תרבחו ותסעדו

מסעדה חלבית בסגנון איטלקי – בשוק של פרדס חנה

בחצר השוק פגשנו את פיורי - באיטלקית פרחים

צילום: Mgg Vitchakorn on Unsplash

הסגר עליו החליטה הממשלה השבוע עלול שוב להכות קשה את ענף המסעדנות, שגם כך בקושי שרד את הסגר הקודם. לכן אנו ממליצים לכל קוראינו, לכשייסתיים הסגר במהרה בימינו, לסייע לפחות למסעדה אחת בלפחות ארוחה משפחתית אחת – להנאת המשפחה ולעזרת המסעדנים. ולכן גם השבוע נמליץ כאן על מסעדה – ואתם, גזרו ושימרו.

באתי עם נאוה רעייתי לפיורי בפרדס חנה. אנו מתביישים להודות שבכל הנוגע לפרדס חנה (או בשמה המאוחד הנכון פרדס חנה כרכור) נרדמנו בשמירה. שהרי בשנים האחרונות העיר מתחדשת בצעדי ענק, והופכת למרכז תוסס של בילויים, שווקים מתויירים, מקומות טובים לאכול, פאבים, בתי קפה, ואפילו הופעות רחוב. בסך הכל עשר דקות נסיעה מחדרה, עשרים דקות מחריש וחצי שעה מנתניה. 

נכון שבכל נסיעה שלנו לצפון אנו לא מחמיצים את פלאפל דבורה, אבל כמו שאמרה לי אמי, התולעת שחיה בצנון לא יודעת איזה שפע יש בחוץ.

רשת של פרחים

מתברר שיש בפרדס חנה מיתחם מקסים שנקרא חצר השוק. שנים רבות היה במקום השוק של המושבה. כל מה שחיפשת היה שם. ירקות ופירות, דגים ובשר, בעלי מלאכה וחנויות קטנות. בתקופתנו השוק ננטש בשלבים, ואיבד את חיוניותו. בא יזם, גיא יצחקי, ובשיתוף המועצה המקומית הפך את חצר השוק למרכז של מסעדות, שמעוצבות בשילוב ובשימור המבנים הישנים של השוק, ועדיין נושאים את השלטים והכתובות של העבר. דרך אגב, גיא יצחקי, היזם, אחראי גם לחצר השוק ברחוב ויצמן בכפר סבא, שביקרנו בה הרבה בעבר. יצחקי עצמו איש מאמין, שעסקיו בשתי החצרות כשרים.

שם, בחצר השוק, פגשנו את פיורי (באיטלקית פרחים), מסעדה חלבית בסגנון איטלקי. הבעלים הוא אבירם רוזה, שפגשנו אותו לראשונה כשף ומפעיל המסעדה במרכז שלווה הירושלמי. השנה עבר לכאן, לפני כחצי שנה פתח את פיורי, סגר זמנית בשל הקורונה, ולאחרונה פתח שוב, ובאנו אצלו בשמחה. תזכורת: אבירם עובד בתחום כעשר שנים, בוגר מכללת הדסה, ועבד עם שפים שהתמחו בתפריט האיטלקי. 

פיורי היא רשת בת חמישה סניפים שרק חלקם כשרים. לרשת יש מפעל מרכזי שמייצר פסטות וגם מייבא הרבה מרכיבים מאיטליה. כאן, כמובן, הכל כשר ואפילו למהדרין.

התפריט מציע מנות פתיחה קטנות, סלטים, פסטות, רביולי, קינוחים, והמון מנות או משקאות מיוחדים.

 

לאכול עם שוק אמנים

הזמנו שתי מנות פתיחה, סלט, רביולי, פיצה והרבה תוספות שעוד נעמוד עליהן. באחת: יופי של מסעדה. גם טעים וגם מקום מקסים.

נתחיל בסיפור המנות שהזמנו. מלנזנה אה לה פרמז'אנה (38 ₪): חציל צלוי בטאבון, מוגש במחבת קטנטנה ולוהטת, ברוטב עגבניות, מוצרלה, וסוג של פרמזן שנקרא פדנו. טעים.

מנה שניה -  קלצונה סוציליאני (32 ₪): מאפה אליפסי במילוי גבינות (מוצרלה, פרסקה, פטה), זיתים ורוטב עגבניות. מומלץ.

מבין שלושת הסלטים שבתפריט הזמנו סלט פנצנלה (52 ₪): עגבניות שרי בשלושה צבעים, מבחר ירקות, גבינת פטה, וקרעי פוקאצ'ה מעורבבים בירקות. מעולה ומספיק בהחלט לזוג.

חלקנו ברביולי של ארטישוק ירושלמי בחמאת סלק (58 ₪). לאוהבי רביולי - רוצו והזמינו. בין הכיסונים קוביות סלק קטנות מבושלות קלות וכל המנה בצבע ורוד.

הוספנו פיצה ובחרנו בנפוליטנה (58 ₪): מתפצחת, דקה, ברוטב עגבניות, עם גבינת מוצרלה והמון תוספות בסגנון איטלקי. טעימה מאוד.

רוב הקינוחים מגיעים מביסקוטי, אבל אחד מוכן במקום, ואותו הזמנו: קלצ'ונה דולצ'ה (38 ₪), מאפה עגול מהטבון, מלא שוקולד ואסור בהחלט על סוכרתיים.

התאהבנו במקום. אנו מציעים לכם לבדוק ביקור בימים מיוחדים (טלפון לבירור חובה). בימי ששי יש במקום גם שוק אמנים, וגם בלילות סוף השבוע יש לפעמים הופעות.

משעה 12:00 עד 16:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל, ולילדים מוצעות מנות מיוחדות. יש גם מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן.

במסעדה איטלקית נוהגים להוסיף יין. כאן אפשר לבחור יינות הבית במחירים סבירים. כוס עולה 15 ₪, כד של 1/2 ליטר עולה 35 ₪ וליטר שלם 68 ₪.

מוצעים גם משקאות שמקובלים בתפריט האיטלקי כמו אפרול שפריץ (על בסיס יין לבן מבעבע) 26 ₪, או בירה פירוני מהחבית (300 מ"ל 19 ₪, 500 מ"ל 32 ₪).

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד חצות.

יום ששי: 9:00 עד הצהריים.

מוצ"ש: עד חצות.

כשרות: מהדרין, רבנות פרדס חנה.

טל:      04-8599640

            04-9889629 (טל של חצר השוק)

גישה לנכים: יש.

שירותים: במיתחם. ניקיונם סביר.

שירותי נכים: במיתחם.

נטילת ידיים: כיור מיוחד.

חנייה: כחול לבן (ללא תשלום) בשפע.




תגיות:

תגובות