תרבחו ותסעדו

רובידה: מסעדה חלבית במבנה חקלאי

צילום: יח"צ

אנו יודעים שהמלצה שלנו למסעדה במזכרת בתיה, גוררת אחריה ציוצים. מה, ניסע למסעדה כל כך רחוקה... (אל תגזימו, פחות מעשרה ק"מ מרחובות). אז גם אני וגם נאוה רעייתי, שבאה למסעדה יחד עימי, קובעים נחרצות: בואו אצל רובידה ואנו מבטיחים לכם הנאה צרופה.

נפתח במבנה. המסעדה ממוקמת במתחם המוזיאון החקלאי של מזכרת בתיה במבנה לשימור, שנבנה לפני 120 שנים. לידו הבאר העתיקה שמושכת תיירים רבים. המתחם עבר גלגולים רבים (אפילו רפת), עד ששני שותפים, עמוס חיון (41) ואורן אנקווה (30), שכרו את המבנה מהמועצה המקומית, שיפצו, ריהטו ועיצבו, והתוצאה משגעת. אפשר לשבת במסעדה פנימה או בחצר החיצונית, בינות עצים וצמחים, ודומה לסועדים שהם בטירה עתיקה מהאגדות.

על שם הסבתא

שם המסעדה, רובידה, הוא שמה של סבתא של אורן. היא נפטרה לאחרונה בגיל מאה פלוס, מרוקאית אסלית, שחלק מהתמונות והרהיטים המעצבים את המסעדה מקורם בביתה.

עמוס הוא השף ואורן המנהל. עמוס עובד כעשרים שנים במסעדנות ותקופה ארוכה היה שף בניו-יורק. המסעדה חלבית. עמוס מסביר לנו שהמטבח בנוי על מקורות סביבתיים ומקומיים המתחברים עם החקלאות האזורית. דוגמאות: הגבינות ודברי החלב מקורם במחלבת דותן בכפר שמואל וממחלבת עברי במושב עזריה. הלחמים מגיעים ממאפייה בקיבוץ נען. הירקות גדלים בעורף החקלאי של המסעדה, ונכנסים למטבח כל יום טריים. חלק מהיינות מגיעים מיקבים סמוכים. אנו ליווינו ארוחתנו ביין יבש אדום, וילד רד, מיקב עדן המקומי. מצויין ומומלץ. כוס 48 ₪.

בכלל, התפריט משתנה ברובו כל ארבעה חודשים, כך שגם מזג האוויר העונתי משפיע על המטבח.

גוזלאמה וקבב דייגים

מפרק המנות הראשונות הזמנו ארבע: לביבות קישואים ונענע (38 ₪), גוזלאמה (42 ₪), פולנטה גינג'ה כמהין (44 ₪), וקבב דייגים (58 ₪). כל המנות היו טעימות מאוד, אבל אנו ממליצים לכם על שתי מנות חובה: הגוזלאמה וקבב הדייגים.

הגוזלאמה היא מאפה כפול הממולא בגבינה, עלי מנגולד, סלט ופלח לימון. המקור טורקי. משגע. קבב הדייגים הוא שלושה עלי פלפל פטרון (בעונה), ממולאים בתערובת בורי טחון, ואפויים בטאבון. הנאה צרופה. הפולנטה היא ארבע אצבעות פרמזן אפויות, מוגשות כמגדל ושוחות באיולי שמיר, ולביבות הקישואים מוגשות אחרי טיגון ואפייה קלה, עם יוגורט, סחוג ועלי גפן.

המבנה לשימור נבנה לפני 120 שנה

הזמנו עוד שלוש מנות. מפרק הסלטים, סלט שומרים ותותים (62 ₪), מרענן. ומפרק העיקריות, טורטליני גבינות (67 ₪): מנה מצויינת של כיסוני בצק דקים ממולאים בגבינות עיזים ושוחים ברוטב חמאה.

הגענו לפרק הדגים. כאן נפגשנו לראשונה עם דג ברמונדי. מקורו באוסטרליה, עשה עלייה לישראל לפני כארבע שנים וגדל בחווה אקולוגית בדרום. מוגש כפילה (חצי דג) על ירקות עם גזר טוניסאי (צ'ירוצ'י). מנה מומלצת מאוד (118 ₪).

הקינוחים תוצרת בית. עמוס השף הוא גם הקונדיטור. הזמנו שניים ממבחר של שבעה. מוס לימון (48 ₪) ועוגת גבינה של רובידה (48 ₪). מצויינים. אפילו נאוה, שהיא מומחית לעוגות גבינה, נתנה לעוגה ציון 100.

בצוות המסעדה רונית רונן, סומלייה ורוקחת קוקטיילים. אנו טעמנו שניים: ביטר למון גראס על בסיס ג'ין וספרינג איז היר על בסיס רום. מצוינים (48 ₪).

למסעדה שני תפריטים. תפריט כל היום ותפריט בוקר. תפריט הבוקר מוגש בימים א'-ה' עד שעה 12:00 וביום ששי כל היום. תמיד במקביל אפשר להזמין מתפריט כל היום. ארוחות בוקר עולות 168 ₪ לזוג ויש גם מנות נוספות כמו טיול בשוק רמלה (72 ₪) או פרנץ' טוסט (47 ₪).

משעה 12:00 עד שעה 17:00 יש תפריט עסקי מוזל.

בצד המסעדה יש מעדנייה עשירה הפתוחה מ-8:00 עד 16:00. מוצעות בה מנות המסעדה וגם קפה ומאפה.

לסיום נדגיש: הזמנת מקומות חובה!

רובידה - מזכרת בתיה, רחוב המייסדים 8

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 8:00 עד 15:00, 18:00 עד 23:00

יום ששי: 8:00 עד 15:00

מוצ"ש: סגור

כשרות: צוהר

טל: 08-6239864

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש (לא תקניים)

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: לאורך רחוב המייסדים ומגרש סמוך.

תגיות:

תגובות