שף על גלגלים

מתכון לאורז פרסי הפוך על הפוך

אורז פרסי הפוך על צלחת רחבה כעוגה ריחנית עם פוטטוס צ'יפס מעולים מעל | כשר פרווה

רואז פרסי
צילום: שף יהב קריטי

אורז! מה היינו עושים בלי גרגירי הפלא הללו, שכמעט בכל ארוחה נמצאים על השולחן בשלל צבעים וטעמים, בממולאים או בסושי, כמוקפצים או אפילו בקינוחים מעניינים?

ללא ספק האורז שהגיע אלינו מן המזרח הרחוק, כבש את כל העולם המערבי והערבי וכמעט מבלי להרגיש פסח לו על אירופה, ששם הוא כנראה לא נטע שורש רציני, ושם העדפה נשארה על תפוחי אדמה וחיטה.

אותם גרגירים קטנים נמצאים היום בשלל סוגים על מדפי המרכולים: אורז לבן ואורז מלא, אורז אדום ואורז פרא, עגול לריזוטו, עגול לסושי - רק תבחרו ותופתעו מן הטעמים השונים.

ולכל אחד יש את השיטה שלו שלמד מהאמא שלמדה מהסבתא. וגם אותי לימדו שעל כל כוס אורז צריך לשים כוס וחצי של מים, 18 דקות בדיוק וזה מוכן. פעם מצליח ופעם לא - נדבק לסיר ובטח שלא תמיד יוצא אחד אחד.

אם תשאלו בארץ 'מי הביא את האורז?' כולם יאמרו לכם בפה מלא אורז שהפרסים הם המומחים הגדולים לאורז שכבש את ישראל, ולהם צורת בישול מוצלחת לגרגירים הלבנים הללו שכולנו אוהבים.

הפרסים מבשלים את האורז בסיר מלא במים, ממש כמו שמבשלים פסטה. מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את האורז ומעט מלח ומבשלים כעשר דקות. מסננים, שוטפים ומניחים בסיר עם שמן צהבהב מכורכום או זעפרן על גבי שכבת תפוחי אדמה כחצי שעה ללא מים בכלל (!!).

חשוב להשקיע ולקנות אורז איכותי וטוב כדי שההצלחה תהיה טעימה ושווה את המאמץ. שווה במיוחד לנסות להכין את האורז הפרסי ואפילו להפוך אותו על צלחת רחבה כעוגה ריחנית עם פוטטוס צ'יפס מעולים ממעל. המתכון המלא מוגש לכם כאן באהבה.

עוד קצת וזה מוכן
עוד קצת וזה מוכן
צילום: שף יהב קריטי

אורז פרסי הפוך על הפוך 

מצרכים:

1/2 קילו אורז פרסי איכותי
כף כורכום
כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
2 תפוחי אדמה לבנים פרוסים באופן שווה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בוררים את האורז היטב ושוטפים אותו להוצאת העמילן המיותר
2. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים את האורז הנקי והמלח
3. מבשלים ברתיחה כ-10 דקות , מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול
4. מחממים את השמן והכורכום לפתיחת הטעמים ושופכים מעט ממנו על האורז שבישלנו
5. מעל השמן שבסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה עד לכיסוי כל תחתית הסיר
6. מוסיפים את האורז מעל תפוחי האדמה , מוסיפים מעט מלח לטעם ובזהירות מערבבים
7. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות
8. הופכים את הסיר על מגש רחב ודופקים מעט על הסיר בכדי שכל תפוחי האדמה ינתקו

בתאבון!

שף יהב קריטי,
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון
www.ychef.co.il

תגובות