תרבחו ותסעדו

מאכלים כשרים מהמזרח הרחוק בגבעתיים

אומרים לנו שהדור הצעיר 'מת' על מסעדות אסיאתיות. הפנמנו, וחיפשנו לבקר אחת כזו. והנה, סיפרו לנו שיש מסעדה אסיאתית ידועה בגבעתיים שהפכה לאחרונה לכשרה - מיהרו לבקרה

פאפאסאן

כתובת: גבעתיים, רחוב כצנלסון 59

אומרים לנו שהדור הצעיר 'מת' על מסעדות אסיאתיות. הפנמנו, וחיפשנו לבקר אחת כזו. והנה, בתנו אורית וחתננו נדב, מספרים לנו שיש מסעדה אסיאתית ידועה בגבעתיים, פאפאסאן, שהפכה לאחרונה לכשרה. שמחנו ומיהרתי לבקרה יחד עם נאוה רעייתי.

לפני שנפתח בחוויה הגסטרונומית, נתווה את הסביבה. רחוב כצנלסון בגבעתיים, בעיקר מצומת וויצמן לכיוון תל אביב, הפך למרכז צפוף של מסעדות. העירייה מרשה למסעדות להציב שולחנות על המדרכה, וכך הופך המקום לקריית בילוי. המסעדות הומות, המולת מבלים, שליחים על קטנועים, ומכוניות המחפשות חנייה לשווא.

נכנסנו למסעדה ופגשנו שם את חברנו מושיק גולדשטיין (הבית היהודי), המכהן כמשנה לראש העירייה ובא למסעדה עם רעייתו מדלן וחברים, מתוך הוקרה ועידוד למסעדה שהפכה כשרה.

את פנינו מקבל משה בדישי, אחד מבעלי המקום, שהוא גם השף. משה מבשל תפריט אסיאתי כבר עשרים שנים. את עיקר התמחותו עשה בניו-יורק ורשימת המסעדות בהן עבד ארוכה. חוץ מלימוד סודות המטבח היה גם ברמן וכאן עיצב את הקוקטיילים.

במרכז המסעדה בר המשקאות וגם סביבו יושבים. 

הודו, סין, וייטנאם, תאילנד, יפן

פתחנו שולחן. תפריט אסיאתי מציע מאכלים מארצות המזרח הרחוק כמו הודו, סין, וייטנאם, תאילנד, יפן. לכל מנה יש שם משונה שרק המלצריות (אדיבות ממש ממש) יסבירו לכם מה מסתתר מאחורי שמות אלו.

 התפריט מחולק למחלקות: סושי, דימסאם (כיסונים), ווקים (אטריות ונודלס מוקפצות), דגים, באן באן (לחמניות מאודות), ומחלקת סלטים אסיאתיים (פוק פיק). 

אנו טעמנו מנות רבות שמיד נפרטן. הגם שנאוה ואני לא מורגלים בתפריט אסיאתי, אנו מעידים שהמנות היו טעימות מאוד ומומלצות. 

הנה המנות שטעמנו: חלפיניו פורי (48 ₪), כדורי בצק חלולים מטוגנים בשמן עמוק: הסועדים יוצרים חור בכדור וממלאים בו סביצ'ה של מוסר ים עם ונינגרט חלפיניו וביצי דגים. נאם פלה פמלה (46 ₪), סלט דג מטוגן בתיבול תאילנדי עם צ'ילי, שאלוט, ומנגו.

מפרק הסושי אכלנו ונהנינו משלוש מנות: דאבל סקא רול (50 ₪) המבוסס על סלמון נא, עם ירקות ואצות; גים סושי פליים (48 ₪), מנת סלמון שרוף בטמפורה; וסושי הקיסר (52 ₪), שמורכב מטונה ותוספות.

עברנו לכרובית טנדורי (46 ₪), כרובית אפויה, עטופה בנאן (לחם הודי ), עם עשבי תיבול; נאם וויטנאמי (44 ₪), פרגית קצוצה בתוך אגרול מדפי אורז מטוגנים, מוגשת על עלי חסה; ביפ נאן (49 ₪), שתי לחמניות באן עם בשר בבישול ארוך, ולידן חמוצים בסגנון יפני; פאפ נודלס בקר (66 ₪), מוקפץ ברוטב על בסיס סויה;  ומי גורנג (66 ₪), אטריות ביצים מעורבבות באניצי בשר (לא לוותר, מנת חובה). את שתי המנות האחרונות אפשר גם להזמין בעוף (59 ₪) או בטופו (56 ₪).

סיימנו במנה שגם עליה אין לוותר: פרגית אפגאנית (69 ₪), המוגשת על רוטי, שהוא לחם הודי. 

כל הקינוחים טעימים

הוצעו לנו שלוש מנות קינוח: בננה לוטי (39 ₪), בצק תאילנדי ממולא בבננה מטוגנת עם גלידת וניל; טפיוקה (37 ₪), עם חלב קוקוס , תפוחים וענבים; וקרם קטלן (42 ₪), פודינג בקרם בורלה עם חלב קוקוס ופופקורן. כל הקינוחים טעימים ואם אתם בדיאטה רצחנית, לכו לפחות על הקרם קטלן.

הזכרנו למעלה את הקוקטיילים תוצרת עצמית. אני נהניתי מאוד מקוקנט קפרי (48 ₪) שמבוסס על קמפרי, וודקה, קוקוס ופסיפלורה. נאוה בחרה בקוקטייל רגוע יותר, הכל תותים (48 ₪), על בסיס וודקה, אבטיח, סירופ תותים ותפוזים.

שורה אחרונה: נהנינו מאוד.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 6 בערב עד חצות.

יום ששי: סגור.

מוצ"ש: עד חצות.

כשרות: רבנות גבעתיים.

טלפון: 7506070.

גישה לנכים: יש.

שירותים: בקומה עליונה. ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: אין.

נטילת ידיים: במבואת השירותים או בבר.

חנייה: קשה קשה. יש חניון עירוני ברחוב שינקין.

תגובות