תרבחו ותסעדו

דגים בחוף אשדוד

דוראדא - אשדוד, רחוב דרך ארץ 6

אשדוד השוכנת לחוף הים, הפכה בשנים האחרונות למוקד של מסעדות דגים. לא ברורה לי בדיוק הסיבה. הרי גם תל-אביב, לדוגמה, היא עיר נמל, ובוודאי גם חיפה, ובכל זאת הרוצה לסעוד במסעדת דגים טובה, יתור אחריה באשדוד. כך עשיתי יחד עם נאוה רעייתי, ובאנו אצל דוראדא, מסעדת דגים חדשה שנפתחה לפני שלושה חודשים.

המסעדה ממוקמת ברחבת משכן אומנויות הבמה של העיר. החזית של משכן האומנויות עוצבה בצורה של לוויתן, ללמדך עד כמה העיר כולה נופלת ברשת. הדגה מגיעה למסעדה הן מדייגי משפחת ז'נו והן מחברת פרש פיש, וזוהי עוד ערובה לטריות ולטיב. בעלי המסעדה בחרו בשם דוראדא, שהוא שמו של אחד מזני הדניס שבים, ובכך קיבעו את  אופי המסעדה לתמיד: רק דגים.

מחבת דג ים

מילת היכרות עם הבעלים: שלושה שותפים - מור כהן, נאור לוי וגבי עיאש. מאור ונאור ותיקים במסעדנות, ומור עצמו רכש כבר שני תארים במשפטים, ואפילו עבד שנים רבות כעורך דין. אבל אתגר היצירה הגסטרונומית, משך את כל השלושה, עד שפתחו מסעדה בבעלותם.

המבחר גדול ואפילו שחלקתי מנות עם נאוה, לא הצלחנו להתגבר אלא על מעט שבמעט מהתפריט.

נפתח דווקא במנה העיקרית. מוצעות חמש עיקריות ואנו בחרנו במחבת דג ים (129 ₪): פילה של מוסר ים שמתחיל על הפלנצ'ה ואחר כך עובר לבישול במחבת עם חמאה ורוטב עגבניות מצומצם של תמר ושרי. יש עוד ירקות במחבת כמו כרישה, מנגולד והתוצאה לעילא ולעילא. למנות העיקריות מתווספת תוספת. אנו בחרנו וממליצים על תפוח אדמה מדורה שנאפה תחילה בטאבון ואחר כך ממשיך בתנור, ואנו ממליצים עליו למרות שיש עוד תוספות לבחירה.

עכשיו נחזור לתפריט, ונספר על המנות הראשונות. נפתח בקובנה המצויינת המגיעה במיוחד מהאופה גידי שבגדרה, תימני אסלי. נימוחה מאוד ומוגשת עם חמאה וסלסה (28 ₪). התרעננו בסלט דוראדא (67 ₪) שהורכב מחסות, שעליהן רצועות גבינת עיזים שנקראת (בושה) ושקדים קלויים.

שתי מנות חובה: ברולה חציל (28 ₪): שכבת סוכר חום מקורמל על קרם חצילים וחמאה; הסוכר השרוף מעולה בטעמו. וביס טונה (72 ₪): ארבע ברוסקטות עם טונה אדומה ונאה מתובלת ופיקנטית.

קינוחים תוצרת בית

לפני שפותחים בסעודה אפשר להזמין כמה מנות פתיחה פיקנטיות, כמו סלט איקרה (18 ₪), לאבנה (16 ₪), שורף בלשון (25 ₪) וטחינה (18 ₪). אנו דווקא ממליצים על מנות הביניים המיוחדות מאוד, שעל שתיים מהן כתבנו למעלה, וכאן באנו לשבח עוד שתיים: פולנטה (76 ₪) - גרגירי תירס מבושלים, שנטחנים עם שמנת, חמאה ותבלינים, ועל הכל בוזקים פרמזן. לא לוותר. והשנייה: סביצ'ה פאלמה (68 ₪) - דג אינטיאס חי וחריף עם לבבות של עגבניות ונגיעות של לאבנה.

אם אחרי סעודה כזו עדיין נותר לכם מקום לקינוחים, תעשו הכרה עם הקונדיטורית אורטל המכינה קינוחים תוצרת בית. אנו נהנינו מאוד מעוגת הגבינה (56 ₪), ויש עוד קינוחים כמו קרם ברולה, טירמיסו, פאדג' שוקולד וטארט מנגו ופסיפלורה.

דוראדא הוא שמו של אחד מזני הדניס

דגים הולכים טוב  עם יינות, וכאן תמצאו רק יקבים ישראלים. מבחר בקבוקים, ויש גם כוסות במחיר 40-45 ₪. מי שילווה ארוחתו בקוקטייל ימצא תפריט מיוחד שנרקח בידי הברמן נועם אגמון. אני נהניתי מאוד מספייסי ויסקי סאואר על בסיס ויסקי בטעם לימוני עם פרחי סמבוק בתוספת אפרסק ותפוז (56 ₪).

בין השעות 12:00 עד 17:00 יש תפריט צהריים יותר מוזל. במחיר העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה ושתייה.

בימי ששי יש בראנץ' מיוחד של סלטים, דגים מעושנים, מבחר גבינות (ממחלבות גד ויעקובס) ועוד הרבה תוספות. המחיר(130 ₪) כולל שתייה חמה וקלה.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 בצהריים עד חצות

יום ששי: 11:00 עד 14:00

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות אשדוד

טל: 052-6742255

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם מעולה

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיור נפרד

חנייה: חניון משכן אומנויות הבמה (או בית יד לבנים), עולים במדרגות או במעלית קומה אחת.

תגיות:

תגובות