תרבחו ותסעדו

דגים בחוף אשדוד

מדובר במסעדת דגים טובה. נכון שמדובר באשדוד, ולאנשי גוש דן זה מצלצל קצת רחוק, אבל הגענו למסעדה ב-40 דקות וכידוע לכל, אני, כשר התחבורה לשעבר, מקפיד לנסוע רק במהירות המותרת

אלאדין בשדרה

כתובת: אשדוד, מרטין בובר 1

אם חפצתם במסעדת דגים טובה, קחו מכוניתכם, שימו ווייז לאשדוד, מרטין בובר 1, וסעו לשלום. נכון שמדובר באשדוד, ולאנשי גוש דן זה מצלצל קצת רחוק, אבל אנו הגענו למסעדה ב-40 דקות, וכידוע לכל, אני, כשר התחבורה לשעבר, מקפיד לנסוע רק במהירות המותרת. 

המסעדה נמצאת בשדרה ארוכה ושמחה של מסעדות, שרק שתיים מהן כשרות. מסעדת הדגים (הבשרית) פסקדו, שכבר ביקרנו בה בעבר, ואלאדין בשדרה, שהיא מסעדת דגים חלבית, אצלה באתי היום, יחד עם נאוה רעייתי.

חמש מנות פתיחה

המסעדה היא בבעלות אתי ואלי אלקובי. אתי היא השפית שמנהלת את המטבח יחד עם שף נוסף, דניאל, ואלי הוא הדייג, שבבעלותו ספינת דייג, והוא יוצא לדוג בים כל שבוע. חלק מהדגים נמכר בשוק הדגים, וחלק מגיע ישירות לאלאדין, בעיקר לתפריט הרגיל אבל גם למנות ספיישל. הכל לפי הדגים שנופלים ברשת.

התפריט פותח במנות פתיחה וראשונות. אנו בחרנו חמש מנות. 

לפתיחת התיאבון מומלצת מנה של פלפלים חלפיניו עם קונפי שום (15 ₪).מומלץ רק למי שרגיל בחריף.

מנה שחלקנו בה הייתה סיגר דג ים לבן (44 ₪). הדג משתנה ואנו קיבלנו לוקוס. שני סיגרים מתפצחים כשלידם צלוחית רוטב צ'רמלה. לא לוותר. מנת חובה.

עוד שתי מנות שהזמנו: חציל פנקו (42 ₪) וסביצ'ה ים תיכונית (58 ₪). שתי המנות היו טובות מאוד. מנת החציל מורכבת מארבע פרוסות חציל מטוגן בפנקו עם זילוף טחינה וסלטון עגבניות, והסביצ'ה נכבשה ממוסר ים עם זיתים, פלפלים, אבוקדו וצנוניות.

הוספנו לחם מחמצת (לבחירה גם פרנה) שהוגש עם מטבלים (18 ₪), וסלט רימונים וחמוציות (58 ₪).  מוצעים עוד שני סלטים - עגבניות פיקנטי (38 ₪) וירקות קצוץ (28 ₪). סלט הרימונים היה מצויין. הרימונים שולבו בכמה סוגי חסות, גזר, בוטנים, אגוזי מלך, והכל ברוטב ויניגרט.

התפריט מציע עוד הרבה מנות ראשונות, ומי שרוצה להתפנק יכול לבחור גם בפיש אנד צ'יפס (כאן זה מוכן בגרסה צרפתית קומפלט דה פאווסון;  78 ₪), או ברבוניות מטוגנות (89 ₪). 

לחי של דג לוקוס מטוגן

עברנו לעיקריות. נאוה הזמינה פילה מוסר ים (114 ₪). הדג האפוי הוגש עם קראנץ פיסטוק ופירה צרפתי (פירוש: פירה עם הרבה חמאה). נאוה: מעולה.

אני הזמנתי לברק פתוח שהוכן על פלאנצ'ה (115 ₪), ואפשר גם להזמינו בגריל או בטיגון. מוגש עם ירקות אפויים. נהניתי מאוד.

מוצעות עוד מנות עיקריות כמו פילה סלמון בחמאה (102 ₪), או פילה בס הסלע (102 ₪).

סיפרנו לכם למעלה על מנות הספיישל שתלויות בדגים שאלי דג באותו יום. אז ביום בואנו הספיישל היה לחי של דג לוקוס. אם יתמזל מזלכם ואתם אוהבים דגים מטוגנים, תשאלו, ואולי גם אתם תיזכו. את לחי הלוקוס מטגנים בבצלים, תפוחי אדמה וירקות שורש, נהנים מאוד ומוסיפים 115 ₪ לחשבון.

לאלה מתוכנו שמצרפים יין לדגים, מוצע תפריט יינות עשיר בעיקר מיקבי רמת הגולן ויתיר. מחיר בקבוק נע בין 150 ל-600 ₪, ואפשר להסתפק בכוס (38-46 ₪).

יש גם קינוחים שחלקם תוצרת בית וחלקם מגיע מביסקוטי. אנו ויתרנו מרוב שובע ודיאטה, אבל למי שמעוניין מוצעים: קדאיף פירות יער (64 ₪), דיסק ברולה (56 ₪), פחזניות חמות עם קרם קרמל (44 ₪) וסורבה (22 ₪).

משעה 12:00 עד 17:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12 בצהריים עד חצות.

יום ששי: סגור.

מוצ"ש: סגור.

כשרות: רבנות אשדוד (היתר מכירה).

טלפון: 08-8690630.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם א"א.

שירותי נכים: אין.

נטילת ידיים: פינה מיוחדת.

חנייה: מגרש חנייה ממול (שימו לב: פנגו וסלופארק עד שעה מאוחרת).

תגובות