תרבחו ותסעדו

לונדון בגבעת שמואל

הקוקטיילים הם המאפיינים העיקריים בברים כמו בייקרי סלון בגבעת שמואל

צילום: יח"צ

בייקרי סלון

כתובת: גבעת שמואל, רחוב הערבה 1

בשל הקורונה הפסקנו לטוס לחו"ל. אבל אולי דווקא בשל כך נעים להיזכר ולשחזר. היינו מטיילים להנאתנו ברחובות לונדון, בלילות חשוכים, ובכל פינה ראינו ברים, וגם שמענו קולות של שמחת חוגגים ומוסיקת ג'אז. כמובן נמנענו מלהיכנס פנימה, מטעמי כשרות, אבל הזיכרון המפתה חי ונושם.

אז השף עידו מימון, שזכור לנו מדרימרי הסמוך, החליט להעתיק את לונדון לגבעת שמואל, ופתח לפני כשלושה חודשים בר בסגנון לונדוני. את הניהול הוא הפקיד בידי בן דודו שי אטון, וכל הרוצה לדמות עצמו בלונדון מוזמן, כפי שעשיתי אנוכי יחד עם נאוה רעיתי.

את העיצוב הפקידו בידי רותי מימון, אדריכלית ומעצבת, והכל משדר שם לונדון. הריהוט ונברשות התאורה יובאו, ועל הקירות תלויות מסגרות עם גיבורי התרבות של לונדון. תמצאו שם את ווינסטון צ'רצ'יל, המוזיקאי ריי צ'ארלס, כנופיית ברמינגהם, צ'ארלי צ'אפלין, וגם נופים טיפוסיים כמו הביג-בן. 

נכון שיש כאלה שלא נהנים מבר לונדוני בלי סיגר, ולמענם צמודה מרפסת בה מותר לעשן.

צילום: יח"צ

למעלה מעשרה קוקטיילים ייחודיים

הקוקטיילים הם המאפיינים העיקריים בברים אלו, ולכן עוצבו למעלה מעשרה קוקטיילים ייחודיים. הקוקטיילים עוצבו בעזרת חברת אימפריאל, בעלת ברים רבים, שזוכה גם בתחרויות של הברים הטובים בעולם. החברה גם הכשירה את הברמנים שרוקחים את הקוקטיילים לעיניי כל.

אנו (בעיקר אני) לגמנו (באיטיות כמובן) שני קוקטיילים: LUCE  DEL SOLE   (48 ₪) על בסיס רום, אננס, פסיפלורה, קוקוס ושקדים, ו-GIN SMITH (46 ₪), על בסיס ג'ין, סירופ תפוחים, סלרי, ולַיים. מומלץ אבל יש עוד רבים, כל אחד וטעמו הוא.

התפריט ממשיך ומציע מנות פתיחה, ראשונות חמות, פיצות, סלטים, ודגים נאים.

נפתח במנות הפתיחה. שתי אפשרויות: להזמין את כל שבע המנות ולשלם עבורן 84 ₪, או להזמין מנות בודדות. אנו הזמנו את כל השבע אבל תחליטו אתם. בכל אופן, אל תוותרו על ירקות השוק צלויים בטאבון (20 ₪): כרוב ובצל ממולאים עם אורז בסמטי, תמרינדי, יוגורט ונענע. עוד מנה מומלצת: סביח בטחינה שחורה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, משוואיה מעגבניות צלויות, גרגירי חומוס (16 ₪). הטחינה מעורבת עם חצילים קלויים וכך הופכת לשחורה. מי שאוהב מטבוחה, מוצעת כאן מטבוחה חריפה (12 ₪).

 

מרוב שפע לא נגענו בפרק הפיצות

נעבור למנות החמות. ראשית נפתח במנה לונדונית טיפוסית פיש אנד צ'יפס (82 ₪). מוסר ים מטוגן בטמפורה קריספית עם צ'יפס. קשה למצוא מסעדות שמגישות צ'יפס תוצרת בית, וכאן הוא עשוי כהלכה, קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים. עוד הזמנו מפרק זה סיגר דג ים (56 ₪), שלושה סיגרים מטוגנים ומתפצחים עם עשבי תיבול, לימון, בצלצלים ואיולי שום. חובה.

מפרק הסלטים הזמנו ונהנו מאוד מכרובית צלויה בטאבון (48 ₪), המוגשת עם טחינה, יוגורט, צ'ילי, רוקט, צנוניות ועשבי תיבול.

מפרק הדגים הנאים בחרנו בבוסקטה (56 ₪): סביצ'ה מוסר ים, ירקות קצוצים, עשבי תיבול, טחינה שחורה וצנימונים. טעים מאוד.

מרוב שפע לא נגענו בפרק הפיצות המציע שמונה פיצות במחירים הנעים בין 56 ₪ ל-64 ₪.

התפריט מציע מנות טבעוניות רבות, בעיקר בפרק הפיצות, אבל גם במנות החמות כמו המבורגר מתחליפי בשר.

מי שלכל השפע הזה חייב להצמיד פרנה, יזמין פרנה עגולה, מוגשת חמה וטעימה מאוד (14 ₪).

המטבח משותף לדרימרי ולבייקרי, ותפריט הקינוחים משותף לשניהם. אנו חלקנו בעוגת גבינה אפויה (34 ₪), אבל מי שרוצה להתפרע מוזמן לשפע מנות אחרונות תוצרת בית, כמו פררו רושה (46 ₪), פחזניות פרופיטרול (44 ₪), פטל שוקולד לבן (46 ₪), ועוד פיתויים משגעים.

הזמנת מקומות חובה.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 7 בערב עד 1 אחר חצות

יום ששי: ארוחות בוקר כמו בדרימרי (76 ₪, 140 ₪ לזוג).

מוצ"ש: עד 1 אחר חצות

כשרות: רבנות גבעת שמואל.

טל: 6332613.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: במבואת השירותים.

חנייה: ברחובות הסמוכים.

תגובות