שף על גלגלים

אוהבים עוף מטוגן בסגנון קנטאקי? קבלו מתכון

עוף פריך בציפוי קריספי חריף הוא הסוד הטעים והשמור ביותר בתעשיית האוכל המהיר, ועכשיו גם אתם תדעו אותו | כשר בשרי

עוף בסגנון קנטאקי. מומלץ לאכול טרי ועם בירה ליד
צילום: שף יהב קריטי

מאמריקה הגדולה הגיעו אלינו במהלך השנים שלל מאכלים מהירים שקיבלו ובצדק את השם "גאנ'ק פוד". לכולנו יש חולשה לאוכל מטוגן, הגוון הזהוב שנותן השמן החם למאכלים שלנו הוא ממכר.

הקריספיות המתפצחת בכל ביס וביס מושכת לאכול עוד ועוד מהצ'יפס, השניצל שהפך להיות כל כך ישראלי, האגרול האסיאתי שכבש אותנו בשנות השמונים וכמובן העוף האמריקאי הפריך שלא מוותר ומנסה למכר אותנו למעדן.

תרשו לי להגן על מאכל אחד שנכון שהוא לא הכי בריא כי הוא מטוגן....אבל הוא הכי הכי טעים וזה גורם לי לחטוא בו לעיתים קרובות.

עוף בסגנון קנטאקי, עוף פריך בציפוי קריספי חריף, הוא הסוד הטעים והשמור ביותר בתעשיית האוכל המהיר.

הגרסה הכשרה שאביא לכם פה מעולה ממש, ולא פחות טובה מאחותה הפחות שומרת תורה ומצוות שמכילה חלב או יוגורט.

במיוחד בימים חורפיים שכאלה אני משתדל להכין ולאכול מאכלים שהם מעט יותר חריפים מהרגיל, הפלפלים החריפים יודעים היטב לחמם אותנו גם מבפנים, מעוררים את מערכות הגוף "להתגונן" מפניו ובכך מחזקים אותנו.

מתכון לעוף פריך בסגנון "קנטאקי"

1 קג' נתחוני פילה עוף / כנפיים
כפית אבקת ג'ינג'ר
כף שבבי פלפל שאטה יבש
כף אבקת שום
כפית מלח דק
כף פפריקה
שמן קנולה לטיגון עמוק
300- 400 גרם קמח לבן

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל התבלינים והמלח בקערה ומוסיפים את חלקי העוף הטריים. משרים ללילה במקרר או לארבע שעות לפחות לספיגת טעמים
2. מנפים את הקמח לקערה רחבה ומחממים את השמן במחבת
3. מניחים קערה עם מים קרים לצד קערת הקמח וכשהשמן חם מתחילים בציפוי חלקי העוף
4. מצפים את נתחוני העוף בקמח, טובלים במים הקרים ושוב בקמח ומכניסים לטיגון
5. מזהיבים את נתחוני העוף מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג משאריות השמן
6. מגישים חם ומיד בתום הטיגון


בהצלחה ובתיאבון!

שף יהב קריטי – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון

www.ychef.co.il

תגובות