תרבחו ותסעדו

לסעוד במקום הכי הומה בתל אביב

מסעדת ראליה ממוקמת בצנטרום של הצנטרום של תל-אביב. יושבים במרפסת הסגורה בחורף ופתוחה בקיץ, ומשקיפים בנחת על המוני העוברים בדיזנגוף ועל הפקקים האינסופיים

ראליה

כתובת: תל-אביב, רחוב דיזנגוף 88

מסעדת ראליה ממוקמת בצנטרום של הצנטרום של תל-אביב. יושבים במרפסת הסגורה בחורף ופתוחה בקיץ במקום הכי הומה בת-אביב, ומשקיפים בנחת על המוני העוברים בדיזנגוף, על הדיזנגוף סנטר ועל הפקקים האינסופיים. כך עשיתי עם נאוה רעייתי ונהנינו מאוד. אם רוצים לשלב את הישיבה בסעודה, השף עודד אסטרוגנו ישמח להציג בפניכם את התפריט. המסעדה נפתחה לפני כחודשיים והיא מציגה תפריט ייחודי שאפשר לשלבו ביינות, בירות, קוקטיילים וכוסות אלכוהול. 

עודד (53), שהוא גם שף וגם שותף, עבד 31 שנים במלונות באילת. שם התמחה בהכנת תפריטים מיוחדים וכשרים אותם הוא מיישם כאן, במסעדה. גם רעייתו הילה שותפה, ואפילו יש מנה שקרויה בשמה, הכריך של הילה. טעמנו שבע מנות מתוך כשלושים ונהנינו מאוד.

פתחנו בסוכריות עראייס (49 ₪) וסלט ראליה מרענן (42 ₪). סוכריות עראייס היא מנה ייחודית שלא פגשנו כמותה. שני שיפודי עץ קטנים ועל כל שיפוד שלושה רולים של טורטיות ממולאות בבשר טחון ומתובל. בצד סלט עגבניות קטנטן וטחינה ירוקה. הטחינה משודרגת בעשבי תיבול. מנת חובה.

עברנו לעיקריות. קציצות של הבית (68 ₪), אסאדו מפורק (69 ₪) ואנטריקוט דק דק (69 ₪). האסאדו בושל במשך חמש שעות והוגש ברוטב ברביקיו עם איולי צ'יפוטלה וירקות. הבשר מגיע במאפה. לכל מנה אפשר לבחור את המאפה שלה: לחמניית ששי (מעין חלה קטנה), פרנה וטורטייה. בצד רוטב ירקות וגם צ'יפס (תעשייתי). מנה מומלצת.

האנטריקוט דק דק הוא מנה מאוד מיוחדת. פרוסות דקות של אנטריקוט, שבשל דקותן ניצלות בזמן קצר מאוד, ועליהן ביצת עין. בצד ירקות וצ'יפס. על המאפה מורחים איולי חרדל. ממש מעדן.

קציצות הבית מייצגות את המנות המבושלות שבאות לצד המנות הצלויות. ארבע קציצות בקר מוגשות ברוטב של בצלים מקורמלים, עגבניות ופיסטוקים. מוכנות מבשר בקר בלי תוספות של קמח. בצד אורז או פירה. הקציצות טעימות מאוד ומומלצות למי שרוצה להיזכר במטבחה של אמא.

חתמנו את המנות העיקריות בהמבורגר תוצרת בית (69 ₪). שתי לחמניות עם קציצות שטעמן מעולה ולידן ירקות וצ'יפס. למעוניינים יש גם המבורגר טבעוני, ועוד מנות טבעוניות.

חטאנו בסוף בקינוחים תוצרת בית: צ'ורוס (39 ₪) ועוגת שוקולד חמה, פאדג' נמסיס (39 ₪). הצ'ורוס בא בשמונה מקלות מתפצחים ומתוקים ברוטב קרמל, ועוגת השוקולד החמה שהוגשה ברוטב שוקולד הייתה ללא קמח ושוקולדית ממש.

כבר כתבנו למעלה על היינות. יש מבחר גדול, שרובם הם יינות ליאם מיקב שרלי שבהרי יהודה. בקבוק יכול לעלות עד 245 ₪ אבל יש גם בקבוקים במחירים יותר זולים וגם כוסות מ-32 ₪ עד 39 ₪.

מוצעים גם שישה קוקטיילים מקוריים תוצרת עצמית של אביעד הברמן, ומחירם 46 ₪-52 ₪.

משעה 12:00 עד 15:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל.

ומילה לסיום. באנו למסעדה בחנוכה. עצרנו בפקק בכיכר. באותה שעה הדליקו חסידי חב"ד חנוכיית ענק ועלו על מנוף כדי להדליק את נרותיה. על מפעלות חב"ד אין מה להוסיף, יישר כוחם. אני רוצה להקדיש כמה מילים לקהל. קהל דיזנגופי טיפוסי, בלי כיפות כמובן. עמדו מאות אנשים סביב החנוכייה, שרו שירי חנוכה, ענו אמן על הברכות, ורובם כיסו ראשם בממחטות או סתם בידיים. מי כעמך ישראל!

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12 בצהריים עד 1 אחר חצות.

יום ששי: 12 עד הצהריים.

מוצ"ש: עד 01:00 אחר חצות.

כשרות: רבנות תל-אביב.

טל: 7556666.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: אין.

נטילת ידיים: כיור נפרד.

חנייה: דיזנגוף סנטר.

תגובות