חם ...קר...מעיל...קצר
ככה זה באביב כאשר מזג האוויר לא סגור על עצמו. יום חמסין מתחלף ביום קריר. שיטת הבצל בלבוש שלנו מתחילה את הבוקר עם מעיל ולאט לאט מורידים שכבה ועוד שכבה עם התחממות היום.
חילופי עונות זו גם התקופה בדיוק לחילופי מתכונים: במהלך החורף הגוף שלנו היה צריך מאכלים חמים, כבדים, מחממים ומנחמים. בכדי לחזק להשביע אותנו יותר ולחזק את מערכת החיסון בישלנו ירקות שורש ובשר. הסבתות המליצו ולא טעו על מרק עוף וירקות, תבשילי קדירה והרבה תפוחי אדמה.
בקיץ בדיוק הפוך. המאכלים של החורף כבר לא מתאימים. חם לנו יותר, אנחנו צמאים, מיוזעים ועצבניים, במיוחד בארצנו הקטנטונת. לכן המאכלים של הקיץ חייבים להיות מהירים יותר, קלילים לגוף ומרווים.
אבל מה עושים בין לבין - באביב? בדיוק העונה לאיטריות נודלס קלילות שמחליקות בגרון בשלל רטבים אסיאתיים קלילים אטריות דקות שזמן הבישול המקסימלי שלהן הוא 5 דקות בלבד ומהוות תוספת נהדרת לירקות מוקפצים בליווי רצועות עוף או בקר.
אין פלא שבמטבח התאילנדי והסיני התאהבו ב "פסטה" המסולסלת הזו. במזרח הרחוק ישנן משפחות רבות שמייצרות את הנודלס באופן ידני וביתי כבר דורות רבים, ומי שנכנס לביתם צריך לפלס דרכו בין האיטריות, שתלויות על חבלים לצורך ייבוש ממש כמו כביסה שעל החבל.
המתכון של היום הוא אחד מיני אלפים שאפשר לעשות באיטרייה האסיאתית הזו שכבשה גם אותנו
תנסו ובטוח תתאהבו, במיוחד בעונה המיוחדת הזו.
המתכון מוגש לכם כאן באהבה!
אטריות ארומטיות בקראנצ' בוטנים קלויים ואננס
מצרכים:
500 גרם אטריות נודלס
5-6 פלפלים בשלל צבעים
2 גזרים
3-4 פרוסות אננס חתוכות לקוביות
סלסלת פטריות שמפניון
1 כרוב לבן קטן
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
200 גרם בוטנים
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן שומשום קלוי
שמן קנולה לטיגון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
1. מבשלים את הנודלס למספר דקות במים רותחים עם מעט מלח עד למוכנות
2. פורסים את הפלפלים והכרוב הלבן לרצועות דקות
3. מחממים את הווק עם מעט שמן וקולים בו את הבוטנים עד להזהבה ומוציאים
4. מטגנים את רצועות הפלפלים והגזרים , מוסיפים את הכרוב והאננס ומקפיצים
5. מוסיפים את הנודלס ומתבלים ברטבים
6. מחזירים את הבוטנים ומגישים חם
בתאבון!
שף יהב קריטי,
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון
www.ychef.co.il