דוניס
כתובת: גבעת שמואל, רחוב הערבה 1
בשורה לאוהבי הדגים. מסעדה חדשה שעל פי הצהרתה מיועדת להביא את הים לעיר. אנו כבר מכירים את מיקומה במרכז 'סיב', ששוכן בנקודה בה הופך רחוב הסיבים מרחוב בפתח-תקווה לרחוב בגבעת שמואל. השותף המנהל עידן טאבור (12 שנים בתחום) מסביר לנו שמקור השם דוניס הוא בסלנג היווני. כך מכנים שם את דג הדניס. הסגנון היווני שולט במסעדה. יש מנות בסגנון יווני, ובימי חמישי וששי מלווה את הסועדים נגן בוזוקי שעובר בין השולחנות, ממש כמו במסעדות ביוון. שף המסעדה הוא איתן פאר, שלושים שנים בתחום, עם התמחות במסעדות דגים. למסעדה שני אגפים, אגף פנימי ומרפסת רחבה שתיסגר לקראת החורף.
שמונת פרקי התפריט
התפריט מחולק לשמונה פרקים: מנות פתיחה (קדימה מתחילים), ירקות (סלטים), לחם ושות, פתיחי דגים, מנות ביניים (בינתיים), פסטות, פילה דג ודגים שלמים.
מבחר גדול ומרשים, שאי אפשר למצות את כולו, והסתפקנו, אני ונאוה רעייתי, במדגם מייצג.
מפרקי מנות הפתיחה הזמנו ארבע מנות שכולן היו טעימות מאוד, ואנו ממליצים עליהן בפה מלא, תרתי משמע.
פתחנו בסיגרים. ארבעה 'חצאי' סיגר פריכים ממולאים בדג לוקוס קצוץ ומתובל, טובלים ביוגורט ונענע (56 ₪). הוספנו שום קונפי (26 ₪), מי שאוהב שיני שום אפויות וטבולות בשמן זית ורוזמרין, יחגוג.
מפרק הפתיחים הזמנו סביצ'ה טרופית (58 ₪): מגדל ססגוני המורכב מפתיתי מוסר ים. משולבים בו אננס, כוסברה, בצל, פילפלים, והכל מעובה בשמן זית, לימון, צ'ילי, יוגורט, נענע ורוזמרין.
מפרק הלחם הזמנו שווארמה לוקוס (78 ₪): על טורטייה דקיקה, עגולה וקריספית פזורים נתחי לוקוס מדמים שווארמה, עם בצל מקורמל, עגבניות קצוצות וטחינה.
המאפים מגיעים ממאפיית לחמא ולחם קמא. הפרנה (22 ₪) טעימה מאוד ומגיעה עם מלח גס, שמן זית, רוזמרין וצלוחית של סלסת עגבניות. למנת הסביצ'ה והשום צמודה צלוחית עם טוסטונים מטוגנים, פריכים ומתובלים.
יין מיקב פסגות
עוברים למנות העיקריות. כאן בוחרים בין מנות מפולטות לבין דגים שלמים.
אנו בחרנו בפילה. נאוה בחרה בפילה סלמון בחמאת טריאקי (98 ₪), ואני, נאמן לשם המסעדה, הזמנתי פילה דניס בחמאת שום (105 ₪). שנינו נהנינו מאוד. המנות צרובות על פלאנצ'ה, טובלות בחמאה ואסורות מראש על מחוייבי דיאטה.
ליד כל מנה מוגש סלט ירקות קטנטן ותוספת של תפוחי-אדמה. אנו מציעים לכם לבקש תפוחי-אדמה המכונים 'קוואץ', נאפים פעמיים בתהליך מיוחד. שווה.
לפני שנפנה לקינוחים נוסיף כמה הערות: תפריט היין רחב מאוד ומגיע מיקב פסגות. מחירי הבקבוקים נעים בין 100 ₪ ל-200 ₪, ויש גם כוסות שמחירן נע בין 30 ₪ ל-50 ₪.
יש מנות ילדים כמו פסטה (39 ₪), דג עם צ'יפס (39 ₪) ופיצה אישית (37 ₪).
משעה 12:00 עד 17:00 יש תפריט עסקי.
בימי ששי יש תפריט מיוחד עם פלטת מזטים, פיש אנד צ'יפס, גרין בין (מבוסס על שעועית בטמפורה) וחלק מהתפריט הרגיל.
ציון חשוב: חיילים במדים מקבלים הנחה של חמישים אחוז (כל הכבוד)!
רוב הקינוחים מגיעים מביסקוטי בקוו ייצור מיוחד. מלבי קוקוס הוא תוצרת בית ומיד הזמנו אותו (45 ₪). מנה משגעת, עם מי ורדים מרוכזים, קוקוס קלוי ופיסטוק קלוי.
עוד הוספנו עוגת גבינה בנוסח ניו-יורק (45 ₪). מוצעים עוד קינוחים מפתים, חלקם ללא גלוטן.
הזמנת מקומות מראש – חובה.
שעות פתיחה:
ימים א'-ג': 12:00 עד 23:00
ימים ד'-ה': 12:00 עד 24:00
יום ששי: 11:00 עד הצהריים
מוצ"ש: עד חצות
כשרות: רבנות גבעת שמואל.
טל: 5708888
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם בסדר גמור.
שירותי נכים: יש (ללא מנופים).
נטילת ידיים: כיור מיוחד במסעדה.
חנייה: כחול לבן ברחובות הסמוכים.