שף על גלגלים

מיוחד ליום העצמאות: הטיפ שיהפוך אתכם לאלופי המנגל

וגם שני מתכונים מנצחים של השף יהב קריטי למנגל של עצמאות: מתכון לסטייק פרגית בטריאקי, ומתכון לקבב ביתי מושלם | כשר בשרי

צילום: שף יהב קריטי

שני מתכונים מנצחים למנגל של יום העצמאות, של השף יהב קריטי, האחד לקבבוני טלה בשבבי פיסטוק, והשני לסטייק פרגית בטריאקי.

 

קבבוני טלה בשבבי פיסטוק:

צילום: השף יהב קריטי

 

500 גר' בשר טלה טרי\ כבש –טחון
זר פטרוזיליה קצוצה- ( 60 גר')
1 בצל סגול גדול- 60 גר' -קצוץ
1 פלפלון חריף קצוץ ללא הגרעינים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות ללא הגרעינים
300 גר' פיסטוק חלבי קלוי
קורט מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבתו ומצננים באוויר
2. קולפים את הפיסטוקים ושוברים אותם לשבבים קטנים
3. בקערה מערבבים את הבשר עם הבצל ושאר המרכיבים ומניחים במקרר 1/2 שעה
4. משפדים את הקבבים על שיפוד ממתכת ומצפים בשבבי הפיסטוקים
5. מכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 200 מעלות


סטייק פרגית בטאריאקי:

5 פרגיות עוף צעיר ( פתוחים לסטייקים )
1 כף ג'ינג'ר מגורר
5 שיניי שום כתושות
כפית שמן שומשום
½ כוס רוטב סויה
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
¼ כוס שמן קנולה לטיגון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינאדה בקערה רחבה
2. משרים את בשר העוף למשך 12 שעות בתוך המרינאדה, במקרר
3. מחממים מחבת פסים כבדה ומוסיפים לה מעט שמן קנולה
4. צורבים את הפרגיות משני הצדדים עד לקבלת , פסי צריבה יפים
5. מגישים בליווי סלט ירוק ורוטב מיונז עם שום

 

בתאבון!

שף יהב קריטי,
שף על גלגלים – סטנדאפ בבישול אצלכם בסלון
www.ychef.co.il

תגובות