תרבחו ותסעדו

ג'ואל בר: בר קוקטיילים מקסים בתל-אביב

הפעם נמליץ לכם על בר קוקטיילים מקסים בתל-אביב, שבאים אליו בעיקר לבלות ערב נעים ברחוב הירקון, שהוא כידוע רחוב המלונות של העיר הלבנה.

צילום: אנטולי מיכאלו

ג'ואל בר, מלון JEWEL, רחוב הירקון 84 תל-אביב

הבר שמיד נעסוק בו נמצא במלון בוטיק (33 חדרים), ששמו JEWEL (תכשיט). המלון נפתח לפני כשנה והבר שבו ביקרתי יחד עם נאוה רעייתי, נפתח לפני שבועיים.

המלון בבעלות משפחת רמי לוי ומנהלת אותו בתו רינת טנג'י-לוי. רינת קראה למלון JEWEL שפירושו תכשיט, לכבודה של אימה, עדינה שתחי', ששמה פותח בעדי.

מנות טעימות וגם יפות בעיצובן

 כאמור באנו לבר שפתוח בימים א'-ה', החל משעה 6:30 בערב. את הבר מנהל ווֹבָה, קיצור של ולדימיר, שעלה בגיל 11 מרוסיה, שירת בצה"ל כמפקד בצנחנים, ועם שחרורו לפני 3 שנים עבר לנהל ברים.

הבר מציע תפריט של עשר מנות, למעלה מעשרה קוקטיילים ותפריט יינות רחב מאוד.

את המטבח מנהל במקצועיות שף המלון אבי טנג'י (55). יליד צפת ובוגר תדמור, שעסק בעסקי בידור בצפון עד גיל 30. בגיל 30 עבר לאילת וניהל שם 10(!) מסעדות. התחתן עם משפחת רמי לוי (אח שלו שחר, נשוי לרינת, בת של רמי לוי ובעלת המלון), ונכנס כאן לניהול המטבח. לפני 10 שנים חזר בתשובה (עם כל משפחתו: רעייתו+4).

אבי מעצב כאן תפריט של מנות הולמות בר במחירים סבירים מאוד (מקסימום 68 ₪).

אנו אכלנו  שמונה מנות וחוות דעתנו המשותפת: מנות מעולות ומיוחדות, גם טעימות וגם יפות בעיצובן.

פתחנו בפוקצ'ה (38 ₪), עגולה וחמה, נאפיית במקום: בצק ספינג' בנוסח מרוקאי, מוגשת עם חמאה, עשבי תיבול, שום קונפי, ממרח עגבניות עם אגוזי קשיו. חובה. לידה צלחת קטנה של חריפים (26 ₪): סחוג, מיקס פלפלים, זיתים שנכבשים במקום, פלפל חריף מוחמץ וצרמלה (רוטב מרוקאי של פלפלים).

תפריט של מנות הולמות בר במחירים סבירים

המשכנו במנת עגבניות (58 ₪): לבבות של עגבניות מגי מתובלות בשמן זית ובלסמי ומעליהן גבינת עיזים ואגוזי מלך בזוקים.

מנת סוכריות הטרטר היא המנה הכי יקרה בתפריט (68 ₪): 'סוכריות' משלושה סוגי דגים נאים (סלמון, אינטיאס וטונה אדומה) על שלושה עלי סיגר מטוגנים, דקים וקריספיים. חובה.

המשכנו למנת ארטיזן (48 ₪): שלושה עיגולים של גבינת חלומי מטוגנים על סלק עם פרי עונתי (בערב בואנו תות). מנה קטנה אבל מיוחדת וטעימה מאוד.

המבורגר מדגים

מנת הטורליני שמייצגת כאן את המטבח האיטלקי באה בשבלולי ארבע סוגי גבינות (ריקוטה, כחולה, מסקרפונה וברי) שוחים ברוטב שמנת מתובלת (58 ₪).

עוד הוספנו מנת בורטה פינקנטה (54 ₪): פיתה ספינג' עם גבינת ריקוטה ובורטה עם תבלינים.

סיימנו בהמבורגר אבל כמובן מדגים. מנת הסמאשבורגר דג (52 ₪) מגיעה בלחמניית בריוש הנאפיית במקום עם דג אינטיאס וצ'יפס עשוי מכרישה. מעולם לא טעמנו המבורגר כזה טעים - ועוד מדגים.

בסך הכל הזמנו כמעט את כל התפריט אבל מדובר במנות קטנות וכל מנה חלקנו לשניים כך שעמדנו במשימה.

הקינוח משתנה כל יום ומוכן על ידי השף. בערב בואנו הוצע לנו קינוח ברולה שוקולד עם צ'ילי חריף (38 ₪) - לא שגרתי וטעים.

נסיים במשקאות החריפים (הרי מדובר בבר). הקוקטיילים נרקחים בהובלת המיקסולוג אור אסולין (35). מציעים לנו 14 (!) סוגי קוקטיילים. נהניתי מאוד מקוקטייל RED CARPET (53 ₪) על בסיס וודקה וליקר הדרים, עם כיפת קציפת תות.

תפריט היינות רחב מאוד. מחירי בקבוקים מתחילים ב-165 ₪ , ומחירי כוסות נעים בין 46 ₪ ל-65  ₪.

ניתן לבחור בין ישיבה פנימה בבר (כולל דלפק גבוה), או במרפסת המשקיפה לרחוב הירקון.

בסך הכל בר שנעים לבלות בו ערב תל-אביבי.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 18:30 עד 23:00

יום ו': סגור

מוצ"ש: סגור

כשרות: כשרות רשת רמי לוי. למלון ולבר משגיח צמוד

טל: 0555544770

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: במלון

נטילת ידיים: כיור נפרד

חנייה: חניוני רחוב הירקון.

תגובות