אז למה בעצם אנחנו אוכלים מאכלי חלב בחג מתן תורה? כל אחד יכול למצוא ולתת לכם סיבה או תירוץ כדי ליהנות מעוד פחזנית או בורקס.
התורה משולה לחלב טהורה וזכה- "דבש וחלב תחת לשונך".
עם ישראל בדיוק קיבלו את התורה ולא היו בקיאים בהלכות הכשרות והשחיטה אז העדיפו רק לבינתיים לוותר על אכילת הצאן והבקר. בחלוף החג השני כבר המסורת השתרשה לה וכשחג שבועות כבר כמעט כאן ,תמיד אפשר למצוא מקום טוב בבטן לעוד פרוסת עוגה משובחת עם טעם מטריף של שמנת ופודינג
שמתי לב שאצלנו במשפחה, במהלך השנה, כמעט ולא אופים עוגות גבינה. רוב העוגות שנאפות בשבתות הן עוגות שמרים, שוקולד, שיש וכו'. ורק בשבועות כל הדודות שולפות את המתכון הסודי, שכתוב על נייר קרוע והכתב חצי מחוק , מחממות תנורים ואופות את העוגות החלביות שלהן ומתחרות ביניהן מי תזכה השנה באופה המצטיינת. אחת אופה עוגת גבינה עם תותים והשנייה עם אוכמניות השלישית עם ביסקוויטים והרביעית אופה עוגה בטעם מוקה ועוגיות.
המתכון שאתן לכם היום הוא לא של אף דודה, אלא מתכון שמלווה אותי עוד מ "תדמור", בית הספר לבישול האגדי שהיה פה בארץ עד לפני מספר שנים, שבו התחלתי את מסעי הקולינרי ומשם הדרך נסללה לה.
אז את העוגה שנכין היום אין צורך לאפות, פרט לבצק מלמטה ולפירורים שנפזר מלמעלה. עניין של 20 דקות גג בתנור חם.
עוגת גבינה פירורים
רכיבים:
בצק:
¾ 1כוס קמח תופח
200 גרם חמאה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
מלית:
2 חלבונים
כוס סוכר
1 שמנת מתוקה להקצפה
900 גר' גבינה לבנה
חצי חפיסת אבקת פודינג
אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק עד לקבל בצק מפורר משהו
2/3 מכמות הבצק לרדד על תבנית קוטר 26 ולאפות עד להזהבה ולצנן באוויר
1/3 מהבצק לפורר על נייר אפייה ולאפות עד להזהבה –הם ישמשו לפרורים מעל העוגה.
לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף את מיכל השמנת המתוקה – ואת אבקת הפודינג והגבינה
למרוח מן המלית על בסיס העוגה האפוי, מעל לפזר את הפירורים האפויים.
לניילן את העוגה בניילון נצמד , בכדי למנוע ריחות של שאר המצרכים במקרר
להכניס למקרר ל-12 שעות לפחות
לנעול את הדלת ולזלול מבלי שאף אחד יפריע לכם.
בהצלחה וחג שבועות שמח ושקט לעם הנבחר!
שלכם,
שף יהב קריטי
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול