עוף (78 ₪), ואני צלעות כבש (180 ₪). הכבד בא צלוי ואחרי צלייתו מוקפץ על פלנצ'ה עם הרבה בצל. נאוה: טעים מאוד. הצלעות שהזמנתי היו מעולות.

לכל מנה עיקרית צמודות שתי תוספות. אנו ממליצים על מג'דרה שמגיעה עם הרבה בצל מקורמל, וירקות על האש צלויים בשמן זית עם מלח גס.

הקינוחים תוצרת בית. אנו טעמנו וממליצים על צלחת עוגיות המורכבת ממעמול (תמרים ואגוזים) ובעבע (רק תמרים). עוד טעמנו בסבוסה, עוגת סולת עם פיסטוקים, שקדים, קוקוס ודובדבנים מסוכרים. מוצעים גם מלבי ועוגת שוקולד. כל קינוח עולה 32 ₪.

עד שעה 17:00 יש תפריט עסקי.

לסיום נבשר: המסעדה תוכשר ותהיה פתוחה בחול המועד פסח.

 

שעות פתיחה: 

ימים א'-ה': 11:00 עד 21:00

יום ששי: 11:00 עד הצהריים

מוצ"ש: סגור

כשרות: צוהר

טל: 02-6631633

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: בשפע.

 

תגובות