פאד תאי איטריות אורז
מרכיבים :
1/2 כרוב ירוק חתוך
1 צרור בצל ירוק
1 חבילה נבטים
2 גזרים, חתוכים למקלות (ז'וליינים)
1 כפית חמאת בוטנים
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 גזר
5 שיניי שום
2 כפות שמן שומשום
1/2 חבילה אטריות אורז
מלח
הוראות הכנה :
1. על ווק חם מקפיצים קלות שלוש שיני שום מעוכות.
2. מוסיפים מיד את הנבטים עד לריכוך חלקי , אחר-כך את הכרוב הגזר והבצל הירוק לעוד הקפצה של שתי דקות.
3. מוסיפים רוטב סויה וכפית סוכר חום.
4. בו זמנית מרתיחים את המים בקומקום ושופכים על חבילת אטריות אורז ואחרי שלוש דקות מסננים במסננת ובצלוחית נפרדת מכינים את הרוטב של האטריות
מערבבים:
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 שיניי שום כתושות
- 2 כפות שמן שומשום
- כפית שטוחה של ממרח חמאת בוטנים
- קורט מלח
5. שופכים את הרוטב על האטריות ומערבבים כך שכל האטריות תצבענה.
6. מוסיפים את האטריות על הירקות אשר בווק ומקפיצים על אש חמה עוד מספר שניות.
7. מוסיפים מעט מיץ מליים טרי ומפזרים למעלה שבבי בוטנים.
בתאבון!
שף יהב קריטי,
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון
www.ychef.co.il