תרבחו ותסעדו

עִבריאני: את השם נתן ז'בוטינסקי , הסגנון איטלקי

עיבריאני ברעננה (אחוזה 71) היא מסעדה עם אופי חלבי בסגנון איטלקי ושם עברי במיוחד. המנות הן תוצרת בית והבצקים נאפים בטאבון. תענוג.

צילום: יונתן בן חיים

נפתח דווקא בשם המסעדה. זאב ז'בוטינסקי מספר בספרו (סיפור ימי), על המאבק הקשה שהיה לו בקונגרס הציוני ה-11 (וינה 1913) על השפה העברית. וכך הוא כותב: היה נביא בישראל שנולד לו בן וקרא לו בשם 'לא עמי'. כוונתו לנביא הושע שקרא לבנו 'לא עמי' (הושע  א' ט'). ז'בוטינסקי ממשיך: לו נולד לי בן שני באותם ימים הייתי קורא לי 'עִבריאני'. מרגש, נכון?

המסעדה בת כשנה ובאתי אצלה יחד עם נאוה רעייתי. בעליה עמנואל דיין, ותיק בעסקי מסעדנות בכל העולם, ואנו פגשנו את השף סער זאוי (29), ואת מנהל המשמרת תמיר מבורך.

אופי המסעדה חלבי בסגנון איטלקי. המסעדה נעזרה בפתיחתה בשף איטלקי שהגיע במיוחד לישראל להדרכה וגיבוש התפריט.

התפריט פיתה אותנו להזמין מנות נוספות

סער מדגיש בפנינו שהוא מעצב מנות שיכולות להתחלק לכמה סועדים, כך שכל סועד יגוון את סעודתו כמה שיותר. כל המנות הן תוצרת בית (אפילו הקינוחים!), והבצקים נאפים בטאבון איטלקי שיובא לישראל.

אנו הזמנו לצד הפוקאצ'ה (20 ₪) עם שמנת ובזיליקום, ארבע מנות וקינוח אחד ושבענו. התפריט פיתה אותנו להזמין מנות נוספות אבל עצרנו בשל שובע.

פנטו פריטו (38 ₪). לחם מחמצת ממולא בגבינת מוצרלה ומטוגן בשמן עמוק. מתחלק לארבעה משולשים ומוגש עם ויניגרט שרי, אורגנו, פרמז'ן וסומק. אני יודע שכולנו מסתייגים מטיגון, אבל כאן התוצאה טעימה מאוד וגם מתחלקת לארבע. אל תחמיצו.

בורטה (68 ₪) היא כדור גבינת בקר (37%), טבול במרק עגבניות שבהיפתחו מגיעים לגבינת מוצרלה רכה, כמעט נוזלית. ליד הכדור שלוש קבוצות של עגבניות שרי, אפויות בטאבון (מעדן), מיובשות ורגילות. פוקצ'ינה קטנה צמודה למנה.

סלט הדונה (68 ₪) מורכב מחסות, סלקים, עגבניות שרי, גבינת ברי צלויה ועוד תוספות. מיוחד וטעים.

פרק הפיצות והפסטות רחב מאוד. אנו הסתפקנו בפרומג'יו (75 ₪). פיצה קטנה על בסיס בשמל וארבע גבינות עם ערמונים קצוצים. מוגשת עם קערת סלט גדושה. מומלץ.

יש גם דגים. סטייק סלמון (89 ₪), מוסר ים (98 ₪) ודג לברק שלם (138 ₪).

ליווינו ארוחתנו בקוקטייל. הברמן הוא אלי בדוק, בוגר קורס ברמנים בפריז  (יורופן ברטנדר). ביקשנו קוקטייל ייחודי ואלי הציע לנו אולסטאר מרטיני על בסיס וודקה ופסיפלורה (58 ₪). מצוין. יש עוד קוקטיילים בטווח מחירים 39-49 ₪.

לכלול במאכלי הצדיקים בגן עדן

תפריט הקינוחים מגוון. אנו הסתפקנו בפונדט שוקולד חם (58 ₪), עוגת שוקולד חמה ממולאת בשוקולד נוזלי ולידה קצפת וגלידת וניל. אם פייטן האקדמות היה מכיר אותה היה בוודאי כולל אותה במאכלי הצדיקים בגן עדן.

בימי ששי יש תפריט בראנץ' מיוחד. ארוחת בוקר (124 ₪ לזוג), ועוד מנות רבות כמו חביתות, סלטים ופיצות.

משעה 12:00 עד 17:00 יש תפריט עסקיות. מזמינים מנה עיקרית בשלוש אפשרויות (59/69/89) ומקבלים גם מנה ראשונה ושתיה.

אם באתם עם הילדים התפריט מציע לכם ארוחות ילדים (פיצה או פסטה רוזה ושייק) ב-49 ₪.

סיכום על דעת שנינו: מסעדה מצויינת עם תפריט עשיר והמון אפשרויות לחלוקת המנות בין כמה סועדים.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד 23:00

יום ששי: 8:00 בבוקר עד הצהריים

מוצ"ש: עד 23:00

כשרות: רבנות רעננה (מהדרין)

טל: 09-7425050

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: חניון מאחורי המסעדה (מוטה גור 2) וברחובות הסמוכים.

תגיות:

תגובות