קמקורה
כתובת: מלון אינדיגו, רמת גן, רחוב אהליאב 5
נניח שהקורונה עוזבת את עולמנו, ואנו טסים ליפן. מגיעים לטוקיו ומבקשים מסעדה כשרה. אני לא יודע אם יש כזאת (בנוסף לבית חב"ד, כמובן), אבל עד שהקורונה תיעלם בע"ה, ועד שנגייס את הכסף הדרוש לטיול, מצאנו מסעדה יפנית כשרה שנפתחה לפני חצי שנה ברמת גן, ובאתי אצלה עם נאוה רעייתי.
המסעדה מצויינת, וגם המחיר גבוה. אבל אתם כבר יודעים את דעתנו: לפעמים מותר לחגוג בלי חשבון, בפרט אם חסכנו כרטיסי טיסה, טיולים ומלונות.
עיצוב יפני ייחודי
בעלי המסעדה הוא אלון אהרונוביץ, שכבר פגשנו אותו בכמה מסעדות שניהל בעבר. לפני שניגשים לתפריט מתרשמים מהעיצוב הייחודי, שנעשה בהשראת מסעדות יפניות ברחבי העולם, בהן ביקר אלון ויישם את עיצובן כאן. וילונות קטיפה, טפטים עם עבודות אומנותיות של סמלים יפניים, יחד עם תאורה עדינה, והכל בעיצובו של הפסל קובי סיבוני. הוסיפו לכך את שולחנות השיש והכלים המיוחדים, ואתם כבר באווירה היפנית עוד לפני שטעמתם דבר.
ניגש לתפריט. מעשה ידיו של השף איליה גולדמן (33), יליד רוסיה, שעלה ארצה בגיל שנתיים, ורואה עצמו כתלמיד של השפית רותי ברודו.
יש תפריט רחב, אבל המסעדה ממליצה על תפריט טעימות של תשע מנות, שעולה 480 ₪ לזוג (אין אפשרות ליחיד). אנו קיבלנו את ההמלצה.
תפריט הטעימות מורכב לפי המסורת היפנית משלושה מקורות: ים, אדמה ובשרים. התפריט יכול להשתנות כי מדובר במרכיבים עונתיים, וביפן הוא אכן משתנה מאיזור לאיזור בגלל האקלים והעונות.
תשע המנות בנויות מהקל אל הכבד ומחולקות כך: שתי מנות פתיחה של דגים, שתי מנות ראשונות של ירקות, ואחרי ארבע אלה עוברים לבשריות, שתיים קלות ושתיים עיקריות. המנה התשיעית היא כמובן הקינוח.
לפי המסורת היפנית פותחים סעודה עשירה בסאקה. סאקה הוא משקה אלכוהולי יפני העשוי מאורז. למסעדה יש מכונה יפנית שמחממת את הסאקה לטמפרטורה הרצויה בהתחשב בטמפרטורה החיצונית. עבור ארבע כוסות סאקה מוסיפים 69 ₪.
מי שבא לפינוק של ממש פותח גם בקוקטייל. חלק מהקוקטיילים כאן מבוססים על משקאות יפניים מסורתיים. אנו בחרנו בשרי ניגאי, המבוסס על דובדבנים יפניים, סאקה ותפוזים (45 ₪). חלקתי עם נאוה ושנינו נהנינו מאוד.
מנצ'י קאטסו וסינטה סטאקי
שתי מנות הפתיחה הם שאסימי סלמון וטרטר דג. השאסימי מורכב מסלמון, סויה, צייקון (צנון יפני) ושיסו (ירק). טרטר הדג נכבש עם אצה בשם נורי, יוז'ו קושו, שהוא פרי הדר בטעם לימוני, קרם אבוקדו וואסבי (קרם יפני דומה לחזרת).
עוברים לשתי המנות הבאות, הירקות: חציל טנדורי וגומא קבאטסו. החציל הקלוי בא על טנדורי, רוטב עגבניות מדרום מזרח אסיה, עלי שיסו (צמח ביפן) ולידם קרם קשיו וקוקוס. הגומא קבאטסו הוא כרוב צלוי שמגיע חם, ברוטב גומא (שומשום יפני) ותערובת תבלינים יפנית.
עוברים למנות הבשריות: שתי הראשונות הן מנצ'י קאטסו וסינטה סטאקי. מנצ'י קאטסו היא מנה משגעת של שני קרוקטים יפניים במילוי צלעות בקר ותבלינים, וסינטה סטאקי היא סינטה דקה וצרובה עם פונזו (סויה והדרים), סלסת חלפיניו וקריספי שום.
שתי העיקריות היו סינטה ואהירו. אהירו היא מנה של חזה אווז הטובלת ברוטב סצ'ואן שמקורו בפרחים ובקרם שזיפים מקורמלים. הסינטה הצרובה טבולה במרכיבים יפניים כמו רוטב טארה ושום טריאקי.
כל המנות היו מעולות.
הקינוח היה קרם הדרים, קרמבל ברטון (בצק פריך) וקציפת פסיפלורה ודבש. חבל"ז.
מסעדה של פעם בחיים.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 12:00 עד 15:00, 18:00 עד 23:30.
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: סגור.
כשרות: צוהר.
טלפון: 07-32777778.
גישה לנכים: יש.
שירותים: שירותי המלון, ניקיונם בסדר גמור.
שירותי נכים: יש.
נטילת ידיים: במבואת השירותים (אין פת).
חנייה: חניונים בתשלום ומקומות בודדים מול המלון (החל משעה 19:00).