תרבחו ותסעדו

כאילו אתם באיטליה

לוצ'נה מודיעין, מרכז עינב, שדרות המלאכות 1

התמונה להמחשה בלבד
צילום: Eaters Collective

תפריט עסקי מוזל יותר בצהריים, לעובדי המרכז

לוצ'נה היא מסעדה איטלקית. נכון שהרבה מסעדות חלביות בונות תפריט בסגנון איטלקי, אבל לוצ'נה (באיטלקית: בית מואר), היא לא רק איטלקית בתפריט, אלא גם, ואפילו אולי בעיקר, איטלקית בעיצובה המקסים, כאילו הגיעה אלינו ישירות מארץ המגף.

הריצוף עוצב כאילו מדובר בפיאצת רחוב איטלקי. במסעדה ניטעה צמחייה שיוצרת אווירת גן. המנורות יובאו מאיטליה, ומזרקת מים פורקה במיוחד באיטליה והוצבה במרכז המסעדה.

למסעדה במודיעין שתי אחיות, אחת במדרחוב ממילא בירושלים והשנייה באשדוד. במודיעין היא שוכנת במרכז עינב, שהוא המרכז המסחרי של מודיעין שגובל באזור התעשייה.

בעלי המסעדה הוא חן גזולי והשף הוא יקיר סוויסה. שף הרשת הוא אבירם דותן שמדריך ומפקח גם כאן. שלושתם בנו תפריט שמחולק לראשונות, ברוסקטות, פוקצ'ות, סלטים, פיצות, פסטות, מיוחדים, דגים וקינוחים.

 

מזנון חופשי בימי שישי

 

בצהריים המסעדה מכוונת לעובדי המרכז, ובנתה בעיקר עבורם תפריט עסקי מוזל יותר, בין השעות 11:30 עד 17:00, ואילו בשעות הערב תקף התפריט הרגיל. בימי שישי משעה 8:00 בבוקר המסעדה עובדת כמזנון חופשי (69 ₪ לסועד), ומציעה מנות חמות, סלטים, מיצים ושתייה חמה.

ביקרתי עם נאוה רעייתי בערב רגיל, ונהנינו מהמקום מאוד.

למי שלא חושש מעודף קלוריות אנו ממליצים לפתוח בפוקצ'ה קלאסית עם מטבלי הבית (36 ₪) מחולקת לשניים, אפויה בטאבון שיובא מאיטליה, ולידה מטבלים. מעולה. 

חלקנו ארבע מנות ראשונות, שלטעמנו היו מצויינות: סיגר קשקבל ושקדים (שלושה סיגרים מטוגנים) עם יוגורט עיזים (46 ₪); ספייסי טונה אדומה (59 ₪): קוביות טונה אדומה שמגיעות עם ברוסקטות, עירית, עגבניות ברוטב צ'ילי חריף, עם שמן זית, שום ולימון; רביולי סלקים וגבינות צאן (44 ₪): חמישה כיסונים ממולאים בגבינת צאן וברוטב שמנת וסלק; ברוסקטה עם דג ים, לברק (42 ₪), ומעליו צנוניות, כוסברה ולימון. 

מפרק הסלטים הזמנו ונהנינו מסלט ונציאני (64 ₪): תערובת חסות, סלק אדום, פיצוחים וקוביות גבינת פטה,  מטוגנות בוויניגרט של דבש, חרדל ולימון. בנוסף מוצעים עוד ארבעה סלטים.

בעיקריות הסתפקנו במעט מהמבחר הגדול, וגם כך שבענו מעבר לכוחנו. אל תתפתו כמונו, כי המנות העיקריות גדולות ומשביעות.

למי שלא יוותר על מנת דגים, אנו ממליצים על פילה מוסר ים, שטעמנו ונהנינו: אפוי בתנור עם שמן זית בתוספת ניוקי תפוחי אדמה, עם שום ועגבניות שרי (109 ₪). מוצעות עוד מנות דגים כמו פילה סלמון צלוי, פילה דניס צלוי וטונה אדומה צרובה. 

 

דגים טריים מאשדוד

בכלל, המסעדה מתהדרת בדגים טריים, שמגיעים יום יום ממפעל האחים ז'נו באשדוד, שכבר עמדנו בעבר על איכותם ואמינותם.

אנו, בכל אופן, חלקנו בעוד שלוש מנות עיקריות:

פיצה ביאנקה (69 ₪) מעולה שבצקה דק ומתפצח ומעליו קרם של שמנת חמוצה ('פרש') ומוצרלה מותכת; ריזוטו דגים (72 ₪) שמורכבת מתערובת דגים משתנים (בביקורנו - סלמון ומוסר), ירקות שורש וכמובן אורז ריזוטו; ומנה שלישית: רביולי ריקוטה ותרד (76 ₪) ברוטב שמנת עם עגבניות מיובשות, אגוזי מלך ושום קונפי, כיסונים עם הרבה גבינה ומעט בצק. יופי.

נסיים בקינוחים. שף קונדיטור מיוחד אופה כל יום כשניים עשר סוגי קינוחים (42 ₪). במסעדה הם מוצגים בוויטרינה לבחירה. אנו בחרנו שניים: פאי לימון עם תותים ועוגת גבינה בסגנון ניו-יורק. אם שניים אלה יהיו ביום בואכם, זכיתם גם בקינוחים מעולים, חבל"ז, וגם בקלוריות עודפות. 

הערת תיקון על מקום אחר: לפני כמה שבועות ציינתי שהכשרות של מסעדת 'בייקריה' בת"א היא מהדרין. תיקון: למסעדה כשרות רגילה של רבנות ת"א וחוג חתם סופר פ"ת. 

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 11:30 עד 23:00

יום שישי: 8:00 בבוקר עד הצהריים.

מוצ"ש: עד חצות. 

כשרות: בד"צ בית יוסף למהדרין.

טלפון: 08-6901111

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: יש. 

נטילת ידיים: עמדה עצמאית.

חנייה: בשפע. 

תגובות