תרבחו ותסעדו

אווה סאפי - מסעדה שמשדרת מרוקאית

הכל מרוקאי: המוסיקה, הכלים, מלבושי המלצרים, ציורי הקיר וכמובן שמות המאכלים

צילום: יח"צ

אווה סאפי

כתובת: תל-אביב, רחוב השחר 8

 

אווה סאפי היא מסוג המסעדות שאנו חוזרים לבקר אצלן בשמחה רבה. מדובר במסעדה מרוקאית שורשית, בבעלות שמעון ומיקו ברק, שמקבלים את פניך בציטוט מהמסורת המרוקאית: "פת לחם בין ידידים, מסיבה שמחה. אוכל מקרב בין אנשים ומשמח. התפריט נבנה על בסיס טעמי ילדות מהקוז'ינה של מאמא שלנו, ועבר דורות על גבי דורות". 

עוד נעסוק בקוז'ינה (המטבח) של מאמא, אבל תחילה נספר שהמסעדה חידשה פעילותה בתום הסגר, וגם בתקופת הגבלות הקורונה לא פסקה מלעבוד, בעיקר במשלוחים המותרים. יחד עם האחים מנהלת מרינה, רעייתו של שמעון, את מערך ההזמנות, השיווק והאירועים. אבל את ההצדעה האמיתית אנחנו מעניקים לסוליקה, המאמא של האחים, שבנתה תפריט מרוקאי שורשי בנוסח קזבלנקה, ובאה למסעדה בתדירות, בודקת, טועמת ומדריכה את מנהל המטבח, שי לוסקי, ששומר בנאמנות על הנחיותיה הקולינריות.

מגש סלטים מרוקאים

האופי המרוקאי טמון לא רק בתפריט. הכל משדר שם מרוקאית: המוסיקה, הכלים, מלבושי המלצרים, ציורי הקיר וכמובן שמות המאכלים.

פתחתי שולחן יחד עם נאוה רעייתי, וכבר בהתחלה נספר שנהנינו מאוד מאוד.

התפריט פותח במגש סלטים מרוקאים (49 ₪). שימו לב במיוחד לגזר המרוקאי, לסלט תפוחי האדמה, למטבוחה ולסלט הסלק. לסלטים מצרפים פיתה חמה שאפויה במקום.

אפשר גם להסתפק בפרנה שנאפיית במקום, יחד עם צלחת חריפים (12 ₪).

מהמנות הראשונות בחרנו בארבע. שתי מנות דגים ושתי מנות בשריות. פסטל ים (46 ₪) מורכב משני משולשי בצק דק במילוי מוסר ים טחון; ופילה דג, גם הוא של מוסר בנוסח מרוקאי, כשלידו לחמנייה מתוקה לטבילה ברוטב (54 ₪). פיקנטי וטעים.

לשתי הבשריות הזמנו סיגר בקר שבאבא אוהב (55 ₪), שלושה סיגרים במילוי בשר צלעות טבולים בטחינה. הסיגרים מתפצחים, טעימים מאוד, מעט חריפים.

עוד הזמנו  לחי עגל בבישול ארוך, מוגש ברוטב טחינה עם גרגרי חומוס (49 ₪). מעדן.

צילום: יח"צ

מבחר גדול של בשרים בהשגחת בית יוסף והרב מחפוד

שבענו מהסלטים ומהמנות הראשונות, ולכן חלקנו מנה עיקרית אחת. הזמנו טלה עם שזיפים של חג (148 ₪). המנה מוגשת בטאג'ין מסורתי עם קוסקוס, ירקות מבושלים, שזיפים מקורמלים, קוקוס וקינמון. הבשר מבושל שעות רבות והיה טעים ורך מאוד. מנה מומלצת.

מבחר המנות העיקריות רחב מאוד. יש מנות מבושלות ויש מנות צלויות על גריל  פחמים מעצי הדר. לכל מנה עיקרית אפשר לצרף תוספת: קוסקוס, סלט שוק או צ'יפס מרוקאי תוצרת בית. 

ליד כל מנה בתפריט יש סימון טבעוני, צמחוני, פיקנטי וחריף.

המסעדה בכשרות רבנות תל-אביב, ולדברי הבעלים יש גם מבחר גדול של בשר חלק ובשרים בהשגחת בית יוסף והרב מחפוד.

למי שיש עדיין כוח ומקום לקינוחים, מוצעים ארבעה תוצרת בית: ספינג'  (42 ₪), ספינג' זוגי (28 ₪), עטייף (42 ₪), מוס שוקולד ומלבי (42 ₪). אני הזמנתי ספינג', עוגות בצק מתוקות דומות לסופגניות, ונאוה הזמינה מלבי. נהנינו מאוד. סיימנו בתה מרוקאי (6 ₪ לכוס). 

אפשר ללוות את הארוחה בקוקטייל או ביין. מוצעים שישה קוקטיילים תוצרת בית. כל קוקטייל 48 ₪. אני הזמנתי שניים: קוקטייל הבית אווה סאפי על בסיס וודקה, ארמטו וצ'ילי מקורמל,  ובלאדי רז'אלה על בסיס ג'ין וליקרים. מעולים.

תפריט היינות רחב ומגוון מאוד. מחיר בקבוק מתחיל ב-120 ₪ ומטפס מעלה מעלה, ומחיר כוס נע בין 32 ₪ ל-42 ₪. באנו למסעדה בליל גשם שוטף ולא היה אפילו שולחן אחד פנוי. ללמדנו שהזמנת מקומות מראש חובה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 18:00 עד חצות.

יום שישי: 12:00 עד הצהריים.

מוצ"ש: עד חצות.

כשרות: רבנות תל-אביב

טל: 054-2533348

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: במבואת השירותים.

חנייה: בחניון פסגות (אחד העם 14). במסעדה מקבלים מדבקה ומשלמים (משעה 16:00) רק 20 ₪.

תגובות