שף על גלגלים

במיוחד לחובבי המרשמלו: מתכון למשקה קטיפתי ומפנק

השנה הופכות חגיגות ל"ג בעומר ל"ירוקות" עם העלייה במודעות לשמירה על הסביבה - אבל על המרשמלו אי אפשר לוותר. אז לאלו שיחגגו את החג בבית שף יהב קריטי במתכון למשקה מתוק ומנחם

צילום: שף יהב קריטי

איזו חגיגה יותר גדולה ממדורות ל"ג בעומר יכולה להיות לילדים? איזה סיוט יותר גדול יש לאימא, שבדיוק סיימה לתלות כביסה על החבל ושכחה להוריד אותה בערב ל"ג בעומר, כשעשן נספג בבגדים הנקיים? איזו חגיגת בשר יותר גדולה יש לכל אוהבי הבשר והמנגל (חוץ מיום העצמאות כמובן)?

זהו חג של ניגודים או שאוהבים את ל"ג בעומר או שממש לא.

עבדכם הנאמן בטח ובטח ,שמשוגע על החג הזה. הזיכרונות מלאים בפרטים קטנים, שמעלים בי חיוך עד היום: איסוף הקרשים כבר מחופשת הפסח, קניית הבשרים והמרשמלו עם כל הכיתה וההישארות במדורת הכיתה עד הבוקר ועוד ועוד.

אומרים שזהו באמת חג של ילדים אבל קצת גדלתי מאז ועדיין אני מוצא בו את הקסם,
על-אף החול, העשן והכביסה..

בשנים האחרונות הופכת המדורה להיות ל"ירוקה", המודעות לשמירה על הסביבה וצפיפות הבניינים,
שטחי החולות שנגמרו להם בערים והדור שהתחלף לו...הופך את החג הזה שכל כך אהבנו למשהו אחר. 

היום חברים מתכון לאלו שיצאו להדליק את האש ולאלו שישבו בבית.

משקה מרשמלו קטיפת

צילום: שף יהב קריטי

המצרכים:
2 כוסות חלב
10 יחידות מרשמלו טרי
כפית קפה מגורען איכותי או אבקת קקאו משובחת
כף ליקר שוקולד טוב
מקל וניל קטן –יש לחצות אותו לאורכו ולרוקן את הגרעינים אל שאר המרכיבים
מעט אבקת קינמון לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב על אש נמוכה ומוסיפים את גרגירי הווניל
2. כשהחלב מתחיל להתחמם מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד כדי המסתו
3. לכוס הגשה שקופה וגבוהה מוסיפים את ליקר השוקולד ועליו שופכים את החלב החם
4. מפזרים מעט אבקת קינמון ממעל, מרימים את הרגליים ונהנים...

לרוויה!

שף יהב קריטי,
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון
www.ychef.co.il

תגובות