תרבחו ותסעדו

השורשים הקולינארים התימניים של רחובות

הפעם ביקרתי יחד עם נאוה רעייתי ב'הישראלית', שמציגה עצמה כמסעדה תימנית מזרחית בניחוח ישראלי. מדובר במסעדה קטנה, 7-10 שולחנות בס"ה, שמנוהלת על ידי שני אחים

אילוסטרציה
צילום: Burak K from Pexels

המסעדה: הישראלית

כתובת: רחובות, רחוב הרצל 53

רחובות נחשבת כעיר המדע של ישראל, הרבה בזכות מכון ויצמן והפקולטה לחקלאות שבה. אבל אם תבדקו את תולדות העיר תמצאו ששנים לפני שרחובות הפכה בית למדענים ולחוקרים, היא הייתה אבן שואבת לעולי תימן שבחרו לבנות בה את מושבם, יחד עם מוסדות הדת והתרבות של העדה. כך תמצאו ברחובות את שכונת מרמורק, שהתחילה כמושב העובדים הראשון של עולי תימן, או את שעריים, שנחשבת כשכונה הגדולה ביותר של עולי תימן בישראל.

ברור שחלק ממורשת יהודי תימן קשור לקולינריה, ואך טבעי הוא למצוא בעיר מסעדות שתפריטן בנוי על המטבח התימני.

הפעם ביקרתי יחד עם נאוה רעייתי ב'הישראלית', שמציגה עצמה כמסעדה תימנית מזרחית בניחוח ישראלי.

מדובר במסעדה קטנה, 7-10 שולחנות בס"ה, שמנוהלת על ידי שני אחים, בני ואידו גוב-ארי. הישראלית נפתחה לפני חמש עשרה שנים, והאחים מעידים שאת עיקר תורתם למדו במטבחה של סבתם שרה ז"ל ואימם רחל שתחי'.

התפריט (מלבד הפיתות והחומוס) הוא תוצרת בית. אנו, שכבר הספקנו לטעום פה ושם מהמטבח התימני, מעידים שהכל היה טעים, ומובטח למי שאוהב את האוכל התימני שייהנה מאוד. 

בצד היתרונות של המסעדה נציין חיסרון אחד, והוא פתיחתה רק בימים ראשון עד חמישי, וסגירתה בשש בערב.

המרק הוא העיקר

עיקר המטבח התימני בנוי על המרק. באים הביתה לצהריים, מקבלים צלחת מרק עם סלוף וחילבה, מוסיפים עוד קצת ירק, בצל וסחוג, ושבעים עד למחרת.

אנחנו לעומת זאת עדיין מחפשים סלטי פתיחה, תוספות כמו אורז או צ'יפס, ולא נרתעים משיפוד או סטייק שישלים את הארוחה.

אז בואו נתחיל בכבוד המרק. למסעדה שתי קבוצות: מרקים שמוגשים כל יום, ומרקי היום, שמוכנים מידי פעם, תלוי בטיב הבשר שהקצב הציע ובחשק של האחים. 

המרקים הקבועים הם: מרק עוף (45 ₪), מרק בשר (50 ₪), מרק רגל (50 ₪), מרק שעועית (35 ₪), ומרק שעועית בתוספת עוף או בשר או רגל (50 ₪).

אנו ביקשנו ארבעה (!) מרקים: מרק עוף, מרק בשר, מרק רגל ומרק שעועית עם בשר. חוות דעתנו המשותפת: נפלא וטעים.

בין המרקים המתחלפים יש מרקי כבש, ריאות, זנב, ראש ועצם. מי יודע, אולי אחד מהם ייפול בחלקכם.

לכל מרק מקבלים סלוף (ממאפיית ג'רפי ברחובות), צלחת חילבה (מצוינת), מעט סחוג, רסק עגבניות ובצל.

התפריט מציע גם צלי עוף, צלי בשר, קציצות ובשרים על האש. המחירים נעים בין 50 ל-70 ₪ למנה, ולילדים מוצעים שניצלונים עם צ'יפס (35 ₪).

אנו בחרנו במנת קציצות (55 ₪). שלוש קציצות גדולות, ולידן תוספת (אורז). טעים ופיקנטי. האחים מעידים שהקציצות מתובלות בתערובת תבלינים מיוחדת שמוכנה כאן בלעדית.

סיכום: מסעדה קטנה וצנועה, המנות טעימות ואותנטיות. מומלץ.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 10:00 עד 18:00

יום ו' ומוצ"ש: סגור

כשרות: רבנות רחובות

טלפון: 08-9453849

גישה לנכים: יש

שירותים: חיצוניים מחוץ למסעדה. ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: אין

נטילת ידיים: כיור בפינת המסעדה

חנייה: מגרש חנייה צמוד

תגיות:

תגובות