תרבחו ותסעדו

לאכול עם כדורגל ברקע

עם מנות שנקראות היציע הדרומי, אמריקה הדרומית, דרום אדום, אליפות דרומית וסופה דרומית מסעדת "הדרומית" בבאר שבע מציעה חוויה קצת אחרת מהמסעדות הרגילות

הדרומית - רחוב צבי טאוב 5, מתחם ישפרו סנטר, באר שבע

 

את 'חטאי' אני מזכיר היום. בצעירותי, לפני עשרות שנים, הייתי הרבה בבאר שבע. בתפקידי במפלגה וגם בפיקוח על מפעל השירות הלאומי שהיתה לי הזכות להשתתף בניהולו. מטבע הדברים ביקשתי לי מסעדה טובה לסעוד בה את ליבי, שהרי הדרך הביתה עוד ארוכה. יודעי ח"ן גילו לי את פאפא מישל, מסעדה בשרית מצויינת, חבוייה במבנה אבן עתיק, בעיר העתיקה של באר שבע מול פיקוד הדרום. תמיד באתי אצלה ותמיד נהניתי לסעוד בה. יום אחד באתי, כמנהגי, ולהפתעתי המסעדה נסגרה.

לא ארחיב כאן את המהפכים שעברו בעליה, בני משפחת לב, בתחומי המסעדנות, המלונאות ואולמות האירועים, ורק נציין בשמחה שלפני ארבע שנים פתחו בני המשפחה, מסעדה בשרית חדשה, בניהולם של אבי לב ובנו טל. הם מעידים בפני שהזכרונות הטובים מימי פאפא מישל מדריכים אותם באופי ובמצויינות, ועל כן הזמנתי את נאוה רעייתי ויחד באנו לדרומית, שמחים ומלאי געגועים.

המסעדה של אוהדי הפועל באר שבע

לא התאכזבנו. אבל תחילה נפרש את השם, הדרומית. מתברר שכל אוהדי הפועל באר שבע, ובהם בעלי המסעדה, בוחרים לשבת ביציע הדרומי ומשם לעודד את קבוצתם. בכל קירות המסעדה תלויים מסכי טלוויזיה ענקיים, ומשדרים משחקי כדורגל. אפילו בתפריט יש יין בשם דרום אדום, שיקב יתיר, שיינותיו מוצעים במסעדה, מייצר במיוחד לכבודה.

נקדים ונציע למי שמצרף יין לארוחתו להזמין יין הר עמשא (אדום יבש או לבן יבש) במחיר 159 ₪ לבקבוק ו-39 ₪ לכוס.

אופי התפריט וטיב המנות דומה מאוד למה שאני זוכר מפאפא מישל, אבל כאן המבחר גדול פי כמה, והוא מחולק לחמישה פרקים: מנות פתיחה, עיקריות ובשרים, שיפודים, מנות מיוחדות וקינוחים.

פותחים במבחר סלטי הבית שעולים 25 ₪. הסלטים (15-20) טעימים מאוד. שימו לב במיוחד לסלט הביצים, כבד קצוץ, סלט עגבניות, המטבוחה החמה, הסלט הירוק (חמוציות, בוטנים, סלרי, פטרוזיליה וכוסברה), וסלט חצילים יווני. הסלטים מתחדשים.

מנת הדגל של המסעדה - הפסטייה

המטבח מנוהל ע"י השף הטוניסאי יניב גז (37), בוגר מכללת השף בבאר שבע, ניהל מטבחי מלונות ומסעדות, ומדגיש שתמיד עבד במקומות כשרים. כמעט כל התפריט תוצרת בית, שיניב מתווה ומוביל.

לאחר הסלטים, שאלנו מה מנת הדגל של המסעדה, והמליצו לנו על הפסטייה (28 ₪). שני סיגרים מתפצחים, ממולאים כבד עוף ומתובלים באריסה. יניב מספר לנו שלמד להכין את המנה במטבחה של אימו מדלן. על הסיגרים בזוקה אבקת סוכר. מנת חובה.

הזמנו שתי מנות עיקריות: אני הזמנתי צלעות כבש (189 ₪) ונאוה כבד עוף מוקפץ עם בצל (63 ₪). המנות היו מצויינות. הצלעות שמנות אבל במידה, ונאוה שיבחה את הכבד שהיה עשוי כהלכה. יש שני אופנים להכנת הכבד: מתוק (מה שנאוה בחרה) ומלוח. בצד הכבד פירה טעים מאוד מתובל במלח, אבקת מרק עוף ופלפל לבן.

יש עוד מבחר של מנות עיקריות, ובתוכן מנות המכונות מיוחדות ששילבו בשמותיהן את הדרום, כמו היציע הדרומי, אמריקה הדרומית, דרום אדום, אליפות דרומית וסופה דרומית.

יש גם שיפודים המוכנים על גריל פחמים מעצי הדר. מחירי השיפודים נעים מ-27 ₪ (כנפיים), 31 ₪ (כבד עוף), 33 ₪ (קבב), ועד שיפודי שקדים (67 ₪), פילה בקר (54 ₪) או אנטריקוט (47 ₪). מינימום הזמנה לסועד שני שיפודים.

התוספות בתשלום: אורז, פירה, צ'יפס תפוחי אדמה או בטטה (תעשייתי), וסלט ירקות. יש גם תוספות יותר 'מורכבות', כמו כרובית מטוגנת בציפוי פריך עם פטריות (43 ₪) או הום פרייז ברוטב צ'ילי (27 ₪).

מי שבא לבאר שבע לאכול דגים דווקא, יבחר בין פילה דניס (99 ₪) לפילה סלמון (99 ₪).

הקינוחים מגיעים מביסקוטי. כל קינוח עולה 36 ₪. אנו נהנינו מאוד מסושי קוקוס: מעטפה שוקולדית ממולאת בקרם קוקוס ועטופה בקוקוס קלוי. לטבעוניים יש קינוח מלבי טבעוני.

משעה 12:00 עד 18:00 יש תפריט עסקי, ויש גם מנות ילדים (52 ₪).

בסך הכל שמחנו מאוד, ושבו בנים לגבולם.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 12:00 עד 23:00

יום ה': 12:00 עד 24:00

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות באר שבע

טל: 050-3133285

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: פינה מיוחדת

חנייה: בשפע.

תגיות:

תגובות