אוכל

"סלון יווני אשדוד" הכשרה חושפת את המתכון לפילה לברק בנוסח סלוניקי

צילום: יובל אליאס

סלון יווני אשדוד היא מסעדת טברנה חלבית כשרה השוכנת במלון ווסט באשדוד. המסעדה נחשבת לפאר המטבח היווני ומציעה חוויה קולינרית יוונית אותנטית, עם תפריט ססגוני, עשיר ומגוון מהמטבח היווני. רק לאחרונה התחדשה המסעדה הפופולרית בתפריט מעודכן ובכשרות הרבנות אשדוד.

אחת המנות הפופולאריות שתמיד מבקשים את המתכון שלה מהשף היא מנת הפילה בנוסח סלוניקי, והוא משתף אותה באהבה רבה לציבור הלקוחות:

פילה לברק בנוסח סלוניקי

דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 40 דקות | מתכון ל 2 סועדים

מצרכים להכנת הדג

  • 2 יחידות פילה לברק
  • 4 זיתי קלמטה מגולענים
  • שן שום פרוסה
  • 1 פילה אנשובי קצוץ
  • כף שמן זית
  • 4 יחידות צלפים
  • כפית לימון סחוט

מצרכים להכנת הרוטב

  • שן שום קצוצה
  • 2 עלי מנגולד
  • רבע פלפל צ'ילי קצוץ
  • חופן שעועית ירוקה
  • 4 חצאי עגבניות שרי
  • כף גרעיני חומוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הפילה על נייר אפייה שהעור כלפי מטה
  2. מערבבים את שום לימון שמן זית ואנשובי מברישים על פילה לברק
  3. אפייה תנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 12 דקות
  4. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים לפי הסדר: עלי מנגולד, שעועית ירוקה. לאחר כדקה גם את השום, הפלפל ועגבניות. מוסיפים מלח פלפל ורבע לימון סחוט, מצמצים את הרוטב ומניחים על הדג.

תגובות