שף על גלגלים

מתכון למרק בצל שיחמם לכם את החורף

מתכון למרק בצל ביתי בימי החורף הקרים ממש כמו בפריז | כשר חלבי

מרק בצל פריזאי משובח
צילום: שף יהב קריטי

תסכימו איתי שאין כמו מרק חם ומנחם בימים של חורף קר, כשבבית כל התריסים מוגפים והחלונות סגורים מפני הגשם, ריח המרק המבעבע על האש מציף את כל הבית בניחוח של ירקות ותבלינים.

בדרך כלל המרקים הטובים ביותר שיוצאים לנו הם אלה שאנו מאלתרים ללא מתכון מהספר או מהרשת, אלא מהירקות והקטניות שנשארו במקרר .

בין שלל המרקים שקיימים ,אחד המרקים שהישראלים הכי אוהבים הוא מרק בצל עשיר ומוקרם לצד באגט פריך בניחוח צרפתי.

הימים הקרובים הולכים להיות גשומים וקרים אז למה אתם מחכים? מצרף לכם מתכון מנצח!את המרק שבתמונה אכלתי בפריז לפני שנתיים... מעדן!

מתכון למרק בצל צרפתי (כשר חלבי)

מצרכים:

100 גרם חמאה
8 בצלים לבנים בינוניים פרוסים דק
4 כפות קמח לבן
7-8 כוסות מים
1/2 כפית אגוז מוסקט טרי
כוס וחצי יין לבן יבש איכותי
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינת פרמג'ן מגוררת
7 ריבועי בצק עלים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר על להבה בינונית את החמאה ומאדים בו את הבצל עד להזהבה
2. מוסיפים את הקמח לסיר ותוך כדי ערבוב עוטפים את כל הבצלים בקמח
3. מוסיפים את היין הלבן ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים מהסיר
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
5. מתבשלים באגוז מוסקט , מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות
6. יוצקים את המרק לקעריות חסינות אש ומוסיפים מעט מהגבינות המגוררות לכל קערה
7. מכסים כל קערת מרק בריבוע של בצק עלים ומהדקים היטב לדפנות
8. מכניסים את קערות המרק לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות
9. ברגע שהבצק תפח והזהיב מעל לקעריות...מגישים

בתאבון!

שף על גלגלים
www.ychef.co.il

תגובות