תרבחו ותסעדו

סגנון של פאריס ביפו

יפרח טלאור הוא יזם, יליד ירושלים שפתח בשנים האחרונות מסעדות רבות. משבר הקורונה החזיר אותו ארצה, ובסיוע משפחתו פתח לפני חודשיים את בריוש שביפו

צילום: שרית פשה

בריוש

כתובת: רחוב שארית ישראל 4, יפו.

בשנים שעברו, בתקופה שעוד היינו נוהגים לטוס לפאריס, אהבנו מאוד לטייל ברחובותיה. הרחובות הראשיים היו תמיד הומים מאדם, רועשים, מלאים בחנויות, מסעדות ובארים, ממש חג כל יום. אבל בין לבין, בדרך כלל בחזרה למלון, עברנו בסמטאות צדדיות וציוריות, שקטות וחשוכות, שרק זוגות וצעירים הולכים בהן, בשקט, בשקט. ולפעמים משובצים בסמטאות האלה בתי קפה קטנים ושקטים, שהישיבה בהם קורצת ומפתה. תמיד אמרתי לנאוה רעייתי: הלוואי ואחד מהם היה כשר, והיינו נכנסים ומבלים בו כמה שעות ליליות נעימות ושקטות. 

אז לפאריס כנראה שלא נטוס בקרוב, אבל מצאנו ביפו ביסטרו בר בסגנון צרפתי שמזכיר לנו מקומות שפגשנו בפאריס, ובאתי אצלו יחד עם נאוה רעייתי.

שארית ישראל הוא רחוב קצר ביפו, שמקשר בין שדרות ירושלים לאיצטדיון בלומפילד, ואם תשבו כמונו ליד אחד השולחנות העגולים המוצבים במדרכה, ספק אם תיזכו לראות רכב נוסע. השקט, העצים הסוככים, האווירה הנעימה והאוכל המסוגנן, העבירו אותנו באחת לזיכרונות הצרפתיים.

אנחנו גם לא שוכחים את מאורעות יפו של החודש שעבר, וממליצים לא להיכנע להם. אדרבה, חובה עלינו לבוא ליפו ולבקרה תדיר. אנו היינו זוג, אבל מי שרוצה יתחבר לעוד זוג, ושני הזוגות ישדרו ביטחון ואומץ זה לזה וההנאה תהיה כפולה.

מארה"ב ליפו

בעלי המקום הוא יפרח טלאור (35). קורות חייו יכולים למלא ספר שלם. יליד ירושלים, בא ממשפחה דתית, חמישה אחים וארבע אחיות, ומגדיר עצמו היום דתי. עוד בימי הנעורים, עוד לפני ששירת כקצין בגולני, עבד, יזם ופתח מסעדות הרבה. האחרונות שבהן בארצות הברית. אבל משבר הקורונה החזיר אותו ארצה, ובסיוע משפחתו פתח לפני חודשיים את בריוש שביפו.

התפריט משגע. המאפים, בריוש וקרואסון, נאפים במיוחד על ידי מארי, אופה צרפתייה. הקינוחים מוכנים במיוחד על ידי שולי, האחות הקונדיטורית, והגבינות מגיעות ממחלבת המאירי.

כל מה שהזמנו היה טעים מאוד, והמלצתנו לבקר במקום, מוכפלת ומשולשת.

התפריט הבסיסי מחולק לארבעה חלקים: סטרטרים (39 ₪), סלטים (49 ₪), בוקר בריוש, שמוגש כל היום (59 ₪), וכריכים.

הזמנו ברוסקטה בורטה (39 ₪), ערימת עגבניות (49 ₪), ביס עין (59 ₪) והרינג שמרינג (59 ₪). כל המנות מומלצות.

ברוסקטה בורטה מוגשת על בריוש קלוי, קרעי בורטה (סוג של גבינת מוצרלה), ארטישוק שרוף עם שמן זית ופלפל שחור. ערימת העגבניות מורכבת מכמה סוגי עגבניות שרי, בצל סגול, שקדים צלויים וגבינה. התיבול הוא ויניגרט, דבש וחומץ. 

ביס בעין הוא בריוש עם גבינת שמנת, עלים ולימון כבוש, ביצת עין עם שמנת חמוצה עם עשבי תיבול. הרינג שמרינג הוא בריוש עם חמאה ושמנת חמוצה, ריבועים קטנטנים של דג הרינג, ביצה רכה ובצל ירוק. מנת חובה.

'ספיישלים' שעיקרם דגים

החלק השני של התפריט הוא 'ספיישלים', שעיקרם דגים. אנו הזמנו שלושה ספיישלים: שווארמת דגי מוסר ים על יוגורט (79 ₪); סלט ארטישוק צרוב על הגריל עם תפוחי אדמה קלויים בתנור וגבינת פרמז'ן (59 ₪); ושיפוד סלמון בציפוי שקדים ועשבי תיבול על ציזיקי (79 ₪). הספיישלים משתנים אחת לכמה שבועות והיו מצויינים. מחירם נע בין 59 ₪ ל-119 ₪.

סיימנו בקינוחים המקוריים שאסור לפספסם. כל קינוח עולה 49 ₪, ויש גם מקרונים (9 ₪ כ"א). אנו נהנינו מהמקרונים, מכספת נוגט (קרנצ' שוקולד, מוס נוגט וציפוי שוקולד), ומפחזניות עם קרם פטיסייר.

למי שנאמן לליווי של קוקטייל לארוחתו, מוצעים ארבעה קוקטיילים מקוריים. אני הזמנתי 'פנצילין' (52 ₪) המורכב משני סוגי וויסקי (ההבדל הוא ביישון), סירופ ג'ינג'ר, מי דבש ולימון. מומלץ.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 7:00 בבוקר עד חצות הלילה.

יום ששי: 7:00 בבוקר עד הצהריים.

מוצ"ש: סגור.

כשרות: צוהר.

טל. 5782533

טלאור: 052-5777032

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: כיור נפרד.

חנייה: בשפע.

תגובות